Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: cerny obraz nebo zamrznuti

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele havr
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    17

    Dobre rano vsem,

    nesetkal se neko s problemem u Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, kdy po zapnutni PVR aplikace se objevi cerny obraz, nebo jeden snimek a obraz zamrzne, ale PVR aplikace a zvuk jedou dale

    Pouzivam posledni verze ovladacu pro tuner, grafiku, WinXP Pro SP2 eng + vsechny zaplaty

    Problem se objevil po vymene boardu, kdy jsem musel pouzit MSI KT4A-V
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Hm, tu desku jsem měl a je to dost naprd čipová sada - člověk aby kolem ní chodil po špičkách, aby se náhodou něco nepo...
    Když jsi jí měnil, dělal jsi pak kompletní reinstalaci systému? Jakou desku (= s jakými ovladači) jsi měl před tím?
    Pokud jsi kompletně nereinstaloval, pak ten problém může bejt v tom, že ta deska na něco používá některý z ovladačů minulé desky - v tom případě doporučuju zprovoznit zobrazení nepřítomných a skrytých zařízení ve Správci a všechno nepřítomný (objeví se vyšedle) a podezřelý vymastit.

    Postup máš tady:
    1. Klikneš pravým tlačítkem na "Tento počítač" a vybereš dole "Vlastnosti", tam záložku "Upřesnit" a na ní dole vlevo tlačítko "Proměnné prostředí"
    2. Otevře se Ti dialog, kde v horní části máš nastavení pro přihlášeného uživatele a dole nastavení celého systému (pro všechny případné uživatele) – je to vcelku jedno, kde to pravidlo vytvoříš, já to pro jistotu dělám v tý dolní části pro případ, že bych si třeba potřeboval vytvořit nový uživatelský účet nebo tak. Takže pod tím oknem, který si vybereš, klikneš na „Nová“ a do nového okna do horní řádky (Název proměnné) napíšeš "devmgr_show_nonpresent_devices" (bez těch uvozovek) a do dolní řádky (Hodnota proměnné) napíšeš "1" (opět bez uvozovek). Potvrdíš OK, pak ještě jednou OK a máš hotovo.
    3. Aby se to projevilo, musíš zavřít "Vlastnosti" (pro Tento počítač) co sis otevřel v kroku 1 a znovu je otevřít a pak v záložce "Hardware" vybrat nahoře "Správce zařízení" a tam pak v menu "Zobrazit" si vybereš "Zobrazit skrytá zařízení" a uvidíš tam vyšedle i zařízení, který nejsou přítomný, ale jsou nainstalovaný v systému.
    Do "Správce" se dá dostat i rychlejc – Start – Spustit a tam napíšeš "devmgmt.msc", případně se k němu s tímhle příkazem dá vytvořit i zástupce na ploše (což mám já, protože se furt v něčem hrabu...)

    Jinak k té verzi ovladačů k Leadteku by se Ti měl vyjádřit Ivo Mašek, to je jeho parketa.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele havr
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    17

    Dekuji za rady. delal jsem komplet reinstalaci a po formatu (na jednom disku mam jen OS, tekze kdykoliv muzu udelat format nebo obnoveni ghostem) tak urcite stare drivery nezustali...

    Citace Původně odesláno od exTNT
    Hm, tu desku jsem měl a je to dost naprd čipová sada - člověk aby kolem ní chodil po špičkách, aby se náhodou něco nepo...
    Když jsi jí měnil, dělal jsi pak kompletní reinstalaci systému? Jakou desku (= s jakými ovladači) jsi měl před tím?
    Pokud jsi kompletně nereinstaloval, pak ten problém může bejt v tom, že ta deska na něco používá některý z ovladačů minulé desky - v tom případě doporučuju zprovoznit zobrazení nepřítomných a skrytých zařízení ve Správci a všechno nepřítomný (objeví se vyšedle) a podezřelý vymastit.

    Postup máš tady:
    1. Klikneš pravým tlačítkem na "Tento počítač" a vybereš dole "Vlastnosti", tam záložku "Upřesnit" a na ní dole vlevo tlačítko "Proměnné prostředí"
    2. Otevře se Ti dialog, kde v horní části máš nastavení pro přihlášeného uživatele a dole nastavení celého systému (pro všechny případné uživatele) – je to vcelku jedno, kde to pravidlo vytvoříš, já to pro jistotu dělám v tý dolní části pro případ, že bych si třeba potřeboval vytvořit nový uživatelský účet nebo tak. Takže pod tím oknem, který si vybereš, klikneš na „Nová“ a do nového okna do horní řádky (Název proměnné) napíšeš "devmgr_show_nonpresent_devices" (bez těch uvozovek) a do dolní řádky (Hodnota proměnné) napíšeš "1" (opět bez uvozovek). Potvrdíš OK, pak ještě jednou OK a máš hotovo.
    3. Aby se to projevilo, musíš zavřít "Vlastnosti" (pro Tento počítač) co sis otevřel v kroku 1 a znovu je otevřít a pak v záložce "Hardware" vybrat nahoře "Správce zařízení" a tam pak v menu "Zobrazit" si vybereš "Zobrazit skrytá zařízení" a uvidíš tam vyšedle i zařízení, který nejsou přítomný, ale jsou nainstalovaný v systému.
    Do "Správce" se dá dostat i rychlejc – Start – Spustit a tam napíšeš "devmgmt.msc", případně se k němu s tímhle příkazem dá vytvořit i zástupce na ploše (což mám já, protože se furt v něčem hrabu...)

    Jinak k té verzi ovladačů k Leadteku by se Ti měl vyjádřit Ivo Mašek, to je jeho parketa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Podívej se sem:
    www.levi.cz/clanek.php?id=6263
    tam jsou dole soubory ke stažení - klikni si na ovladač. U ovladače se popisuje cosi o zamrznutí DVD (a že by i TV ???). Jinak ovladač nemá s obrazem defacto nic společného - je to ovladač pro zvuk.
    To, co ty popisuješ, se stává, když neodinstaluješ staré ovladače WinFast, ale přeinstaluješ je novými. Mám vyzkoušeno. Leadtek také doporučuje staré ovladače odinstalovat a teprve potom nainstalovat nové.
    Ale protože také píšeš toto:
    delal jsem komplet reinstalaci a po formatu (na jednom disku mam jen OS, tekze kdykoliv muzu udelat format nebo obnoveni ghostem) tak urcite stare drivery nezustali...
    tak nevím, co s tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele havr
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    17

    Dobry den,

    tyto ovladace pro integrovanou zvukovku mi moc nepomuzou, protoze tu zvukovku mam vypnutou a pouzivam SB Live 5.1 s poslednima driverama. Zkousel jsem nechat v pocitaci VGA + tuner, ale ani to nepomohlo. Kazde PCI zarizeni ma vlastni IRQ a nic s nicim nekoliduje.

    Tedka mam nainstalovane pouz posledni drivery pro tuner a pokud napr spustim virtual dub, tak to ma stejne problemy. DirectX mam 9.0c... vice mene vsechno ma co nejaktualnejsi.


    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Podívej se sem:
    www.levi.cz/clanek.php?id=6263
    tam jsou dole soubory ke stažení - klikni si na ovladač. U ovladače se popisuje cosi o zamrznutí DVD (a že by i TV ???). Jinak ovladač nemá s obrazem defacto nic společného - je to ovladač pro zvuk.
    To, co ty popisuješ, se stává, když neodinstaluješ staré ovladače WinFast, ale přeinstaluješ je novými. Mám vyzkoušeno. Leadtek také doporučuje staré ovladače odinstalovat a teprve potom nainstalovat nové.
    Ale protože také píšeš toto:
    delal jsem komplet reinstalaci a po formatu (na jednom disku mam jen OS, tekze kdykoliv muzu udelat format nebo obnoveni ghostem) tak urcite stare drivery nezustali...
    tak nevím, co s tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Model Expert se moc dobře nesnáší s ostatními programy. Proto byl v krabici přiložen na úpravy CD Ulead.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele havr
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    17

    Spise asi bude problem v boardu, jakmele jsem pozil strary board zalozenej na AMD760 tak jelo vse OK a to jsem pouzival stejne instalacni zdroje.



    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Model Expert se moc dobře nesnáší s ostatními programy. Proto byl v krabici přiložen na úpravy CD Ulead.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Devaster
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    507

    extnt: ot:cool gif ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Tak potom platí to, co ti napsal exTNT. O tom boardu ti nic já neřeknu. neznám ho.
    K deskám s čipi VIA nejsem přátelsky nakloněn.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pinnacle Studio 12, AVCHD, cerny nahled
    Od beba v sekci Editace videa
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 27-08-2008, 19:40
  2. Náhodná zamrznutí pc při tisku
    Od mouty v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-08-2006, 20:28
  3. Zamrznutí AirStar2
    Od Trubka v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-04-2006, 06:25
  4. Modrá obrazovka po zamrznutí v XP :o(((
    Od mouty v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 29-09-2005, 11:40
  5. zamrznutí Power DVD
    Od zpetr v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-11-2004, 10:43