Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: výběr,výřez,složené stopy-rozptýlení okrajů výběru

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele kadel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    77

    Existuje ve V6 nějaká možnost jak mnohoúhlý výběr (výřez obrazovky) -např. ve Pan/Crop .. - přenést do jiné stopy - a pak "rozpustit" okraje toho výběru tak aby se prolínaly stopy(vrstvy) plynule bez ostrých okrajů ?Konkrétně : vezmu ze stopy1 nějaký výřez1 (nebo více) - přenesu ( složím ) na stopu2- ale výsledek je ten , že výřez ze stopy1 má ostrý okraj - vypadá to blbě. Potřeboval bych - (opět ze 2D) něco jako nástroj guma,rozptýlení,rozpustit atd... s volitelnou šířkou stopy a s volbou intenzity - tím udělat plynulý přechod výřezu1 do stopy2. (Nejedná se o volbu něco jako v cookie cutter - feather - ta je permanentní na celou volbu.)Snažil sem se něco objevit ale nic jsem nevybádal. Nemáte někdo na toto nějaké udělátko aby "montáž" byly věrohodná? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Necital som to vsetko, fakt sa mi nechce, ale urcite najdes nieco v tom Pan/Crop jak teda vyrez hocjakeho tvaru (pomocou Bezierovych kriviek) tak aj to rozostrenie okrajov a samoze kedze je to maska, vidis tu druhu stopu a ci v tom vyreze, alebo za okrajom, tak aj to sa tam da zvolit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele kadel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    77

    Staymane - zatlač. Já to rozostření nemůžu nikde najít.Díky.
    No a ještě jedna věc. Když v Pan/crop zaškrtnu "Mask" vlevo dole abych mohl definovat ten polygonní výběr tak i když nic nevyberu a hned zpátky zase odškrtnu Mask, tak pak už se mi nikdy nepodaří vrátit okno Pan/Crop do toho původního stavu jako když to poprvé otevřu - jak je tam to F atd... Tím , si myslím, bych mohl pohybovat výběrem nad druhou stopou. Takhle musím reendrovat a zpět a to se mi zdá zbytečné. Jde to nějak vrátit do původního stavu ?
    Úplně fajn by bylo kdyby šlo bez reendrování :
    1.definovat výběr - tvar a velikost.
    2. umět s tím už definovaným výběrem - tvarem a velikostí pohybovat po stopě -t.j. "pohnout " si s ním - "usadit přesně" tedy- pořád se zatím mění obsah výběru.
    3. s už "naplněným" výběrem -když jsem ho správně umístil a vybral -mít možnost pohybovat - tím ho "usadit" správně např. do 2stopy.
    4. vyretušovat,rozostřit,rozgumovat -jak chceš - kraje výběru - to je asi nejdůležitější.
    Ani nevím jak to přesně popsat. Jestli děláš něco ve 2D tak tam to je klasika ale tady nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yozefb
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    688
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele kadel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    77

    Ahoj už jsem byl v očekávání ale - při instalaci na mě vybafne hláška - viz příloha. Nevíš co s tím?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: hlaska_180.jpg 
Zobrazení: 339 
Velikost: 13.4 KB 
ID: 156  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Rozbal si to do zlozky a nie do tempu a tak to prehraj, alebo este ak to nepojde, je tam aj pribaleny kodek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yozefb
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    688

    uloz to ako hovori stayman
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele kadel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    77

    Jo už jsem to rozbalil jinam ale je tam je nějaké *.avi + player + TSCC.EXE - to je nějaký capture codec ? - čekal jsem nějakou knihovnu,utilitu něco jako Lens atd.. Dělám něco špatně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yozefb
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    688

    je to tutoril, ako video, mne to slo na prvykrat.... tak neviem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    ano, spusti to AVI s WMP
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele kadel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    77

    Aha už mi zapálilo. Jo to je co jsem potřeboval . Díky. Jenom bych se znova zeptal jestli se dá Pan/Crop jaksi "vrátit" do toho původního stavu - t.j. do to "F" -jako když ho poprvé zaškrtnu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Asi ti nerozumiem, ale ved vo Vegase mozes vsetko, sak tam mas neobmedzene UNDO-REDO napriklad, alebo ak si to myslel tak, ze stes ten isty vyrez tak si skopiruj keyframe !!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele kadel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    77

    No já jsem nemyslel "undo" tím bych se vrátil. Já jsem myslel jestli jde úplně konkrétně : pan/crop - udělat výběr (zaškrtnout Mask a vybrat), a teď - VRÁTIT okno pan/crop do toho stavu jak bylo když jsem ho poprvé vyvolal ale už s tím výběrem - konkrétně jak tam je to "F" , jelikož si myslím , že pak bych mohl použít funkce jako rotation, position,zoom atd.. - např rotation po zaškrtnutí "Mask" zmizí. No a když použiji zoom nebo position tak v pan/crop to zvětším a posunu ale v klipu se to neprojeví .
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    kadel
    dej si na tom "F" pravym a RESTORE!
    ...jinak mrkni na me stranky, mohlo by ti to pomoct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    kadel
    uz vim kde je problem...pokud kliknes na stopu MASK, tak se ti ukazou ikonky pro mask... PAK MUSIS ZASE KLIKNOUT NA POSITION!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. jak se zbavit černých okrajů?
    Od Perun v sekci DVB-S
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 18:12
  2. Vyrez z videa
    Od Jozef035 v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-01-2008, 17:08
  3. Orezani okraju v DivX
    Od ka1ra v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-04-2006, 15:24
  4. 16:9 a croping cernych okraju
    Od serb v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 08-11-2005, 19:10
  5. Výřez části obrazovky v klipu
    Od kadel v sekci Editace videa
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 25-07-2005, 06:07