Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 81

Téma: Poraďte prosím v XP

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Chtěl bych se informovat na 2 věci ve Win XP.
    1) následující snímky ukazují hláška která na mě vyskočí, když chci soubor obnovit z koše (šlo konkrétně o *.AVI cca 500 MB). Vlastně se k obnovení ani nedostanu, stačí se toho souboru v koši "dostknout" myší.
    Když jsem se dle nápovědy podíval na toto do systému v panelech nástrojů a chtěl tam tohle chránění změnit, záhadně mi k mému překvapení skočily XPéčka do svého původního "omalovánkového" vzhledu, což taky nechápu proč.

    2) Jelikož jsem zvyklej na českou klávesnici, ale se "Z" na černým "Z" a s "Y" ne černým "Y", rád bych si to změnil i v XP, jenže jaksi se mi to zatím nepovedlo a navíc, jsem si omylem schoval z lišty odkaz na tohle nastavování a teď nevím, kde ho hledat.

    Prosím o radu, díky.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba1_839.jpg 
Zobrazení: 859 
Velikost: 18.0 KB 
ID: 153   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba2_118.jpg 
Zobrazení: 865 
Velikost: 27.7 KB 
ID: 154  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    K vymazanýmu souboru: to bude asi nějaká chybka ve woknech, schválně jsem to zkusil a *.avi mi jde z koše obnovit úplně v pohodě. Zkus schválně ještě dát ten soubor najít vyhledávačem a až Ti ho ukáže, klikni na něj pravým tlačítkem, jestli to udělá to samý. A co jiný typy souborů, tam je to v poho?
    K nastavení klávesnice: (překládám z anglických názvů, může se to jmenovat trochu jinak) Start - Nastavení - Ovládací panel - Regionální a jazyková nastavení (ikonka globus) - prostřední záložka Jazyky - tlačítko v horním rámečku Podrobnosti - no a v dalším okně si přidáš či ubereš klávesnice, který chceš a v tom horním rámečku si nastavíš, která je výchozí. Běžná česká je tam jako Czech, počeštěná anglická jako Czech (QWERTY) - to v tý závorce je přepis horní řady písmen na klávesnici, abys to příště nevysvětloval tak kostrbatě - tzn. buď používáš běžnou QWERTZ a nebo méně běžnou QWERTY...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    k tý klávesnici: právě v tomhle nastavení jsem, ještě než jsem to z tý lišty omylem vyhodil, byl. Přidal jsem si tam tu "svojí" QWERTY, ale mám pocit, že jsem ji sice přidal, ale zřejmě nějak dobře nenavolil, protože mi to šlo pořád jako před tím. Dobrá, dík, mrknu na to ještě doma.

    K vymazanýmu souboru: Zatím jsem to zkusil na dvou "avíčkách" a na nich to dělalo tyhle hlášky. Dokonce to po těch hláškách chvíli trvá, než znova naskočí plocha i s ikonama. Naprosto nepochopitelný mi pak přišlo, že po restartu v koši už ten soubor nebyl, myslel jsem že mi úplně zmizel z PC, ale dneska ráno jsem zjistil, že je na svým původním místě a to i přesto, že jsem se k jeho obnovení z výše uvedených důvodů vůbec nedostal. Ten druhej (o něj mi nejde) je zatím v koši a háže ty chyby.
    Ještě dodám, že jde o soubory přetažený do XP po síti z PC s ME FAT32, kdyby to s tím snad mělo co do činění. Ale to mám vlastně téměř veškerý soubory takhle přetáhlý do novýho compu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    No, nad tím oknem, co vidíš všechny instalovaný klávesnice, je ještě "roletka", kde si vybereš, která má být výchozí.
    S tím avi je to dost zajímavý. Ale to ve woknech leckdy... Nevím, jak máš starou instalaci a jak jí udržuješ fit (už jsem tady doporučoval TuneUp Utilities), ale je fakt, že některý trable s woknama jsou prostě "mezi nebem a zemí".
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Instalace je stará asi 14 dní a kromě pár naistalovaných prográmků to ještě moc neběhalo. Ten comp ještě smrdí novotou.
    U mý osoby se ty věci mezi nebem a zemí hromadí, to už mi řeklo víc lidí. A tedy kombinace mě a woken je téměř vražedná
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele imported_luky
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    157

    K těm hláškam Windows jenom tolik. Jedná se zřejmě o soubor, který není v pořádku a systém mu "nerozumí". Taky to může být tím, že je to AVI příliš moc velké a nestačí OS prostředky na jeho obnovu. Nesetkal jsem se s něčím podobným poprve. Jak se tomu vyvarovat? Zakaž Odesílání zpráv o chybách a všechny ty upozornění o chybách. Získat soubor zpět z koše bude asi problém.ale jestli si to AVI už přehrával bez problémů, tak bych ještě vyzkoušel Obnovení systému pokud o nic co bys chtěl nepřijdeš, ale vzhledem k velikosti souboru AVI to nemusí vyjít. Ale zkus to. Stejně si ale myslím, že bude to AVI poškozené, nečitelné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    luky
    jak již jsem napsal, ten soubor už mám, kde má být. Mám ho v obou compech a poškozenej neni. Vše OK, přehrávání, komprimace.
    Proč by nestačili prostředky na jeho obnovu??? To se mi v životě nestalo u daleko větších souborů, na daleko horším počítači ve starších woknech s menším místem na disku.

    Je tu však další záhada. Pouštěl jsem si mp3 soubor z adresáře A ve winampu, poté jsem si pustil jiný soubor z adresáře B a chtěl jsem přitom zároveň přejmenovat adresář A a ono mi to psalo, že ho nelze přečíst. Až když jsem winamp vypnul, tak jsem adrsář A přejmenoval. (Zřejmě ho ještě nějak používal, či co???) Šlo o TotalCommander v XPčkách.
    Na starým compu v v TotalCommaderu ve Win ME mi šel adresář přejmenovat i když jsem z něj konkrétně přehrával soubor, což mě taky naopak udivovalo, ale bylo to spíš +
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    pee.tr
    Je tu však další záhada. Pouštěl jsem si mp3 soubor z adresáře A ve winampu, poté jsem si pustil jiný soubor z adresáře B a chtěl jsem přitom zároveň přejmenovat adresář A a ono mi to psalo, že ho nelze přečíst. Až když jsem winamp vypnul, tak jsem adrsář A přejmenoval. (Zřejmě ho ještě nějak používal, či co???) Šlo o TotalCommander v XPčkách.

    To je normální. Dal jsi ve Winampu New list?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele Spider
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    193

    S tým suborom čo nejde obnovit - Na akú veľkosť máš navolený kôš?
    Pretože ak je malý tak nie všetko ide obnoviť.

    A ak je v XP otvorený hociaký súbor ciže ak ho používaš je nezmazateľný a takisto nepremenovateľný
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Spider
    S tým suborom čo nejde obnovit - Na akú veľkosť máš navolený kôš?
    Pretože ak je malý tak nie všetko ide obnoviť.

    A ak je v XP otvorený hociaký súbor ciže ak ho používaš je nezmazateľný a takisto nepremenovateľný
    Vsetko ide zmazat, premenovat.., staci killnut proces, ktory ten subor pouziva a zmazat subor prikazom z prikaz.riadku !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas Avatar uživatele Spider
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    193

    Tomu chápem ale nejde to bez ukončenia daného procesu. To možeš aj zrušit akciu ctrl+alt+del a dať ukončenie prg. a urobiť čo potrebuješ. Ale sú aj zložitejšie procesy. Ja som len naznačil ten najednoduchší vypnúť danú aplikáciu a potom to vykonať. Inak keď tak mi zavolaj ja ti to objasním Emile či StayMane sry.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ja som ti volal, ale ty ako vzdy vypnuty mobil, tak neviem na jaku rit ti je MOBIL, ked aj ides von a si ho neberies

    PS: potrebujem Frimana, kua neviem ho najst !!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Mmirekv
    No to jsem teda nedal. Ve WinME jsem nic takovýho nepotřeboval dávat.
    Ach jo, tyhle chytrý systémy...

    Spider
    Koš mám velkej dost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Tak jsem zjistil, že mi to dělá u veškerých AVI který jsem nahrával. Do MJPEGu, ale to s tím asi nemá codělat. Ať má 700MB nebo 10MB, ať je nahranej v jiným PC nebo v tom konkrétním, o nějž mi jde. Prostě stačí na něj v koši najet myší (i bez kliknutí - hledá informace, který se maji zobrazit u kurzoru) a je to - ta chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. poraďte prosím?
    Od streps v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-12-2011, 15:57
  2. poradte prosim
    Od jilek v sekci Videokamery
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-03-2008, 15:54
  3. Poraďte prosím s CRT JVC
    Od Monetis v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-03-2008, 11:57
  4. Poraďte mi prosím
    Od Panasonicc v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-08-2007, 17:14
  5. poraďte prosím.......
    Od K4r3l v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-12-2006, 15:43