Tak mas nieco s tymi Mpeg2 kodekmi![]()
Tak mas nieco s tymi Mpeg2 kodekmi![]()
StayMan by €RikŁ€
to těžko. Jde o Picvideo MJPEG kodek, ve kterým jde normálně nahrávat, lze ho bez jakýchkoliv potíží přehrát, upravit, stříhat, komprimovat....
Používám ho nějakých 5-6 let bez problémů. jedině že ty přechytřelý XPčka ho nějak neumí zvládat. Už mi tyhle wokna lezou krkem.![]()
Mne nie! Vsetko si viem kontrolovat/nastavit![]()
tak co se týká psaní např. v texťáku to už mám v pohodě jak jsem chtěl - černý Z a černý Y v český klávesnici, ale v Total Commanderu mi to pořád používá v český klávesnici červený Z a červený Y, což nechci a nvím jak z toho problému ven.exTNT: K nastavení klávesnice: (překládám z anglických názvů, může se to jmenovat trochu jinak) Start - Nastavení - Ovládací panel - Regionální a jazyková nastavení (ikonka globus) - prostřední záložka Jazyky - tlačítko v horním rámečku Podrobnosti - no a v dalším okně si přidáš či ubereš klávesnice, který chceš a v tom horním rámečku si nastavíš, která je výchozí. Běžná česká je tam jako Czech, počeštěná anglická jako Czech (QWERTY) - to v tý závorce je přepis horní řady písmen na klávesnici, abys to příště nevysvětloval tak kostrbatě - tzn. buď používáš běžnou QWERTZ a nebo méně běžnou QWERTY...
To jsou termíny...červený Z, černý Y![]()
Slovo QWERTY ti nic neříká?
Asi máš v nastavení klávesnic tu českou QWERTY a zároven standartní. Tak tu klávesnici co nechceš zruš a bude ti to psát Y tam kde jsi zvyklý.
...a co teprve "Kamenický" a "Latin2", že!?![]()
´Původně odesláno od StD
To už bohužel v nabídce klávesnic není... Krom QWERTZ a QWERTY už zbyla jenom "česká programátorská".
Zrovna nedávno jsem koukal na instalační 5,25 diskety, co mám z nostalgie schovaný a říkal jsem si, že je to neuvěřitelný, že jsem z nich instaloval ještě někdy před deseti lety, 3,5 FDD byla celkem novinka a hadr měl 800 MB...![]()
...a instalace Windows na 20-ti disketách.![]()
To jsi viděl kde, těch 20 disket? Já tu mám originál HP OEM instalaci Windows 2 pro Vectry 286 a je to celkem na 7 disketách 5,25" včetně MS-DOS 3.3. Verse 3.0 byla na 5, z nichž ta pátá s drivery tiskáren apod. pravidelně kolabovala... Jsou tu také, OFFICIAL SPECIMEN!
![]()
![]()
No, pokud měl Mirek na mysli kompletní mrkvosoftí "kancelářskej balík", tak se trefil naprosto přesně...
![]()
![]()
![]()
Zleva: wokna, word, excel - celkem dvacet kousků, mr. deejay... (taky jste si tak vždycky připadali?)
![]()
Přesně to jsem měl na mysli. Po reinstalaci Widlí bolely ručičky.![]()
Koukám, že máš doma pěkný poklady.![]()
hehehehehe.....pekne pekne ex TNT![]()
...no vidíš, a já měl zálohy toho všeho (+další) na jednom výměnném SCSI Bernoulli disku 230 MB a nic jsem už přehazovat nemusel...![]()
StD - heh.dobry napad![]()
ještě s tím obnovením z koše máš problém?
zkus si vypnout DEP (to je věc ve WinXP SP2, která má za úkol ukončit podezřelé programy - MS místo prevence udělal paskvil)
návod k vypnutí DEP nejdeš zde: http://hulan.cz/blog/?item=windows-x...detailni-navod
[do boot.ini přidej řádek "/NoExecute=AlwaysOff" (bez uvozovek)]