Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: Chyba ve VirtualDubu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    31

    Snazim se zakodovat film z DVavi do Divx ale asi 3 sekundy pred koncem (99%) to hodi tuhle hlasku. Menil jsem nekolikrat nastaveni audia a furt to blbne. Nevite co s tim
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele imported_Ivan
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    25

    V Audio->Conversion... musíš mít nastaveny stejné údaje(Sampling rate, Precision, Channels) jako u zvukového kodeku kterej použiješ.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Ivan
    To si snad VDub nastaví sám, ne? (pokud se v tom teda nehrabeš).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    31

    Bylo to tak chyba ve vzorkovaci frekvenci Kdyz se podarilo vyresit jeden problem tak sem hnet narazil na druhej a to:

    Pri kodovani vzdy na stejnym miste prestane VD pracovat vykon procesoru spadne na 2% a nic dal se nedeje. poradte mi PLS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Miky007
    A žádná hláška?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    31

    Kdyz se to takhle sekne tak prerusim operaci a hlasku to hodi pri zavirani VD
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele imported_Ivan
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    25

    mirekv
    VD si tam nastaví hodnoty které má to vstupní video. Pokud chceš výstup v jiných hodnotách, tak je v Audio->Conversiontam musíš přenastavit ručně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Ivan
    To jo, ale proč to dělat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele imported_Ivan
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    25

    mirekv
    >To jo, ale proč to dělat?<

    Z touhy po destrukci záznamu. Když někdo rád "dorazí" video DivXem tak může stejným způsobem i "ušetřit" na zvuku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    31

    Dobra rada nad zlato ale to nevysvetluje tu chybu kdy VD prestane pracovat po 33 min spracovanyho zaznamu. Zajimavy je ze kdyz spracuju video z DV AVI do DivX o delce 10 min tak bez problemu. Ja uz nevim v cem to blby video mam zpacovat. Premiera me zradila, Canopus Procoder taky a tet jeste VD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Miky007
    Nepřehřívá se ti procák? Při encodingu jede na 100%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    31

    To bych asi nerek mam Atlon XP 2600+ a teplota pri spracovani je 63 st. A hlavne kdyby to bylo prehratim CPU tak by se to nezastavilo vzdy na stejnym miste 5X zasebou.
    Spis premylim ze je nejaka chyba v nastaveni nebo co.
    Jeste zkusim prekodovat zbytek filmu az za tim kritickym mistem kde se to zastavi je to asi 1 h 15 min do konce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    63 už je docela dost. Zkus ještě udělat video bez zvuku (no audio) s tím, že ho přidáš až potom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    31

    Tak video sem zakodoval bez audia a audio sem exportoval ze zdroje v VDM ve formatu wav. Vse ok ale kdyz sem nacet video DivX a ktomu sem pridal wav a chtel sem ho zkomprimovat na MP3 (Mpeg layer-3) tak se to zase na tom stejnym miste seklo
    Pokut to samy zkusim zakodovat treba ADPCM tak vse ok ale ma to 843 mb.
    Myslim ze je chyba v codecu. Mam tam na vyber Mpeg layer-3 ale ten dava na vyber jako nejkvalitnejsi kompresy 56 kBit/s 24,000Hz 7KB/s
    Pak tam je MP3 a to uz je normalni 128 kBit/s 48,000Hz 16KB/s
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Miky007
    V novějších verzích VDubu už pořádný MP3 kodek defaultně není. Stáhni a nainstaluj si LAME anebo udělej zvuk zvlášť (třeba v CD-ex) a připoj ho k videu v VirtualDubModu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. x.264 do VirtualDubu
    Od pee.tr v sekci Kodeky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-08-2008, 09:34
  2. Mpeg-3 ve VirtualDubu
    Od Doceto v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-07-2007, 20:10
  3. Filter do VirtualDubu
    Od Sinuhet v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 22:05
  4. Práce ve VirtualDubu
    Od D3v!L v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-01-2006, 21:01
  5. hlaseni ve VirtualDubu
    Od pee.tr v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-07-2004, 13:34