Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Problém s přehráváním filmu, prosím pomoc. Film jde plynule, po chvíli začne trhat.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2018
    Příspěvků
    11

    Prosím o pomoc. Mám NAS server s filmy, připojený LAN kabelem do wifi routeru, a dalším LAN kabelem k routeru je připojený počítač, ze kterého HDMI kabelem promítá filmy projektor. Vše normálně fungovalo na Windows 7 a s přehráváním filmů nebyl žádný problém. Před 14 dny jsem v rámci modernizace počítače koupil novou základní desku Asus B460M-PLUS TUF GAMING a nový procesor Intel I3-10105F a začalo peklo. Musel jsem přejít na Windows 10, protože nová deska Windows 7 už nepodporuje. Nejdříve jsem týden bojoval s tím, že grafická karta odmítá poslat signál na DP nebo HDMI výstup, fungoval jen DVI, kde mám monitor. Nakonec jsem grafiku (Geforce 1050ti) musel přendat na motherboardu do druhého slotu (hlavní slot je PCI 16x, ten druhý je PCI 4x) a výstup HDMI i DP konečně začal fungovat, tzn. Win10 konečně detekovaly projektor (Epson EH-TW6700) jako druhý monitor. Myslel jsem si, že mám vyhráno, ale bohužel ne. Protože když pustím film (přes přehrávač VLC player), tak film jde cca 20 - 30 minut plynule, a pak začne trhat. Pomůže, když ho pozastavím a znovu spustím, ale za pár minut se to opakuje. Je úplně jedno, jestli film pustím z NASu nebo z pevného disku v počítači, tzn. síťové připojení ani NAS na toto nemají žádný vliv. Na starém systému s 2x pomalejším procesorem nebyl žádný problém. Už jsem z toho zoufalý, jediné co mě napadá je koupit nový motherboard, bohužel mi ten co mám teď už v obchodě nevymění. Každému budu velice vděčný za jakoukoliv radu.

    Ještě jsem chtěl dodat, že jinak počítač funguje normálně a i náročné hry chodí pěkně, tzn. si nemyslím, že by to nějak brzdil ten PCI 4x slot... Ale je k zbláznění, pustím film a za 20 - 30 minut škub... po chvilce škub škub.... za další chvilku škub škub škub - pauza - znovu pustit - a po několika minutách se vše opakuje... Zvuk jde normálně celou dobu. Filmy pouštím jen 1080p, protože monitor i projektor jsou jen FullHD. A hlavně, před upgradem desky a procesoru a na starých Win7 vše fungovalo naprosto bez problému!
    Naposledy upraveno uživatelem dck79: 25-09-2021 v 09:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,074

    Máš správně ve VLC playeru nastavený renderer? Zkoušel jsi i jiný přehrávač než VLC? Verze VLC je 32bitová nebo 64bitová?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2018
    Příspěvků
    11

    VLC je poslední verze 3.0.16, pro Win10 64bit. Jinak problém je vyřešen, ale ne způsobem, ze kterého bych byl šťastný, totiž instalací jiné grafické karty (RTX 3060), která teď funguje v PCI-E 16x normálně včetně výstupů DP a HDMI a filmy již netrhají. Možná se prostě ta 1050ti špatně domluvila s novým motherboardem a zkrátka spolu nespolupracovali. Ale je mi to záhada, protože ještě před kartou 1050ti jsem filmy pouštěl na 560ti a vždy to bylo bez problému, vždyť i ta 560ti má výkonu na přehrávání fullhd videa více než dost.

    Ale chtěl jsem se zeptat, jaké doporučujete nastavení rendereru ve VLC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,550

    Citace Původně odesláno od dck79 Zobrazit příspěvek
    Ale chtěl jsem se zeptat, jaké doporučujete nastavení rendereru ve VLC?
    VLC nepodporuje prepinanie frekvencie podla FPS, ten by som na seriozne prehravanie na velkom zobrazovaci nepouzival. Tak maximalne na monitore pri 60Hz , pricom proti nemu nic nemam, sam ho pouzivam ako jeden z playerov. To za predpokladu, ze tvoj projektor podporuje 24p, ale to by mal byt dnes uplny standard.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2018
    Příspěvků
    11

    Aha, já to dělám tak, že u filmu zjistím, kolik má FPS, a podle toho přepnu frekvenci projektoru v nastavení NVIDIA Control center nebo ve Windows. Jaký přehrávač doporučujete? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,550

    Citace Původně odesláno od dck79 Zobrazit příspěvek
    já to dělám tak, že u filmu zjistím, kolik má FPS, a podle toho přepnu frekvenci projektoru
    Ano, aj to je riesenie . Ale ide to aj automaticky, napriklad MPC-HC to zvlada (treba to len zapnut v nastaveniach).
    Alebo ak chces uzivatelsky privetivejsi SW s adekvatnym designom a spravou kniznice pozri KODI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2018
    Příspěvků
    11

    VIVID.SK: Včera jsem na tvůj popud vyzkoušel MPC-HC. Kupodivu, celý film přehrál krásně bez jediného záškubu. Zhruba v půlce filmu jsem v rámci experimentu MPC vypnul a zapnul VLC a pokračoval ve sledování a cca do 10 minut se dostavily první výpadky framů a pak už to bylo nesledovatelné. Zbytek filmu jsem dokoukal na MPC a jsem tedy rád, že ho mám. Opravdu by mě zajímalo, čím to je, protože na starém počítači s mnohem horším HW šlo vše s VLC bezchybně. Jediné, co mě napadá, je, že za to mohou Win10, předtím to běželo na Win7.
    Prosímtě mám ještě otázku, jak se v MPC-HC zapne přehrávání zvuku stereo? Když např. má film audio stopu 5.1, tak některé pasáže jsou moc tiché a jiné hlasité (mám obyč stereo reproduktory). Ve VLC se to přeplo na stereo a zvuk byl pak vyrovnaný. Dá se toto udělat v MPC a kde? Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,550

    Jasne, ide to. MPC-HC pouziva LAV filter ako dekoder a tam vies nastavit to, co potrebujes.
    Pusti film, cez prave tlacitko najdi Filters/Lav Audio decoder (internal) a tam nastav, co treba, v zalozke "mixing". Vies si nastavit aj intenzitu CENTRA podla potreby, atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2018
    Příspěvků
    11

    Paráda, díky, to je ono. Já to pořád hledal v nastavení Možnosti - Audio switcher - normalizace. Vlastně vůbec nevím, co to ten audio switcher a normalizace je, jen jsem zkoušel metodu pokus-omyl.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 08-01-2014, 18:02
  2. LG BD670 - problém s přehráváním souborů .MTS, prosím poraďte
    Od bluegoof v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 18-11-2012, 02:11
  3. Skystar2 - po chvili zabere 100% cpu
    Od Fitik v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-10-2007, 18:34
  4. prosím o pomoc s převodem filmů
    Od croftlara v sekci Editace videa
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-01-2007, 20:19
  5. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-09-2004, 08:46