Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: jak trvale změnit zdroj signalu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    7

    Dobrý den chtel bych se zeptat jak lze v tv trvale změnit zdroj signalu na setbox z hdmi, dlouhou dobu mi fungovalo ze po zapnuti tv a setboxu se automaticky preplo, nevim proc ale ted pokazde kdyz tv zapneme je nastaveni automaticky zpatky na antene a musime to porad prepinat na ovladaci od tv, mohli by jste mi prosím poradit? Dekuji moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    87

    Nepíšeš aký typ TV to je, aká je stará ... ??? Všetky TV Samsung by si mali pamätať posledný zdroj signálu. Ale skús odpojiť TV od siete 220V aspoň na 10 min, možno to pomôže.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    7

    UE55NU7442
    Zkusim i to odpojeni
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    7

    Tak bohuzel ani odpojeni nepomohlo, po vypnuti tv se vrati na zdroj antena a musim zase prepnout ovladacem od tv na zdroj z hdmi
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    217

    Moznostou je aktivovat hotelovy mod a tam si zvolit zdroj signalu, ktory bude aktivny pri zapnuti TV. Ako sa do modu dostat a ako to nastavit sa da vygooglit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    7

    Děkuji za radu připadně take zkusim když už nebude jiná možnost, chtěl bych najít jednoduší řešení, nebot do ted mi to fungovalo, a najednou je to takhle, je možne ze se jen nekde neco spatne zmaclo. Případně ale zkusim i tuto moznost, děkuji 👍
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    7

    Tak bohuzel moje tv je model 2019 a od te doby se uz u Samsungu pry hotelovy mod nedava. Zkusil jsem snad uplne vse uz nevim a nic nepomaha.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Ako zapinas a vypinas TV? (akym tlacitkom) ?
    Mas zapnute HDMI CEC (Anynet+) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    7

    Zapinam a vypinam normalne ovladacem od setboxu upc co mam. ANYNET+ zapnuty je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od delgados Zobrazit příspěvek
    Zapinam a vypinam normalne ovladacem od setboxu upc co mam.
    A v tom je prave problem. Ak zapinas ovladacom od STB, znamena to, ze TV zobudi povel cez HDMI-CEC. Ak by si zapol ovladacom od TV, tak tato nabehne do stavu a vstupu z akeho bola vypnuta.

    Preco vsak TV prepina na tento vstup aktualne narychlo nezistime, ale presne rovnako sa spraval napriklad aj Panasonic u rodicov, prepinal na interny tuner aj v pripade, ze tento bol v zozname vstupov deaktivovany. Robil to v 50% pripadov a vzdy len v tedy, ak povel na zapnutie TV siel zo STB. Skratka nahodne a nevyspytatelne spravanie.

    Odporucam ti zapinat TV cez DO od TV, nasledne by mal ist z TV povel pre STB (toto by mohlo ist nastavit priamo v nastaveniach Anynet+). Pokial nic dalsie nepomoze, tak skus deaktivovat AnyNet+ (HDMI-CEC), cim vsak stratis funkcionalitu zapinania a vypinania TV+STB jedinym DO a ich vzajomne ovladanie.

    Mozes skusit experimentovat s tym, ze zapojis STB do ineho vstupu a nanovo vypnes/zapnes HDMI CEC na oboch stranach. Zarucene funkcne riesenie ti ale nenapisem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    7

    No to je prave to o co mi jde, 2 roky mi stacil jen ovladac od setboxu na ovladani i tv, najednou to nejde. Je tedy jedno jestli budu muset tv zapnou ovladacem od tv nebo jestli na tom ovladaci prepnu zdroj. Kazdopadne dekuji za kazdou radu a zkusim jeste ty dalsi moznosti 😉
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-03-2014, 14:42
  2. Zdroj signálu a Full HD
    Od petrkupb v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-01-2010, 13:46
  3. Zdroj signálu pro TV Plasma
    Od JIKY v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 66
    Poslední příspěvek: 25-12-2007, 21:43
  4. Jak změnit film v ffdshow na jiny
    Od zico v sekci Kodeky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-12-2005, 20:06
  5. Jak změnit normu zvuku?
    Od Podhora v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-11-2005, 15:23