Zdravím
Vlastním zachytávací kartu fast dv.now AV basic v1.3b. Mám k ní ovládače. V PC mám PCI slot, takže jsem ji do něho zasunul. Chtěl jsem nainstalovat ovládač 1_7_0255. Dá mi to vybrat jazyk(English) a po výběru mi to hodí instalační modrou obrazovku a za chvíli hlášku, že selhalo načtení hlp.sys. Odkliknu a pak druhou že ...appData\temp\hwinfo.dll a že mobilní knihovnu dll nenačetlo. Zkoušel jsem to zadat do strejdy, ale ani všemocný Google mi nic nenašel.
Ovladač to je pro xp a starší. Win7 už je asi mimo. Může to být tím?
Kartu bych chtěl zprovoznit proto, že má ieee1394 6pin, který má má Sony HDV kamera. A pokud by se mi podařilo zprovoznit grabování analogu, tak bych byl rád ještě více. Mám totiž desítky kazet Video8 a chtěl bych je zdigitalizovat dříve, než se magnetický záznam prolne skrz na skrz cívkou pásky. Kdysi mi zachytávaní fungovalo pod XP, takže vím, že tato karta+XP funguje. Ale mám už W7 na střih videa(jinak Linux).
Obecný dotaz. Dá se tato karta, která mě v r.2003 stála 10000kč, srovnat s dnešními analog-digital převodníky, co se týče kvality obrazu? V jakémsi vlákně se vychvaloval Canopus. Ale i jakési jiné. Je to už delší doba, co jsem to vlákno četl, tak nevím konkrétní modely.
Kdesi jsem totiž četl, že ta moje karta nejde nainstalovat na každý MB. MB mám totiž jinou, než jsem měl kdysi, jak to fungovalo. Pokud bych ji s p35-DS3L deskou nerozjel, koupil bych jiné zachytávací zařízení a iEEE1394.
A ještě jeden obecný dotaz. Viděl jsem na aliexpressu jakýsi převodník usb/1394. Dá se to plnohodnotně použít pro to HDV video?
děkuji