Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 31

Téma: Marantz nr1510

  1. #16
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    149

    Jak budu doma tak to nafotím a pošlu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    149

    Tak bylo mi řečeno, že Marantz NR1510 má slabší výstupní signál a u některých subwooferů se s pozice AUTO sám nezapne, takže buď ho manuálně zapínat nebo v manuálním nastavení v Marantzu mu přidat a poté se zapne sám.
    Mám ještě jednu otázku, jestli má Marantz 1510 funkci CEC, kdy sám po zapnutí přeskočí na HDMI ke kterému je připojen. Pokud ano, kde tu funkci najdu.
    Děkuji za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,051

    Citace Původně odesláno od mila001 Zobrazit příspěvek
    kdy sám po zapnutí přeskočí na HDMI ke kterému je připojen.
    Tyto funkce se jmenují "HDMI stand-by" a "HDMI passthrough". Musí být na AVR zařízení vypnutý ECO režim zapnutí. Toto vše musí však AVR podporovat. Jinak vstupy po vypnutí AVR vypne a nic nepřepneš ani není nic průchozího.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    149

    Tak jsem ECO vypnul, HDMI passthrough dal na ON a přesto mi to z HDMI 1, kde mám satelit nepřepne na HDMI 3, kde mám Marantz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,520

    Kazdy z vas sa bavi o niecom inom. Ty chces, aby ti TV prepla HDMI vstup automaticky, Ropo pise o HDMI passthru. Toto je vec TV, nie Marantza.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    149

    Na HDMI 1 mám Telly TV a když zapnu krabičku od Telly televize se automaticky přepne na HDMI 1
    Na HDMI 2 mám VU+ a když zapnu VU+ tak se TV automaticky přepne na HDMI 2
    Na HDMI 3 mám Marantz 1510 a když ho zapnu tak potřebuji aby se TV automaticky přepnula na HDMI 3
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,051

    Ok. Ty píšeš o TV, já píši o automatickém přepínání AVR kde toto funguje u připojených zařízení, které si o to "umí říct". Jinak HDMI passthrough & HDMI stand-by zajistí, že buď na HDMI out leze poslední přepnutý HDMI vstup nebo určitý nastavený HDMi vstup vždy po vypnutí AVR. Toto lze u některých AVR nastavit v nastavení. Ještě některé AVR umí ve stand-by režimu přepnout HDMI vstup stisknutím tlačítka na DO nebo na panelu AVR bez toho aniž by se celý AVR zapnul. A co se tedy týká CEC příkazů u AVR, tak se podívej jak jsou nastaveny CEC příkazy pro power funkce připojených zařízení. Opět u některých AVR toto chování lze nastavit, u jiných ne.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 19-11-2020 v 08:53
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    149

    Já bych jen potřeboval vědět, zda na Marantzu je funkce CEC jako na VU+ a kde ji v nastavení Marantzu najdu. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,051

    Zeptám se: vypne se Marantz po vypnutí TV, pokud je v TV nastaveno, že řídí powermanagement ostatních zařízeních na CEC sběrnici a také zapne se Marantz, pokud na TV mám nastaven zvuk do Marantze přes ARC (zpětný audio kanál z TV) a poslední vstup pro audio na Marantzi před vypnutím bylo nastaveno audio z TV?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    149

    Vše ovládám jedním dálkovým ovládáním Logitech 950,kde mám nastavené aktivity.
    První-Watch TV, kde se zapíná TV a Telly na HDMI 1 a samo se to tam přepne
    Druhá- Watch a Movie, kde se zapíná TV a sat VU+ a samo se to přepne na HDMI 2
    Třetí - Listen to Music, kde se zapíná TV a Marantz 1510, ale samo se to nepřepne na HDMI 3 a musím to tam přepnout sám, tak se ptám jestli nemá Marantz tu funkci CEC, aby to tam na HDMI 3 přepínalo automaticky jako v prvních dvou případech. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,051

    Máš Marantze připojeného do HDMI vstupu TV, který je označen ARC (pokud ne, tak jej zkus přepojit) a v Marantzi máš nastaveno, že TV audio posloucháš přes ARC - tedy přes zpětný audio kanál v HDMI kabelu? Nebo audio z TV do Marantze přivádíš optikou z TV?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    149

    Ano Marantz mám připojen do HDMI, ale nechci mít zapnuté ARC, protože někdy sleduji sport bez zvuku na HDMI 2(sát VU+) a k tomu mám puštěnou muziku z HDMI 3, kde je připojen Marantz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,051

    Citace Původně odesláno od mila001 Zobrazit příspěvek
    ale nechci mít zapnuté ARC
    Pak se automaticky na HDMI TV nepřepne, protože AVR posílá příkaz k přepnutí přes HDMI OUT pouze v případě využití ARC.Můžeš však nastavit Logitech ovladač tak, aby provedl příkaz přepnutí vstupu u TV na HDMI 3 - toto v Logitechu nastavit lze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    149

    Díky za odpověď, ale u Logitechu to nastavený mám a přesto to tam nepřepne.
    Nevím jestli by nemohl být problém v TV. Před tím jsem měl Philips oled 9002 a tam se to na všech HDMI přepínalo samo, teď mám Philips oled 854 a na dvou HDMI se to přepne samo a na třetím ve kterém je Marantz né. V Logitechu jsem vyměnil jen ty dva Philipse v prvním to fungovalo perfektně a u druhého to na HDMI 3(Marantz ) samo nepřepne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,520

    Citace Původně odesláno od mila001 Zobrazit příspěvek
    teď mám Philips oled 854
    Tak to si mal povedat ako prve Philips je uz dlhe roky istota z hladiska nestability systemu a neriesitelnych problemov SW typu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Blue-Ray Denon DBP 2012UD-Marantz UD7006
    Od baddik v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2013, 11:27
  2. Problém Blu-ray přehr. + Marantz reciever
    Od kennygenius v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-09-2011, 22:46
  3. Marantz alebo Denon
    Od netko1 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-12-2007, 18:41