Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Marantz nr1510

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    141

    Ahoj všem na fóru,
    Potřeboval bych poradit, provedl jsem výměnu staršího receivru Onkyo tx-sr674 za Marantz nr1510 a nedaří se mi nastavit subwoofer.
    Měl jsem ho vždy ve standby módu a pokud začala hrát muzika subwoofer se sám zapnul, teď u Marantzu se sám nezapne, vždy ho musím zapnout sám. Co je ještě větší problém, že se mi zdá, že tam žádné basy nejsou, jako by subwoofer nebyl propojen, ale při testu funguje. Pokud připojím Onkyo vše funguje, tak nevím zda se musí na Marantzu něco nastavit, proto bych chtěl poprosit zda by někdo nevěděl, zda se musí někde něco nastavit mimo propojení kabelem.
    Děkuji všem za pomoc.
    Philips 55PUS9002,Philips 47PFL7606H, Panasonic TX P46VT20, Samsung BD-E8300, Vu+solo 2, Dreambox 800HD, PVR Panasonic DMR-EH65, Onkyo SR674E, Canton LE 109,LE 102,AS 25SC
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    Predpokladam, ze problemy spolu suvisia - neposielas do neho signal, preto je vypnuty. 1) nastav si predne repro ako SMALL a nastav crossover frekvenciu. 2) skontroluj DSP rezim. Pri niektorych rezimoch (DIRECT, PURE AUDIO) sa nepouziva SW. Pripadne vsetko nechaj na kalibracny wizzard (Audyssey)
    Ospravedlnujem sa za upravu prispevku. Nove prispevky na tomto fore maju odstranene formatovanie riadkov, preto moj prispevok vyzera tak, ako vyzera.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    141

    Díky za odpověď, je to nastavené přes Audyssey a vše poslouchám v 5.1 a pokud je něco ve stereu tak mám nastaveno Neo: 6 a hrajou všechny bedny. U Onkyo to bylo propojené pouze kabelem a jinak jsem nic jiného nenastavoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    Cize, ak zbieha audyssey kalibracia, tak SW funguje ? (standardny sweep kazdeho kanalu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    141

    Omlouvám se, že odpovídám až teď, když byl dělán Audyssey test tak subwoofer funguje, ale při manuálním testu ze všech beden šum jde, ale ze subwooferu je ticho.
    Přední bedny jsem tedy přepnul na Small, aby tam ty basy šly stále, přesto se subwoofer ze standby nespustí a signál tam zřejmě nejde.
    Naposledy upraveno uživatelem mila001: 15-09-2020 v 11:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2018
    Příspěvků
    8

    fuha, pri automatickej kalibracii ide a primanualnej nie?! aspon tu by mal ist vzdy.
    aku crossrover frekvenciu mas nastavenu pri LFE?

    aky mas SUB? moj ma prepinac Zap/Vyp a AUTO ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    141

    Tak už jsem to zprovoznil, ale nevím, jestli je to tak, jak by to mělo správně být.
    Subwoofer nastaven na LFE+Main, ale k tomu jsem musel ještě v manualním nastavení u subwooferu nastavit úroveň hlasitosti na nejvíce +12dB, jinak se subwoofer nezapnul(je nastaven na AUTO). Je to zvláštní, ale jinak nefunguje.
    Subwoofer mam: Canton AS 25SC
    Naposledy upraveno uživatelem mila001: 17-09-2020 v 20:57
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    To nebude spravne nastavenie. Hlasitost subwooferu sa nastavuje pri kalibracii na pozadovanu uroven, ktoru zobrazuje AVR na displaji. Nasledne by si uz tuto uroven nemal menit (ani na sube a ani v AVR), pretoze menis krivku (t.j. uberas alebo pridavas voci referencnej hlasitosti). Co sa tyka ostatneho nastavenia LFE+Main tiez nebude optimalne nastavenie, pokial chces, aby sub basy hral len SW a nie predne bedne. Predpokladajme, ze L+R speaker ti bude hrat frekvenciu nad 70Hz a sub bude hrat vsetko pod 70Hz, tak nastavis pre SW rezim na LFE a ostatne bedne nastavis na small. Nasledne nastavis crossover tych 70hz. P.S. Ako mas prepojeny SUB a AVR, signalovym kablom z PRE OUTU AVR (cinch->cinch)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    141

    Propojení AVR-> SUB je kabelem cinch->cinch.
    Při nastavení přes Audyssey SUB nevydal ani hlásku, tak jsem to musel nastavit manualně. Já vím, že to asi není dobře nastavené, ale jedině tak SUB hraje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    Citace Původně odesláno od mila001 Zobrazit příspěvek
    Já vím, že to asi není dobře nastavené, ale jedině tak SUB hraje.
    Aku uroven hlasitost mas nastavenu priamo na SUBe?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    141

    Úroveň hlasitosti mám na půlce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    Citace Původně odesláno od mila001 Zobrazit příspěvek
    Úroveň hlasitosti mám na půlce.
    A tato uroven je ta, ktoru si nastavil pri Audyssey wizzarde, ako pozadovana? Je to okolo 75db, uz si presne nepamatam, ale pri wizzarde to korektne prejde? Ak ano, neviem si to vysvetlit, zrejme tam bude nastavene este nieco, v com je problem, co nam unika. Ak SUB fungoval korektne pri ONKYU, tak vychadzam z toho, ze v sube problem nebude. Skus este pofotit cele menu nastaveni speakrov, urcite tam bude nejaka zrada. Este otazka, zdroj signalu je vzdy DTS/Dolby Digital (alebo alternativny multikanalovy zdroj signalu). Spravne? Zobrazuje sa ikonka DD/DTS na vstupe, registruje ju AVR?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    141

    Uroveň je stejná tak, jak byla požadována při nastavení Audyssey.
    Znovu jsem vyzkoušel Onkyo a tam problén není, takže subwoofer je v pořádku.
    Pokud je nahrávka v DTS/DD tak ji AVR ukáže, pokud je ve stereu ukáže stereo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    Tak nasledne uz netusim. Prejdenie vsetky nastaveni v AVR by odhalilo problem, ale je tam toho vela. Ak sa ti to chce nafotit niekam to hod na ulozisko a posli linku na foto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas Avatar uživatele mila001
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    141

    Šlo by to poslat Vám.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Blue-Ray Denon DBP 2012UD-Marantz UD7006
    Od baddik v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2013, 10:27
  2. Problém Blu-ray přehr. + Marantz reciever
    Od kennygenius v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-09-2011, 21:46
  3. Marantz alebo Denon
    Od netko1 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-12-2007, 17:41