Téma: Samsung UE50TU8502 (2020) zkušenosti s IPTV
H.UmbertoZdravím,
přes časté negativní názory na televize Samsung jsem se přece rozhodl, že si tuhle značku pořídím. Jako hlavní důvod uvádím, že hlavně kvůli IPTV a možnosti zde sledovat ITV po zadání párovacího kódu, který mi vygeneruje můj dodavatel internetové televize
Kód:
https://www.interaktivni.tv
.
No a zde bych se chtěl dotázat, jestli můj zvolený typ televize
Kód:
https://www.mall.cz/televizory/samsung-ue50tu8502?tab=discussion
mi může někdo doporučit, nebo naopak a jestli má někdo zkušenost se sledováním IPTV na Samsungu. Byl bych rád i za nějaké foto, jak vypadá taková programová nabídka IPTV v menu aplikace. Předem děkuji za informace.
orlov66Nedá mi nezareagovať na vetu "přes časté negativní názory na televize Samsung".
Ja, moja rodina a niekoľko priateľov už roky používame len TV Samsung a nemôžme na ne dopustiť, veľká spokojnosť.
Jindrich JirotkaTak jsem si pořídil TV od Samsung, UE55TU8502 a musím říci asi prvně a naposledy. Ano TV co se obrazu a zvuku týče je kvalitní, připojení k netu přes Wi-Fi je také dobré. JENŽE Samsung od r. 2018(tuším) nepodporuje nejběžnější formáty ro přehrávání videí tedy například formáty avi, MKV atd. Takže zapomeňte na jednoduché připojení externího HDD k TV a sledování filmů či seriálů!! Musel jsem řešit další investicí a to zakoupením RPi4. Ten zápas než než se podařilo TV a RPi4 spárovat byl také zajímavý ale podařilo se a přehrávání funguje!
K TV jsem přes HDMI připojil zesilovač Denon a nadšeně očekával první zvuky z repro Bose...
Kolový Naleznec, kolový! Ticho jak v kostele z TV ani po hledání v nastavení TV zvuk nelze získat. Pokus # 2, propojení TV se zesilovačem přes AV kabel - výsledek je stejný, nic ticho. :(
Takže nevím, jsem z celé TV Samsung spíše rozladěný nežli spokojený.
SaxelPoužil jsi na propojení port HDMI ARC popřípadě optický kabel toslink? Nepíšeš jaký máš typ Denon.
Jindrich JirotkaPoužil jsem klasický HDMI kabel který je k dostání v každém elektru. Nevím že by byl nějaký spešl HDMI ARC potřeba. Prozatím jsme si vždy s "běžným" HDMI kabelem bohatě vystačil.
Denon je Denon AVR-1513.
J.
vivid.sk[QUOTE=Jindrich Jirotka;540439]Takže nevím, jsem z celé TV Samsung spíše rozladěný nežli spokojený. [/QUOTE] Bola chyba ocakavat korektne a bezproblemove prehravanie cez TV. Nie je dovod si nechat kazit tymto radost. Dobra TV moze dobre posluzit aj ako samotny zobrazovac a nasledne ta nic nemoze rozladit. Mas to spravne zapojene? rPI-->AVR-->TV ?
Saxel[QUOTE=Jindrich Jirotka;540443]Použil jsem klasický HDMI kabel ...[/QUOTE]Nepsal jsem o kabelu ale o portu HDMI ARC. Jenže vypadá to, že tvůj Denon neumí zpětný audio kanál, takže zřejmě budeš muset připojit audio z TV přes optický kabel do Denonu - to musí fungovat. Pro připojení RPi4 se drž toho, co napsal vivid.sk.
orlov66Aby ARC fungovalo, okrem zapojenia kábla do správnych HDMI konektorov, je potrebné túto funkciu aj povoliť. V TV Samsung je to "Anynet" a zvyčajne to treba zapnúť aj v receivry.