Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Zapojení AVR - TV - STB

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Při dřívější Full HD sestavě TV - AVR (Onkyo TX NR616) a STB (VU+ Duo2) jsem měl zapojení přes HDMI : STB - AVR - TV, přičemž z AVR do TV šel ještě jeden kabel pro nastavení. Výhodou této sestavy bylo, že jsem vše ovládal jedním DO. Po koupi TV-4K a STB (VU+ 4K) jsem zapojení zachoval, ale nešlo mně na TV 4K video z 4K STB. Pak jsem si uvědomil, že vlastně Onkyo TX NR616 není 4K. Tak jsem připojil STB přímo do TV a z TV zvuk přes HDMI/optiku do Onkyo TX NR616. Video 4K samozřejmě už funguje, ale zato mám problém se zvukem, neboť mám-li na VU+ zvuk nastavený "Dolby Digital", pak již nemohu hlasitost ovládat přes DO od VU+. Toto se mi sice podaří při zapnutí funkce "Dolby Digital / DTS dounmix", ale mám pocit, že přicházím o šířku zvuku. Napadá někoho něco chytrého? Předpokládám, že HDMI kabel mezi TV a AVR (když přenáší jen zvuk, nemusí být také pro 4K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,533

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    pak již nemohu hlasitost ovládat přes DO od VU+
    Ale to ti nemohlo fungovat ani doteraz, pretoze ak VU+ posiela bitstream do AVR, tak tento nevyregulujes cez DO od VU+. Jedine, ze by si ho dekodoval do multikanaloveho PCM a reguloval tento.Obecne vsak nejde o spravny pristup, odporucam posielat zo STB do AVR 100% hlasitost a regulovat hlasitost v na urovni AVR. Chapem, ze to nemusi byt uplne komfortne, ovladat hlasitost dalsim DO, ale k tomu mas univerzalne DO na Onkyu, aby si nim vedel ovladat aj VU+*.P.S. Ano DO od VU+ uplne nepochopitelne nepodporuje IR ovladanie Onyka, aj napriek tomu, ze plno dalsich vyrobcov (primarne TV) podporuje, Onkyo v zozname nie je a nefunguje ani priame ucenie cez IR kody z DO do DO.* neviem, ci toto DO dava ONKO do vsetkych rad, ja toto uciace sa DO mam. Dalsia z moznosti je skusit vyuzivat HDMI-CEC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    HDMI-CEC beze změny používám bez problémů dál. Nové Ultimo bohužel má jen jeden HDMI výstup, který potřebuji pro TV a jeden HDMI vstup, který je k prdu. Jedině že bych Ultimo s Onkyem propojil optikou. Koupě nového Onkya s podporou 4K by problém asi neřešil. Staré VU+ Duo 2 mám na chalupě, takže se na to nastavení hned nemohu podívat. Ale pamatuji si, že jsem tam ve zvuku měl nastavené samé HDMI. A teď vlastně také. V jediné řádce, kde se dá něco z měnit k věci, tj. v řádce "3D surround" také mám HDMI, ale jinak tam ještě je: DAC, SPDIF a vypnuto. Kdyby to v minulém zařízení nefungovalo, nepsal bych to. Pak mě ještě napadá, koupit HDMI rozdvojku k Ultimu a z rozdvojky táhnout jeden kabel do TV a druhý o Onkya.Jinak díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,533

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    HDMI-CEC beze změny používám bez problémů dál
    Potom v com je problem? Tlacitka + - od VU+ ovladaju hlasitost AVR. Pripadne pouzit povodne nastavenia (1080p vystup zo STB) a na 4K sa vyprdnut. Zatial nie je co zaujimave sledovat na orbite v 4K.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 29-08-2020 v 00:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Problém je v tom, že STB zároveň používám jako MMC, a tedy mám tam uložené 4K videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,276

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    ...Pak mě ještě napadá, koupit HDMI rozdvojku k Ultimu a z rozdvojky táhnout jeden kabel do TV a druhý o Onkya
    Přidání HDMI splitteru má bohužel taky svoje mouchy - nedávno diskutováno zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post540122. Uživatel johny.h tam popsal problémy s CEC. Mám doma stejnou potíž, můj MMC i TV jsou 4K, ale AVR neumí plnohodnotné 4K. Asi mi nezbyde, než pořídit nové AVR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Hmm, také to tak vidím. Jenže co s mým Onkyem, které jinak funguje výborně.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-08-2016, 13:23
  2. Zapojeni a ovladani domaciho kina (TV+AVR+MMC+WII)
    Od Brtnik v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-04-2014, 11:55
  3. LCD: Cim pripojit nejlepe AVR k LCD TV?
    Od Magicie v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 05-10-2013, 13:27
  4. Zapojení AVR s TV, BD a Satelitem
    Od Tomi71 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 19-10-2012, 14:44
  5. Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 02-02-2010, 08:15