Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Nastavení výstupu 4K 60hz na X96 Air

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    21

    Dobrý den parto, chtěl jsem konzultaci nebo radu. Možná už to někdo řešil, tak to bude hračka.
    Mám novou tv, která má HDMI vstup 4K 60Hz. Na test jsem koupil android box X96 Air ( CPU: Amlogic S905X3 64-bit quad core ARM® Cortex ™ A55
    ● GPU: MP2 G31 ) Ten by měl zvládnout i 8K.
    Ale android box mi dovolí na výstupu nastavit maximálně 4K 30Hz - nevím, jakým způsobem a jestli vůbec nastavit 4K 60Hz ( nebo pro srandu vic... 8K - i když to nemám kam poslat )
    HDMI kabel mám - hight speed with ethernet.
    Otázka tedy zní - jak nastavit 4K 60hz, když by to box měl umět ...
    Díky moc za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,025

    4K 60Hz musí umět i připojená strana. Má TV všechny HDMI vstupy alespoň HDMI 2.0? Je box připojen do správného HDMI vstupu ? Není box propojen se zobrazovadlem přes nějaký AVR, který 4k@60 neumí? Máš dostatečně silný (průřezem) HDMI kabel, aby HDMI 2.0 zvládal?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    21

    Ahoj, moc díky za zájem.
    TV má HDMI, které umí 4K - 60hz a tam připojuji android box napřímo.
    HDMI kabel je jak jsem psal high speed with ethernet - ten by měl 4K - 60hz zvládnout
    Mám Box - X96 Air ...myslím, že tam prostě ten výstup 4K 60Hz není ... I když by měl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2019
    Příspěvků
    8

    Ten HDMI kábel je asi iba verzia 1.4 tá podporuje 4K s max. 30Hz. Zožeň si lepší kábel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,475

    Citace Původně odesláno od Ovad79 Zobrazit příspěvek
    Ten HDMI kábel je asi iba verzia 1.4 tá podporuje 4K s max. 30Hz.
    Neexistuje HDMI kabel verzie 1.4, vsetky kable su rovnake, rozdiel je v ich priepustnosti a na zaklade toho su nasledne certifikovane. Avsak skusit iny kabel (ine kable) je dobry napad, kym zacnes patrat dalej, tie dodavane k tymto boxom, nebyvaju kvalitne, pripadne nemaju osadene vsetky piny (napriklad PIN pre HDMI-CEC).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    21

    Ahoj, zkoušel jsem 3 a vždycky stejné. Zkusím ještě koupit úplně nový. Kdyby měl náhodou někdo zkušenost jak to vyřešit. Budu rád za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    264

    Mám taky X96 air, můžu doma zkusit. To si pouštěl nějaké testovací video 4k 60Hz?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,025

    peca> a máš i TV s podporou 4k@60 na HDMI vstupech?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    264

    Mám LG Oled B9, doplnil jsem do podpisu. Ta by to měla umět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    264

    Tak jsem vyzkoušel video 4k60Hz na X96 air v Kodi (coreelec) a mašinka ho přehraje, v infu o videu v Kodi je 60Hz.
    Na tv, když dám info, tak to bohužel frekvenci zdroje neukazuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,025

    Jde o to, jestli v nastavení výstupu v původním Androidu ti box nabídne možnost nastavit 4k 30Hz a 60Hz. To je oč tu běží.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    264

    sorry ale v androidu jsem nastavení výstupu nenašel...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,025

    To nastavení tam je. Ten box mám v několika kusech. Ale nemám zařízení s podporou vstupu 4k@60, proto to já nemůžu vyzkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    264

    Tak jsem to našel v "displej mode" je tam "4K2K60Hz"
    Video, které jede v coreelec plynule, se ale v androidu seká.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    21

    Ahoj, moc díky. Takže je to asi HDMI kabelem ...a coreelec by se mi taky ...Lehce jsem na to koukal a udělá se bootovaci USB a tam naběhne vlastně rovnou Kodi?

    ---------- Doplněno v 15:56 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:53 ----------

    Ještě upřesnění - já když dám nastavení výstupu - mám tam max 4K2K 30Hz ...chtěl bych z toho dostat těch 60Hz ...používám X96 na Kodi

    ---------- Doplněno v 15:56 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:53 ----------

    Ještě upřesnění - já když dám nastavení výstupu - mám tam max 4K2K 30Hz ...chtěl bych z toho dostat těch 60Hz ...používám X96 na Kodi
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Mediacoder - nastavení výstupu
    Od pee.tr v sekci Kodeky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-07-2020, 22:01
  2. Přehrávání z PC a nastavení snímkové frekvence na výstupu PC
    Od Deputy v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-11-2014, 12:17
  3. Nastavení komponentního výstupu
    Od Golmanek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-07-2007, 22:51
  4. Nastavení programů na DO - Air Star2 PCI
    Od Dejf_Prague v sekci DVB-T
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-01-2006, 17:31