Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: V čem renderovat

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    64

    Prosím poraďte.
    Z kamery Sony mám záznam AVC 1920 x 1080 50i. Ve Vegas 12 udělám střih ( projekt nastaven stejně ) a pak mi nastává problém. V čem udělat render, abych to mohl dát na flash disku přátelům.
    - Nabídne mi to Sony AVCHD 1920 x 1080 50i. ( .m2ts ) Jenže pak to jde přehrát pouze na PC nebo přes Multimedialní centrum. V TV ani přes STB to přehrát kvalitně nejde.
    - Když vyrenderuji v Main concept MPEG-2 HDV 1440 x 1080 50i ( .m2t ), kvalita se nezhorší a přehrají to STB i některá TV.
    - Problem nastává na systému Android v tabletu nebo telefonu. Přehrávače tyto formáty nepřehrají.
    Zkoušel jsem tedy renderovat ve všech ostatních formátech, aby to Android přehrál. Jde to ( MP4 ), ale výsledek je nekvalitní ( mázlé při pohybu kamery ). Je to pravděpodobně způsobeno převodem z interlaced do progresive.
    Máte, prosím někdo zkušenost a poradíte, jak dosahnout kvalitní render z AVC 1920 x 1080 50i do 1920 x 1080 25p.
    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,254

    Citace Původně odesláno od petrt Zobrazit příspěvek
    ale výsledek je nekvalitní ( mázlé při pohybu kamery ). Je to pravděpodobně způsobeno převodem z interlaced do progresive.
    Ano, je to způsobeno převodem 50i - 25p. Při tomto převodu ztrácíš polovinu informací o pohybu a výsledek může být buď máznutý pohyb nebo trhaný pohyb (tzv. stroboskopický dojem). Pokud požaduješ pohyb ostrý a plynulý jako originál, dosáhneš toho jedině kvalitním převodem 50i na 50p. To v podstatě znamená, že potřebuješ z každého půlsnímku vytvořit jeden celý snímek. Tady je potřeba říct, že metody deinterlace ve Vegasu jsou sice použitelné, ale nejsou příliš kvalitní. Pro kvalitní deinterlaci 50i na 50p by bylo potřeba sáhnout po jiném nástroji, např. Avisynth skript QTGMC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,458

    Citace Původně odesláno od petrt Zobrazit příspěvek
    1920 x 1080 50i. ( .m2ts ). Jenže pak to jde přehrát pouze na PC nebo přes Multimedialní centrum. V TV ani přes STB to přehrát kvalitně nejde.
    Toto si dovolim poopravit. Absolutna vacsina TV alebo STB nema s prehratim AVC@FHD@50i, kedze toto je stream, ktory prijima a spracuva uplne bezne zo svojho tuneru/tunerov. Treba skusit remux z m2ts do mkv alebo ts kontajneru (bez straty kvality), vsetky moje STB aj TV co som mal s tymto nikdy nemali problem, ani tie 10 rokov stare. Samozrejme, absolutne idealne je zbavit sa prekladania a pouzit sposob, ktory pise kolega Saxel vyssie, t.j kvalitny encode+deinterlace na FHD@50p, cim vznikne moznost prehravania defacto kdekolvek (okrem najstarsich TV, ktore nezvladnu dekodovat 50p).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    64

    Děkuji vám za reakci na můj dotaz.
    Zkoušel jsem obálku .mkv.
    Přehrál to dokonce i tablet s Androidem, ovšem ne každý přehrávač, ale kvalita není dobrá. V TV i přes STB obraz při horizontálním pohybu kamery „poskakuje“. Vypadá to, že „nestíhá“ dekoder ( 1920i ani 1440i ), protože v PC to jde přehrát bez „poskakování“.
    Zajímavé je, že Main concept MPEG-2 HDV 1440 x 1080 50i ( .m2t ), dekodují TV i STB kvalitně, také bez poskakování.
    Možná někdy později nainstaluji Avisynth skript QTGMC, což, jak jsem na netu přečetl, není tak jednoduché a pak ještě nastane problém, jak s tím pracovat.
    Ještě jednou děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,458

    Citace Původně odesláno od petrt Zobrazit příspěvek
    Vypadá to, že „nestíhá“ dekoder
    Skor bude problem inde (parametre enkodovania, nieco nekorektne nastavene (field order?)). TV vysielanie je defacto dnes standardne v AVC/50i, takze nie je mozne, aby to TV nevedeli korektne prehrat. MPEG2 v HD rozliseni by som dnez urcite nepouzival. Taktiez neznizuj horizontalne rozlisenie na 1440. Zbytocne znizujes kvalitu zaznamu, kedze originalny zdroj je FHD, optimalne je to zachovat vzdy, ak je to mozne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    64

    Zkontroloval jsem všechny parametry videa a chybu nenašel. Napadlo mi to zkusit přehrát v jiném STB a TV. Zjistil jsem, že některá TV a některý STB to přehraje OK a někde to „poskakuje“. Dokonce někdy ano a někdy ne. Divné, že. Remux z .m2ts do .mkv jsem udělal pomocí MKVToolNix GUI.
    MPEG2 v HD, normálně nepoužívám. Archivuji tak jak doporučuješ - Sony AVCHD 1920 x 1080 50i. ( .m2ts )
    Ještě jednou děkuji za radu a ochotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,458

    Citace Původně odesláno od petrt Zobrazit příspěvek
    Dokonce někdy ano a někdy ne
    Tazko teda zistit pricinu, napriek tomu si myslim, ze urcite najdes televizie roznych vyrobcov, ktore dany obsah neprehraju, tak isto, ako najdes televizie/STB, ktore neprehraju FHD@AVC@50p. Vracat sa neustale naspat koli niektorym starsim TV/STB (alebo aj starsim, menej vykonnym PC) nema zmysel, pokial ma byt vsak vystup co najuniverzalnejsi s ohladom na vykon dnesneho HW, volil by som FHD@AVC@50p.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,103

    Jen amaterska poznamka: 1. Format Profile: High@L3, L4, L5 2. Pocet Ref Frames
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Při převodu TS na MVK toolnix gui mi taky občas škubaly výsledné mkv při přehrávání na STB. Pomáhá nastavit při převodu v okénku "Výchozí délka nebo snímky za sekundu" hodnotu dle originálního videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    32

    Dobrý den, nejsem sice žádný velký odborník, ale můžu přidat některé své zkušenosti. Občas natáčím kamerou PANASONIC, AVC, 1920 x 1080 50i , m2ts. Nahrané soubory m2ts převádím v programu XMediaRecode na mkv ( v nastavení: Obraz Kopírovat), během chvilky hotové a výsledná mkv jsou bez problému přehratelná na jiných přístrojích. Podle mě je to výborný program.
    Převod 50i na 50p dělám v programu Cyberlink PowerDirector, nastavím nejvyšší možnou kvalitu ( datový tok 60000 Kbps) a vzniklý velký soubor převádím v programu Handbrake na nižší datový tok ( dle potřeby). Výsledek je podle mě výborný, žádné rozmazávání či stroboskop.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    64

    Dobrý den. Vyzkoušel jsem něco z rad a zkušeností ostatních.
    - V MKVToolNix mi nepomohlo nastavení dle rady na hodnotu vstupního formátu. Výsledek je stejný – u některých STB při horizontálním pohybu kamery poskakuje.
    - V programu XMediaRecode na mkv ( v nastavení: Obraz kopírovat) je výsledek ještě horší než v MKVToolNix.
    Převod z 50i na 50p jsem zatím nezkoušel.
    Jak jsem již psal ty lepší TV a STB i některé přehrávače v Android přehrají převod 1920x1080 50i ( .m2ts) do MKV bez problemů. (v MKVToolnix)
    Všem děkuji za rady i reakce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Neni to ten klasicky problem , kdy je treba prejet ten tvuj transport stream v tsMuxeru? fix m2ts.zip https://files.videohelp.com/u/198160/fix%20m2ts.zip
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-06-2019, 15:21
  2. Sony Vegas 9.0pro - nejde renderovat
    Od Suprak v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-05-2010, 09:30
  3. AVCHD do čeho renderovat
    Od Polik v sekci Mastering
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 21:12
  4. Sony Vegas - chcem renderovať do MKV
    Od MarekD v sekci Editace videa
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-10-2008, 13:31
  5. Vegas 5 - nejde rze dne na den renderovat
    Od salow v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 16-09-2005, 13:53