Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Automatické spuštění siťového obsahu po zapnutí TV

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele RN_tvf
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    10

    Ahoj.
    V práci jsme narazili na následující problém. Byli jsme na IT požádáni, že jeden odbor úřadu potřebuje 2 televize v různých umístěních v dosahu naší interní sítě, kde by se měla soustavně přehrávat reklamní smyčka (víceméně pro sociální účely). Televizor se bude denně zapínat a vypínat. Smyčka bude buď jedno video, nebo obsah sdílené složky (více videí od různých dodavatelů). Nejraději bychom to spouštěli z nějakého síťového úložiště. S tím by neměl být problém.
    Problém pro nás ale je, že by to mělo být maximálně bezobslužné. Tedy jen zapnout a vypnout TV pro obsluhu. Žádné každodenní vybírání zdroje a spouštění síťového obsahu přes DO.
    Protože s tímto nemáme na IT žádné větší zkušenosti, moje otázka zní : lze nějakým způsobem přehrát obsah sdílené složky na TV, které se spustí automaticky po spuštění chytré TV ???
    Vybranou zatím máme Samsung UE58RU7172. Víme, že by to šlo i přes USB, nebo přes připojený miniPC (který by jel 24/7 přes VLC, který to po spuštění PC pošle na HDMI - máme vyzkoušeno a je to funkční), ale tam by byly další kroky pro obsluhu navíc (naklikat to každý den na ovladači).
    Jde nějakým jiným způsobem, bez použití USB a obslužného PC, třeba na Android TV či jiné TV nějak spustit zdroj videa přímo ze sítě, ihned po spuštění televize ???
    Třeba s nějakou přídavnou krabičkou (ne PC), s nějakým doplňkovým softwarem, který by toto zvládnul, nebo ještě nějak jinak ...
    Zajímá nás jenom, jestli existuje i nějaká jiná cesta, než použít obslužný miniPC, který to co potřebujeme zařídí automaticky sám, tedy spustí VLC s příkazovou řádkou na spuštění obsahu sdílené složky, nebo playlistu ve smyčce ve fullscreenu do TV, která bude sloužit jako monitor. Zobrazovač nemusí být Samsung. Zatím jsme ve fázi zjišťování možností realizace.
    TV s miniPC už zde máme. Rádi bychom to ale posunuli někam dále a miniPC vyloučili, pokud je to nějakým způsobem možné.
    Děkuji za jakoukoliv odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    Na to jsou specialni TV panely s ovladanim po siti. Co vim, tak je vyrabi Panasonic a Nec. Jsou to TV/Panely pro prumyslove vyuziti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Já si myslím, že by to v podstatě v dnešní době měla zvládnout každá smart TV s RJ45. Do přehrávače (třeba VLC) se zadá daná síťová cesta a název souboru a jede to. V uložišti se pro všechna různá přehrávaná videa vždy zadá stejný název, aby se to v TV nemuselo přenastavovat. Koneckonců i automatické zapínání/vypínání TV by se dalo ošéfovat. Sice záleží na vzdálenostech, ale já bych to to raději řešil velkým monitorem a klasickým video-vedením. Jednou z dalších možností je nainstalování ke zdroji videa modulátor a pak v podstatě signál koaxiálem rozvést libovolně daleko na libovolný počet libovolných TV. Toto řešení navíc umožňuje on-line přenos třeba z kamery či jen z mikrofonu.
    Naposledy upraveno uživatelem bastlir: 24-06-2020 v 12:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    Jim nejde o to jak zobrazovat. To teď mají s miniPC případně s připojením na síť. Chtějí mít hlavně TV/panel pod kontrolou - zapnout, vypnout, nastavit vše dálkově. To ti klasická TV neumožní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele RN_tvf
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    10

    Přesně jak je uvedeno výše. Nastavit a zprovoznit to jen na TV umíme. Jde nám o to odstranit to klikání na DO. S miniPC to máme vyřešeno, udělá to script co je ve složce Po spuštění. Bohužel TV sama o sobě toto neumí. Možná by to zvládla nějaká appka na Android TV, ale s tou nikdo nemáme sebemenší zkušenost. Peněz na to mají dost, cena není zásadní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    V tom případě jako nejlevnější, nejjednodušší a nejuniverzálnější řešení vidím to s tím modulátorem. Síťové řešení je sice líbivé, ale považuji jej jako víc problematické. A to nemám na mysli wifi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    Modulátor nevyřeší nastavení na TV zvoleného programu s danou frekvencí modulátoru, na kterém modulátor vysílá a zapnutí/vypnutí TV.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Oni požadují od obsluhy jen zapnutí a vypnutí. Když některé TV vrazíš do zásuvky, samy se zapnou na předvoleném kanálu. Tedy to lze jednoduše řešit zásuvkovým časovačem. Nebo aspoň automatické vypnutí lze standardně v TV nastavit. Modulátor vysílá na nastaveném kanálu, takže tady také problém nevidím. Prodávají se různé - s HDMI, cinch ... vstupem, takže zdrojem videa v podstatě může být cokoliv .... MMC, PC, kamera či dokonce mobil. Nebo jen mikrofon, anebo video v kombinaci se vstupem externího mikrofonu. Navíc signál z modulátoru mohou rozbočit na X počet TV. Z bezpečnostního hlediska stejně TV síťové vedení by muselo být oddělené. Nemůže být otevřená laina třeba někde v zasedačce, kde neohlídáš, kdo se tam připojí. Tzn. minimálně nastavování a nastavování omezení a ochran. Jako bývalý mj. "ajťák" jsem se držel pravidla, jen oddělené dráty jsou opravdu bezpečné. Ale to každého věc.To je, myslím, všechno, co jsem k tomu chtěl napsat. Tazatel nějakou představu a možnosti má, takže to je už na něm.
    Naposledy upraveno uživatelem bastlir: 24-06-2020 v 14:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    Mě přijde blbost tam cpát modulátor a cpát signál přes modulátor (a demodulátor-tuner v TV), když nevyřeší vše a nahradí jen jiným způsobem distribuci signálu. Časovač v zásuvce TV vypne, ale již nezapne. Po zapnutí zůstane v pohotovostním stavu. Ovládáním na TV nebo DO lze kanál přepnout - obsluha opět "kecá" do ovládání panelu. Přenos signálu a zároveň přenos obsahu po jednom síťovém vedení vyřeší vše. To je tak vše, co jsem chtěl popsat proč ne modulátor a není to řešením, které je požadováno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Jaký demodulátor? Vždyť to naladíš přímo jako kanál. Měl jsi ten časovač vůbec někdy v ruce? Já mám doma jak mechanický, tak i digitální. Aba v nastavený čas zásuvku zapínají i vypínají. A televize se zapne na naposledy sledovaném kanálu, nebo na přednastaveném jako startovacím. Lepší modulátor naladíš na volný třeba neosazený kanál a je to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Jaký demodulátor? Vždyť to naladíš přímo jako kanál.
    Demodulátorem se myslí vlastní tuner v TV. Čteš to? Pro ujasnění jsem jasně v příspěvku napsal: (a demodulátor-tuner v TV) Ale modulátor opravdu není řešením pro to, co tazatel požaduje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Nech to na něm.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Aby bylo jasné, o čem píšu. Příklad: ITS AV MODULÁTOR MD-A
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele RN_tvf
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    10

    Děkuji všem za snahu a připomínky. Včera jsem trochu studoval ty průmyslové panely. Když porovnám náklady a další věci, pořád mi vychází TV s miniPc jako nejlepší, nejjednodušší a nejlevnější řešení. Je to ověřené a funkční. Měli jsme snahu to miniPC obejít a zkusit to jinak. Škoda. Když už jsou smart TV tak pokročilé zobrazovače, které přehrají signál z tolika různých vstupů a zdrojů, stačilo by snad nějaké nastavení v TV, kde by se definovalo jaký vstup a zdroj po spuštění použít a s jakou konfigurací, hlavně pro přehrání souborů ze sítě přes uPnP. Naším cílem bylo odstranit těch cca 5 kliknutí na DO po spuštění TV co nejjednodušší cestou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    Ano není to levné, ale je to téměř ultimátní řešení pro to, co potřebuješ. Jinak je to stále jen bastlení, bastlení a bastlení. Takže jste si nechali zajít chuť a ten rozpočet zas tak neomezený není - zas tolik peněz na to nemají, jak píšeš? Zas to tak není nutné "must have"? Zůstáváte u miniPC?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Automatické zapnutí a přehrávání ze zdroje
    Od domy007 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-05-2013, 23:02
  2. Samsung D8000 - načítanie obsahu USB disku po zapnuti TV ?
    Od Miamoto v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 31-01-2013, 16:21
  3. Samsung hw-c770s automatické zapnutí s TV Samsung
    Od drdar v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-12-2010, 17:37
  4. Automatické zapnutí písničky
    Od venousx v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-11-2008, 20:31
  5. Automaticke zapnuti Plasmy pres SCART (UPC)
    Od maldaclan v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 16-09-2008, 11:49