Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Rozbočení SAT signálu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2020
    Příspěvků
    3

    Potřeboval bych rozbočit stávající rozvod SAT signálu. Momentálně jdou z paraboly 4 kabely přímo ke 4 televizím. Nově bych to z těchto 4 kabelů potřeboval rozvést do těch stávajících 4 televizí + do dalších 9 nových TV. Bude to vůbec možné? Bylo by vhodné, aby každá TV fungovala nezávisle. Dá se to udělat přes nějaký rozbočovač? Můžete případně poradit i konkrétní značku a model, aby to nebyl nějaký aušus?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,017

    Na takový rozvod už potřebuješ jiné zařízení
    https://emp-centauri.cz/index.php?la...kateg=11&id=20
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    tak trochu zalezi na dvoch veciach:
    1/ ako bude pripojenych tych dalsich 9 TV. ak ma kazda solo kabel od anteny, riesenim je co ti doporucil kolega vyssie.
    ak mas jeden kabel zapojenie bude ine

    2/ kolko druzic sa ma dat prijimat z tej paraboly?
    to co pise kolega vyssie je pre jednu druzicu.

    pocet TV alebo sat prijimacov je dnes obmedzeny niekde na stovky - vyzaduje to potom kaskady prepinacov.
    pocet druzic som stretol max 4
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2020
    Příspěvků
    3

    Momentálně jde z paraboly 4 koaxiály přímo do TV. Teď mezi ty 4 koaxiály a těch dalších 9 potřebuju vložit nějaký rozbočovač. Z tohoto místa, kde se to má rozbočit jde vždy samostatný koax do TV zásuvky.

    Měla by se přijímat jen jedna družice.

    Takže dá se využot tento rozbočovač?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    220

    Rozbočovač ne, ale multiswitch!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,017

    Ten multipřepínač dáš do místa,kde se ti můžou sejít všechny kabely.Tedy jak od paraboly,tak ty do všech TV.
    A ještě je potřeba vyměnit konvertor na parabole.Teď tam máš tzv.Quad a ty tam musíš dát Quattro.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    210

    Pre niektore typy multiprepinacov (napr. EMP) je mozne pouzit aj LNB Quad.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2020
    Příspěvků
    3

    U tohoto, co je tady výše, je psáno, že podporuje Quad i Quattro, takže se to dá použít bez dalších zásahů do paraboly a stočí jenom připojit koaxiály, je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,064

    Citace Původně odesláno od Filipsv Zobrazit příspěvek
    Quad i Quattro,
    Je typ LNB konvertoru. Musíš jej, stávající Quad vyměnit na parabole za Quattro. Pokud potřebuješ více jak 4 výstupy.

    Nic neměň, lze použít i quad s uvedeným přepínačem
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 02-04-2020 v 12:59 Důvod: nemusíš nic měnit, fakt jsem to napsal blbě
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Filipsv: nic neměň, RoPo není dnes ve své kůži.
    A/ podívej se na ten Multiswitch, vidíš že má 4 vstupy z LNB + 1 vstup DVB-T. Multiswitch umí těchto 5 vstupů přepínat do 16 výstupů, takže každý ze 16 účastníků má volnou a plnou volbu který vstup mu bude přiřazen.
    Uvnitř multiswitche je vlastně 16 přepínačů - jeden pro každý připojený koax kabel a každý přepínač má 5 vstupů. to kam se přepínač přepne je dané volbou z daného přijímače - chci TP s low frequency/horizontal přepne vstup1, chci TP high frequency/vertical přepne na vstup 4 atd.

    B/ quattro byl/je LNB speciálně skonstruovaný tak, že má 4 výstupy a to LH, LV, HH, HV, které se připojovali do tohoto multiswitche a musel si zachovat správné zapojení. Quattro nelze využít na nic jiného.
    Nové multiswitche tak jak píše digitivi umí u klasického quad LNB (tj. 4 výstupy každý umí všechny kombinace frekvence a polarizace) nastavit pomocí signálu do LNB toto LNB tak, aby dostával na připojený F-konektor správnou kombinaci LH, LV, HH, HV. Odpadá i možno něco zapojit nesprávně.
    Takže tvůj quad ve spojení s inteligentním multiswitchem bude automaticky z multiswitch nastaven do konfigurace quattro.

    4 kabely z LNB přerušíš v místě instalace multiswitche, zapojíš do něj. Pak 4 stávající kabely zapoj na výstupy multiswitche 1÷4 a dál už nic neměníš. Přijímače nevědí ,že teď pojedou přes multiswitch a ne přímo z LNB.

    Nové kabely zapojuješ do výstupů 5÷16.

    pokud máš ještě DVB-T anténu, můžeš ji připojit do vstupu multiswitche DVB-T. Můžeš rovněž ještě osadit i anténu FM a DAB a sloučit pasivním slučovačem FM+DAB+DVB-T a připojit do tohoto vstupu multiswitche. Ovšem pak potřebuješ na konci v pokojích mít zásuvku která rozdělí signál na SAT-DVB-T-Radio. Pozor potom na útlum, zásuvka sežere něco ze signálu.

    DOKONCE je toto zapojení i na obrázku v linku, který ti poslal RoPo.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 02-04-2020 v 11:14
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-10-2013, 19:34
  2. LCD: Rozbočení TV signálu
    Od Anford v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-06-2011, 22:58
  3. Rozbočení sat. signálu na 2 TV
    Od Achmed v sekci DVB-S
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-11-2010, 20:00
  4. Priprava pro prijem TV a R a sat signalu.....
    Od dredoss v sekci Bastlení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-06-2006, 10:31
  5. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-01-2005, 07:03