Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Mediacentrum s DVBT2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2020
    Příspěvků
    3

    Zdravím. Rád bych se poradil se znalejšími. Mám dvě TV a rád bych u nich pořešil příjem DVB-T2. Vzhledem k tomu, že používám i vlastní NAS, rád bych to zkombinoval i se softwarem KODI. Čeho bych chtěl dosáhnout.

    Mít stejné prostředí u obou TV. (tzn. mít stejné krabičky)
    Obě TV, aby měly přes krabičky možnost příjmu DVB-T2.
    Aby krabičky uměly KODI (zejména kvůli pohádkám pro děti.)
    Co nejsnadnější ovládání ideálně jednoduchým ovladačem např. jako má OSMC.

    Zvažoval jsem použití Rpi 4B se softwarem OSMC, Libreelec, Openelec + TV HAT nebo něco na bází Amlogic + DVB-T2 tuner. Byl bych rád, pokud by mi někdo se zkušeností poradil např. své řešení, případně i poradil od koho a co nakoupit, aby vše šlo bez problémů rozchodit a nainstalovat.

    Předem děkuji za vaši ochotu mi poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,975

    Pokud je NAS kompatibilní s TVheadend a má podporu nějakých DVB-T2 USB tunerů (minimálně 2, když chceš řešit příjem na 2 TV - aby jsi mohl na každé TV sledovat jiný multiplex), tak tam vše nainstalovat a u TV pak do nějakého MMC s Kodi doinstalovat klienta k TVheadendu.

    Pokud NAS toto neumí, tak např. pořídit RaspberryPI jako stream server a tam vše spáchat to, co na NASu pro podporu DVB-T2 stream serveru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    399

    Moje konfigurace:
    RPi3 - na něm TV Headend se dvěma DVBT2 USB tunery. Stále zapnuto, stále k dispozici.
    NAS s obsahem Audio, Photo, Video. Stále zapnuto, stále k dispozici.
    U každé TV (3 kusy) krabička TV box s AmLogic S905(W,X,X3) s Corelelec (tedy Kodi).
    Jednoduché, stabilní, plně funkční.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2020
    Příspěvků
    3

    To vypadá zajímavě. Asi tak bych si to představoval. Chtěl jsem se ještě zeptat. Je s tím AmLogic S905X3 nějaký problém nebo už na něm Coreelec jede normálně. Někde jsem četl, že ještě není úplná podpora, protože je to nejnovější procesor. Chtěl jsem se ještě zeptat jaké DVBT2 USB tunery pro TV Headend používáš? Díky.
    Naposledy upraveno uživatelem surel: 05-03-2020 v 15:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    399

    Jaký TV Box Amlogic koupit je složité a je zde o tom spoutu povídání. Všechny fungují, rozdíly jsou v ceně a v tom, co od nich očekáváš. Na normální sledování Full HD až 4k HDR (do 30 fps!) stačí i laciné S905w

    Nejvíce futureproof je však dnes S905X3. CE už na něm běží bez problémů. Zatím v Nightly sestaveních, stabilní verze je za dveřmi.
    Já k TVH používám "starší" Astromety (tuner Panassonic), se kterými míval někdo potíže, u mne nejsou . A běží mi to (z historických důvodů, ale proč to měnit) na RPi3. Jen jako TVH server samozřejmě.
    Na novém CE (S905xxx boxy) však prý už běží i nové Astromety (tuner Sony CXD2837ER). Dále prý běží i tunery DVBSky T330.
    Naposledy upraveno uživatelem whitesak: 06-03-2020 v 14:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2020
    Příspěvků
    3

    Díky moc. Zařídím se podle tebe.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-08-2019, 14:08
  2. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-11-2016, 05:45
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-06-2016, 09:08
  4. Mac Mini jako mediacentrum - problém se zvukem
    Od jazzzman v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-06-2012, 07:49