Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Emos EM-190s

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    14

    Zdravim vospolok,

    prosim, mate niekto skusenost s EMOS EM-190S https://shop.emos.cz/2520236400-set-...-h265-(dvb-t2)

    Predpokladam, ze sa jedna o nejaky standardny HW, ktory je len prefarbeny na CZ firmu, ale neviem odhalit, co je original.

    Su nejake tools, iny/lepsi FW a hlavne channel editor na tento typ? Skusal som nejaky stary Ali Editor, ale pise mi to same cinske znaky v kanaloch, takze asi treba nejaku inu modifikaciu.

    Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,102

    Mam 2 kusy EM-190, zatim naprosta spokojenost.

    Channel editor - k tomu se z EMOSu vyjadrili nasledovne:
    "žádný editor seznamu kanálů bohužel není pro tento chipset dostupný."

    Udajne by mel byt uvnitr chipset Ali MC3822p
    Mne se nepodarilo nic dohledat. Kdyby jsi na neco narazil, dej prosim vedet
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    14

    Super, dakujem za odpoved, som rad, ze mam nejakeho "spolubojovnika".

    Zatial mi to par krat zmrzlo pri browsovani kanalov, ale mozno som len bol netrpezlivy a on to nerozchodil. Tak uvidime. Ked nieco zistim, urcite sa rad podelim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,102

    Testoval jsem zapujceny kus od souseda, ten 1 krat vytuhnul - zjisten nalomeny HDMI kabel a pak se kousnul, kdyz jsem se snazil zbesilym mackanim tlacitka >> rychle posunout v prehravanem videu (ne zaznam z TV).
    Prekvapila me skvela kvalita obrazu, docela velky uhel zaberu DO, rychly start ze Standby, docela svizne prepinani kanalu.
    Zakoupil jsem 2 kusy. Zatim oba funguji bez problemu.
    Kratke shrnuti je:
    https://www.czc.cz/emos-em190-dvb-t2...rafgh1ro7m81b8

    Ted jsem na tvuj popud zkousel prepinat rychle kanaly kolebkou Channel + - a i rychle skakat v EPG a stale funkcni.

    Nepodarilo se ti v necem otevrit vyexportovany .udf soubor se seznamem kanalu? Uz mam podezreni, ze je to primo strojovy kod.
    A taky neco blizsiho k chipsetu Ali MC3822p - mne se nedari na nic narazit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    14

    Otvoril som to v nejakom starom Ali Editore (ked tomu spravne rozumiem, tak sa v nom vzdy "napise" verzia pre dany chipset(?) a s tym sa potom da pracovat). Ten moj bol z nejakeho ineho HW, otvorit to dokazal, ale mal tam rozhadzanu codepage celkom statocne, takze v praxi nie uplne pouzitelne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,102

    Ja to prozatim odlozil AdActa.
    Diky, ze jsi se ozval, vyzkousel jsem 3 ruzne typy Ali Editor. Vysledek zrejme stejny jako u tebe - viz obr.
    Pouzity chip je stejne nejaky atyp. Nikde jsem nenasel nejake datasheety.
    Jeste by stalo za pokus v editoru prejmenovat nazvy na citelne a narvat zpet do STB.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Ali-edit.jpg 
Zobrazení: 21 
Velikost: 447.1 KB 
ID: 35217
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,102

    Nedoporucuji editovat v Ali editoru pro jiny chip nez co obsahuje EMOS-190 - M3822p.
    Zkusil jsem Ali Editor pro chip M3606 prejmenovat cca 10 prvnich kanalu do citelneho formatu. Z puvodni velikosti vytazeneho souboru z EMOS cca 1MB po ulozeni z Ali editoru bylo jen 144kB. Presto ho EMOS spolkl.
    Ale:
    1. hlaska zadne kanaly nainstalovany
    2. pri pokusu o automaticke naladeni pri probehnuti cca 12% hlaska pamet je plna.
    3. pri pokusu o naharani puvodne vytazeneho seznamu kanalu - nelze nahrat - file to large.
    4. v systemu vsechny ostatni fce fungovaly korektne.

    Znovu zprovozneni "sexboxu" pomohlo prehrati FW.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-01-2012, 10:13
  2. ASUS M3N78-EM, NVIDIA GeForce 8300 - problem se zvukem
    Od jikoloj v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-03-2009, 12:49
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-11-2007, 13:13