Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: TV Samsung Q70R jak do nej dostat plynule video REMUX?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    43

    Ahoj všem.Neví někdo jak dostat do TV Samsung Q70R video REMUX aby šlo plynule.?Když pustím film pres usb v REMUX třeba Apollo.11.2019.DOCU.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.5.1-FGT ...tak video se začne sekat a to brutálně a zvuk je jinde než obraz..a je to nekoukatelne..pomlky jsou i 30-60sec .Kdzž to samé pustím na pc ve VLC tak se to seká také..tak v čem je problém?????Dá se to někde plynule přehrát???Dokonce i pres Blue ray player UHD to přes jeho usb nejde..Náké rady co stím????
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Všude píšeš USB, ale nepíšeš na jak rychlém nosiči to máš.
    Rychlost přenosu je určena nejpomalejším ze tří faktorů: použitá verze USB, rychlost, kterou může řídicí jednotka USB číst a rychlost hardwarové sběrnice.
    Mezi USB disky jsou astronomické rozdíly.
    Nakopíruj na HDD a zkus na PC, pokud nepojede vyhoď PC, pokud ano tak jiný USB nosič.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,999

    Pošli sem informace z MediaInfo o daném přehrávaném videosouboru. Problém může být v počtu reframes, kvalitě, datovém toku, atd. Prostě uvedený grab je hodně náročný na výkon dekodéru. U TV/BD playeru tam výkon nehledej. Tam jen díky nekompatibilitě, nevhodně nastavenému kodeku souboru, dochází k uvedeným jevům. A PC může být slabé pro přehrávání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    43

    USB mam Samsung takze jen 2.0 Jinak pouzivam přenosný disk WD Elements Portable 750GB. Mel jsem video i na SSD disku v pc a tam prehravani take nepomohlo...slabe PC???MSI 1060 gtx a AMD Ryzen 5 2600 ..slabej rozhodne neni. Problem je jinde
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    43

    zkousim ted Midway.2019.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT.mkw...snad z te prilohy neco poznas nechapu jak uz tyhle videa prehravat..znam lidi co se chlubi ze koukaji jen na REMUX verze filmu ale nechapu jak to delaj kdyz to nejde

    ---------- Doplněno v 10:40 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:36 ----------

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Všude píšeš USB, ale nepíšeš na jak rychlém nosiči to máš.
    Rychlost přenosu je určena nejpomalejším ze tří faktorů: použitá verze USB, rychlost, kterou může řídicí jednotka USB číst a rychlost hardwarové sběrnice.
    Mezi USB disky jsou astronomické rozdíly.
    Nakopíruj na HDD a zkus na PC, pokud nepojede vyhoď PC, pokud ano tak jiný USB nosič.
    jinak RAM Kingston HyperX Predator 2x8GB CL 16 3333Mhz
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: info.jpg 
Zobrazení: 18 
Velikost: 333.7 KB 
ID: 35185  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    To je na nic, stáhni si https://mediaarea.net/en/MediaInfo

    ale 4k s Atmosem ....

    Momentálně nemám VIP na HDClubu, takže do remuxů se nemohu podívat, ale zkus testovací soubory na http://jell.yfish.us/ uvidíš, jak vysoko se dotaneš a porovněj s výsledky z MediaInfo
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Citace Původně odesláno od Petr1979 Zobrazit příspěvek
    nechapu jak uz tyhle videa prehravat
    Co nezvladne PC, zvlatne krabicka za 50$ , pretoze dekodovanie prebieha cez GPU (uplne vazne, so starsim PC nie je sanca). Aky stary mas PC? Napis specifikaciu.

    Pozri si vytazovanie jednotlivych jadier pri prehravani, pripadne skus to prehrat cez MPC-HC, pouziva LAV dekodery, ktore preferujem viac.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 07-03-2020 v 10:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    43

    moje pc: Procesor AMD Ryzen 5 2600 6 jader, 12 vláken 3,85 GHz
    RAM Kingston HyperX DDR4 3333 C16 2x8 GB
    Grafická karta MSI Nvidia GTX 1060 OC 3 GB
    Disk se sytemem je SSD Adata SU650 240 GB
    Nepřijde mi to jako staré PC...takže za mě by měl výkon plně dostačovat.
    Jinak ANO přemíšlím k tv koupit nejake multimedialni centrum co bude umet vse prehrat a pripojit pres HDMI (optiku mam jiz obsazenou sluchatky Sony MDR-DS6500 pro nocni filmove radovanky).Mel jsem drive EVOLVEO Android Box Q4 4K a byla to tragedie..porad vse padalo zamrzavalo..vse bylo pomale..a video bylo prez toto MC horsi kvality jak z prehravace v tv Samsung LE40C750 - 3D LCD..coz nechapu. Byl jsem rad ze jsem se toho MC zbavil.Takže tentokrat bych chtel neco poradneho a ne nejakou nedoladenou krabicku co z ni budu opet šílet..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Zostava bude OK, napriek tomu skus MPC HC a skontroluj si vytazenie procesora. Taktiez si over, ci sa vyuziva GPU na dekodovanie. Rozhodne by nic nemalo sekat.

    Citace Původně odesláno od Petr1979 Zobrazit příspěvek
    Mel jsem drive EVOLVEO Android Box Q4 4K
    To je ten problem. Nesmies pouzivat android. Neviem ci na tomto fore najdes vobec jedine odporucanie na android. Treba tam nahodit niektoru z distribucii CoreElec/LibreElec. Ja za seba mozem potvrdit, ze je to sice pomalsie oproti plnohodnemu HTPC (GUI), ale prehravanie samotneho video nema problem, vratane HEVC@60p s HDR, korektne prepinanie fps, korektny bitstream audia, KODI v poslednej verzii.

    V kvalite vystupu nie je ziaden znatelny rozdiel (porovnavane voci plnohodnotnemu HTPC, povodny test ktory porovnaval podanie farieb, bez scalingu, 1080p display).

    Dnes by som uz skusil nieco novsie ako Odoid N2, alebo podobne. Pripadne si vyber niektry z boxov, ktore su zobrazene po zvoleni downloadu na stranke: https://coreelec.org/
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    testovací soubory na http://jell.yfish.us/
    Tak odzkoušeny test soubory..šel jsem hned na nejvyšší tzn medúza-400-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv 400 Mb / s 3840 x 2160 HEVC Main10 6.1 Vysoký 1,4 GB...s tím MPC-HC ale i VLC uplně v pohodě jde..vytížení procesoru..všechna jádra nepřekročí 10%....v příloze z Mediainfo z filmu co mi nejde čili ta Midway
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: info.jpg 
Zobrazení: 14 
Velikost: 217.0 KB 
ID: 35186  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Taktiez si over, ci sa vyuziva GPU na dekodovanie
    Nevíš kde to přesně v tom MPC-HC nastavit? nenšel jsem zatim nic jinak už mě právě nic nenapada proč se seká.

    ---------- Doplněno v 12:21 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 12:20 ----------

    a to jsem vždy řikal že nejlepší multimediální centrum je stejně PC a ono me to takhle podělává

    ---------- Doplněno v 12:22 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 12:20 ----------

    začínám si spíš myslet že ty videa jsou prostě na prd zkomprimovaný
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    43

    takže jinými slovy pokud multimediální centrum tak jedine s Linuxem ci Windows ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Citace Původně odesláno od Petr1979 Zobrazit příspěvek
    Nevíš kde to přesně v tom MPC-HC nastavit?
    Vidis to dole v stavovom riadku [Playing H/W], pripadne ked si pozries status LAV dekoderov. Taktiez bude vytazenie procesora minimalne, na rozdiel od cisto CPU dekodovania, kedy sa CPU viac vytazuje.

    Citace Původně odesláno od Petr1979 Zobrazit příspěvek
    a to jsem vždy řikal že nejlepší multimediální centrum je stejně PC
    Ano, ale je dobre mat aspon nutne znalosti k tomu, ako to korektne nastavit (znalosti color space a ich prevody medzi sebou, znalosti drivrov a poznat ich bugy, vediet skontrolovat ciernu voci nastaveniu a jej rozsah na TV). Skratka je tam toho viac, nieje to len o tom, ze to spustis a ide to. Teda, ono to pojde, otazny je vysledok.

    V tomto pripade mi pride riesenie MMC univerzalnejsie, vzhladom k vystupu YUV, ktory nejde zle nastavit, co do ciernej (aspon nie na Samsungu) a funguje od prveho zapojenia.

    Citace Původně odesláno od Petr1979 Zobrazit příspěvek
    začínám si spíš myslet že ty videa jsou prostě na prd zkomprimovaný
    To je samozrejme tiez jedna z moznosti. Vies to overit na inych remuxoch z ineho zdroja.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    43

    video Midway jsem prskocil zhruba do pulky a svete div se najednou jde plynule..takze bud poskozeny soubor..mozna stahovanim..nebo pri komprimaci videa..jelikos jsem jiz mel i filmy jine co se v urcitem miste sekali tak to vidim spise na problem pri stahovani uTorent ...takze asi chyba tam.Video se i tak sem tam trhne a kostickuje takze asi spatne stazeno..kazdpadane jsem si pohral s nastavenim video filtru a zadal tam HW dekoder D3D11 a použít HW Nvidia gtx 1060 3gb a uz jde vse plynule ale musim preskocit zacatek kde je to proste zasekany a sekne se to vzdy po 10s...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    43

    jinak dole bylo Playing H/W ale dal sem pravej na obraz pri prehravani a primo nastavil filtry LAV a uprednostnil GPU..tak snad heureka kazdopadne dik za operaci

    ---------- Doplněno v 13:13 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:09 ----------

    až na ten začátek už to šlape jak má parada... ještě jednou díky moc...bylo to 100% tim nastavenim GPU v H/W akceleraci...ale naky chyby tam asi hold sou pri stahovani..nebo je to mozna ten zacatek nacitani do VRAM ci RAM...každopadne super..ted uz budu jen distribuovat obraz pres steam link do tv samsung bohužel bez HDR to je bohužel další rébus...musel bych pc připojit HDMI kabelem a to nemůžu (děti a manželka). Mám pc připojené přímo do tv pomoci LAN ...bohužel v tom se uplně nevyznám jak tam do tv posílat pres LAN film...bylo by to asi lepší než pres steam link
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TV Samsung Q70R vs zvuk DTS..jak to obejít?
    Od Petr1979 v sekci Samsung
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-10-2019, 10:30
  2. Jak dostat video z miniDV kamery do PC
    Od Juri Killer v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 25-04-2009, 13:23
  3. Jak dostat fotky z DVD video SONY
    Od bobovb v sekci Mastering
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-10-2007, 15:43
  4. Jak dostat video z HDD stolniho DVD rekorderu do PC
    Od radka73 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-05-2006, 15:17
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-05-2004, 18:48