Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Problém se zpožděným zvukem přes set-top box - TV Phillips 50pus6809/12

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2020
    Příspěvků
    6

    Ahoj,
    mam 2 problémy s televizí Phillips 50pus6809/12 a set-top box (pravděpodobně poslední model) od freesatu + předplacenou kartu s tv balíčkem.

    1. otravný problém
    Set-top box zapnutý a televize vypnutá. Přijdu z práce, zapnu televizi a naběhne program třeba prima cool, po pár minutách přepnu na jakýkoliv jiný program a set-top box zamrzne a hned se restartuje. Na programech při zapnutí nebo přepnutí na jiný nezáleží. Toto je skoro pravidlo. Pokud televizi hne vypnu a zapnu, tak se problém nepakuje. Opakuje se v případě, že televize je delší dobu vypnutá.

    2. otravný problém
    Zapnu televizi obraz i zvuk jdou normálně a po nějaké době cca 10 minut a přepínání mezi tv programy se mi najednou zpozdí zvuk cca o 1-2 sec, takže nekoukatelný.
    Co jsem zjistil je že, tento problém nastává když je set-top box připojen přes HDMI a to do jakéhokoliv portu v televizi. Když je to připojené přes SCART, tak vše běží normálně bez problémů, ale ta kvalita obrazu je nic moc. HDMI kabel je základní z balení od set-top boxu.

    Zkoušel jsem:
    Nastavení zvuku televize - snad vše co jsem našel na netu.
    Tovární nastavení obou přístrojů
    Nechat hodinu vše odpojené a vše znovu nastavit.
    Software je u obou přístrojů nejnovější.
    Set-top box byl 2x vyměněn.

    CA modul:
    Nějak jsem se před tím nikdy nepídil a neznám problematiku CA modulů, takže se chci zeptat, jestli je možný to tím modulem obejít - vyřešit.
    Když jsem koukal na net, tak jsem našel moduly od 800kč po 10.000Kč

    Např:
    CA Modul IRDETO CI+ MASCOM SKYLINK READY
    CA modul IRDETO SMIT PROFI 16


    Televize běží doma tak 4 hoďky denně.

    Otázky zní:
    Jaký modul vybrat a jaké parametry jsou pro mě zásadní?
    Dokáže ten modul vyřešit moje problémy?
    Budou se programy načítat a přepínat rychleji nebo stejně jako se set-top boxem?
    Je nějaký způsob jak TV nastavit nebo je třeba koupit nějaký lepší HDMI kabel?

    Předem díky za konstruktivní komentáře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,975

    Zkus v nastavení STB vypnout CEC podporu, pokud lze vypnout. Zkus jiný HDMI vstup v TV. Tady to vypadá na nekompatibilitu mezi TV a STB. Tedy pokud všechny STB byly vyměněny a dá se předpokládat, že "poslední" je v pořádku.

    Zkus STB s jinou TV.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2020
    Příspěvků
    6

    Tak v televizi jsem tuto funkci vypnul, set-top box kaon co3600 jsem ji zatim nenašel, může být v nějakém skrytém menu? Jak se do něj dostanu? HDMI vstupy na televizi jsem zkusil všechny a beze změny. Na Panasonic TX-40ES513E to funguje bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,975

    Citace Původně odesláno od Raduna Zobrazit příspěvek
    Na Panasonic TX-40ES513E to funguje bez problémů.
    Problém hledej v TV. Firmware Philipsů bývá tragický a vůbec bych se nedivil, že za všechny patálie může právě TV Philips.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2020
    Příspěvků
    6

    Takže myslíš že mám zkusit downgrade? Protože sw tam mám poslední.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,975

    To vůbec nemusí pomoci, ale může. Nebo nepůjde vůbec udělat. Philips s kvalitou FW dost zápasí. Já bych TV prodal (resp. vůbec bych jej ani nepořizoval), posunul dál někomu v rodině a pořídil značku a model, který nebude mít s STB problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2020
    Příspěvků
    6

    Tak ono s ni nebyl zadnej problem do ty doby nez se preslo na dvbt2 a freesat mi dal tenhle set-top box, coz je asi pul roku. Ja ji poridil za celkem dobry penize od svagra, ktery si kupoval novou. Nevyznam se v problematice sw u televizi, neni to muj obor, takze i kdyz budu kupovat novou, tak nevim jakou znacku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2020
    Příspěvků
    6

    Tak problém identifikován na 99%, odchází základní deska. Když připojím ntb, tak to po pár minutách udělá taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,975

    Protokol na HDMI je "ovládán/řízen" firmwarem. Je sice možné, že HDMI vstupní chipy mohou být "načaté/poškozené" vlivem statiky, která se tam mohla dostat při neopatrném připojování externího zařízení. Ale před použitím externího STB na HDMI jsi nic připojeného neměl? Pokud ne, tak se závada při připojení externího zařízení nemohla pochopitelně projevit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2020
    Příspěvků
    6

    Teď si vzpomínám, že přes HDMI jsem měl připojený ještě xbox, ale tam jsem problém se zvukem neregistroval a nic kromě xboxu a set-top boxu tam připojený nebylo, až včera poprvé ntb.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-01-2013, 09:07
  2. LCD: problém s připojením phillips 32PFL3403D/12 k pc přes hdmi
    Od cyraxx v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 20-09-2010, 20:24
  3. set top box pres hdmi -> lcd pres dvi
    Od rafo81 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 27-12-2009, 09:27
  4. set-top-box na 12 V
    Od Puamik v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-09-2008, 11:52
  5. Jak je to se zvukem přes Set-top-box
    Od mardahal v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-11-2006, 10:31