Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: GQ32Q50RGUXZG - čeština v EPG

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    42

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat, zakoupil jsem televizor kód modelu:

    GQ32Q50RGUXZG (verze software: T-MSLDEUC-1335.0, BT-S a nejde mi korektně čeština v EPG.
    Všechny menu jsou jinak v češtině v pořádku. Je možné toto nějak nastavit (opravit)?
    Děkuji za informaci.

    ----------------------------------------

    Tuto odpověď jsem obdržel ze zákaznická linky Samsungu:

    Dobrý den,

    děkuji Vám, že jste navštívil naše internetové stránky Samsung a využil možnost

    nás kontaktovat touto cestou.

    Omlouvám se, ale tento model QLED není určen pro český trh, z tohoto důvodu je software uzpůsoben odlišně a na našem území se takto může situace v EPG projevovat. Bohužel software nelze přehrát a toto nastavení změnit.

    Za komplikace se omlouvám.

    V případě jakýchkoliv dalších otázek mě neváhejte opět kontaktovat. Můžete také napsat pomocí aplikace Whatsapp, využít Samsung Live Chat, bezplatnou zákaznickou linku 800 726 786 nebo se připojte k diskuzi na Samsung Community.

    www.samsungcommunity.cz

    Přeji Vám příjemný den

    D.K.

    Zákaznická linka Samsung

    ---------------------

    Já bych si pochopitelně mnohem raději zakoupil TV v Čechách, ale když tady Samsung žádnou 4K TV 32 palců neprodává, tak jaká byla možnost? Proč je tedy TV vybavena českým menu? To je myšleno pro Čechy žijící v Německu?

    Je to přece celé o změně nějaké kódové stránky ve firmware, aby šlo EPG korektně ne?

    To není možné modifikovat?

    Děkuji za případnou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,998

    Modifikovat lze jen změnou FW pro tento model. A pokud není, tak nelze CZ EPG tam dostat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Modifikovat lze jen změnou FW pro tento model. A pokud není, tak nelze CZ EPG tam dostat.
    To znamená, že aktualizace se provádějí u nových modelů již výhradně přes internet a není možné je dělat, jak tomu bývalo dříve stažením souboru přes USB?
    Myslel jste to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    199

    Aktualizacia cez USB mozna je. Ved vyskusaj aktualizovat tvoj TV softverom stiahnutej zo stranky slovenskeho Samsungu pre tvoj model a podel sa s nami o tvoje zistenia.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,998

    Citace Původně odesláno od mivi2266 Zobrazit příspěvek
    Myslel jste to tak?
    Ne, nemyslel. FW jsou dělaný pro konkrétní řady, modely, trh. Klidně si FW na USB nahraj a vyzkoušej. Pokud TV daný FW zbaští a nestane se z ní cihla. Ale musíš sehnat FW pro daný model TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    42

    Takže mi asi nezbývá než se s tím definitivně smířit, stejně mi ale není jasné takovéto omezení, proč je možné volit v menu češtinu, když je TV určena výhradně pro německý trh? Patrně pro Čechy žijící v Německu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    199

    Neviem comu sa tak divis. Ved je vela produktov (elektronika, potraviny, stavebne hmoty...), ktore sa predavaju na urcitom teritoriu - v casti EU ale nie v celej EU. Nielen pre Samsung je trh DE-AT-CH specificky a preto tam predavaju specificky upravene produkty pre tento trh. Napr. v satelitnej casti je fastscan len pre providerov ponukajucich sluzby v tomto regione. Vyrobcovia si proste rozdelili Europu na niekolko specifickych trhov, pre ktore ponukaju produkty site na mieru, vratane TV so sprecifickym sw (aplikacie, spravna diakritika...).
    Ruku na srdce. Nevidim vyznamnu uzitnu hodnotu UHD TV s uhloprieckou mensou nez 43" oproti FullHD. UHD TV v mensej uhlopriecke sa ponukaju na trhoch, kde je UHD format standardom (videne poctom UHD programov na danom trhu) s dobrou kupnou silou spotrebitelov. Asi uznas ze CZ-SK trh je v tomto ponimani odlisny.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Tonito
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    53

    Mnoho let zpátky byl softwarový problém s češtinou u televizorů PANASONIC. Podporu sice nedostaly, ale stačilo je přepnout na Švédsko jako domovskou zemi, menu televizoru nechat v češtině a EPG jelo korektně.

    Sice nevěřím, že tady by to šlo taky použít, jelikož je to úplně jiná značka a software, ale za pokus nic nedáš ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    42

    Pánové, děkuji za vysvětlení a snahu mi pomoci. Televize má při instalaci na začátku možnost volby pouze DE-AT-CH. Nevíte, zda se dá tato volba nějak znovu vyvolat a nezrušit všechna další nastavení? Vyzkoušel bych ještě místo DE zvolit AT a nebo CH, ale nemyslím si, že by to mělo na EPG vliv. Nechce se mi ale moc znovu vše nastavovat. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    199

    Netrap sa uz. Akakolvek volba krajiny nema vplyv na chovanie TV a EPG uz vobec nie, pretoze pouzita jazykova sada zostava rovnaka (v tomto smere nie je rozdiel medzi nemeckou, rakuskou a svajciarskou nemcinou).
    Co sa tyka volby jazyka. Snad vsetky TV predavane v roznych regionoch maju niekolko moznosti vyberu jazyka (aj na nasom uzemi predavane TV ponukaju pre komunikaciu vyse 20 jazykov). Aj v nemeckom teritoriu sa nachadzaju turci, slovaci, madari, arabi atd. takze je pochopitelne, ze pre jednoduchsie ovladanie a prisposobenie TV je dobre mat moznost zvolit si (aj) materinsky jazyk. Ale kedze TV pouzivas na danom uzemi je priorita pouzivat funkcie pre zabezpecenie programovej ponuky tamojsich providerov. Ze budes chciet pouzivat TV v inom regione pre aky ho vyrobca vyraba a dodava je uz tvoje riziko a vyrobca to nijako riesit nemusi (a nebude).
    Naposledy upraveno uživatelem digitivi: 22-01-2020 v 15:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Tonito
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    53

    digitivi :

    Souhlasím s celým tvým příspěvkem až na tu první větu. Dnes už je to sice nesmysl, ale pár let nazpět, kdy u nás ještě nebyla norma na EPG a na obrazovce se objevovaly nesmyslné texty, tak se to u LCD a plazem PANASONIC řešilo přepnutím na Švédsko s ponecháním češtiny u všeho ostatního a EPG najednou "šlapalo" korektně ...


    Plazma PANASONIC TH-42PX80E

    [url]https://www.digilidi.cz/panasonic-th-42px80e-proste-lepsi-plazma?page=1[/url]


    Plazma PANASONIC TH-58PZ800E

    Oficiální odpověd´ z PANASONIC-u ČR

    Vám zasíláme odpověď:

    Dobrý den,
    velice si vážíme Vašeho užívání výrobků Panasonic.
    Bohužel z důvodu neexistence norem pro EPG v době kdy byla tato TV na trh
    uváděna není EPG pro ČR podporováno. Nicméně při nastavení na Švédsko je
    vše plně funkční.

    Děkujeme a přejeme Vám hezký zbytek dne

    Zákaznická podpora Panasonic

    Thank you very much.
    Best Regards,
    customer support
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    199

    @Tonito:
    Svojim prispevkom som reagoval na mivi2266 "Vyzkoušel bych ještě místo DE zvolit AT a nebo CH..." a myslim si, ze mam pravdu, ze vyberom akejkolvek z moznosti DE-AT-CH sa nic vo veci zlej diakritiky v EPG u CZ-SK programov nezmeni.
    Poznam problem s Panasonic TV, ktore popisujes. Bohuzial aj ked o probleme Panasonic vedel a bolo vydanych niekolko aktualizacii ale tusim ziadna neriesila zle EPG pri volbe krajiny SK alebo CZ.
    Dnes uz je to ako sam pises passe, pretoze dnesne TV disponuju viacerymi znakovymi sadami, ktore vedia spravne pouzit podla typu pouziteho jazyka.
    Vynimkou su prave modely TV, ktore su vyrobene pre konkretne terirorium (obmedzene funkcionality a rozsirenia).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Tonito
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    53

    digitivi :

    Máš samozřejmě pravdu. Já chtěl mivi2266 odepsat to samé, ale nejdříve jsem reagoval na tebe a pak už na to přepomněl ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Televizory (CRT, LCD, PDP): UE32H6470 - čeština v EPG
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-01-2015, 14:49
  2. SAMSUNG LE32R86BD-čeština EPG
    Od GumaNPG v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-11-2007, 13:08
  3. čeština
    Od dubak_oldd v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-11-2006, 20:48
  4. čeština v EPG a MCE 2005
    Od rajo v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-03-2006, 13:22
  5. Architect a čeština
    Od kadel v sekci Mastering
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 10-03-2005, 19:21