Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Upgrade na DVB-T2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2020
    Příspěvků
    6

    Mám televizi Samsung UE50F5500 (fullHD, DVB-T), kde jsem nedávno měnil podsvity a nechce se mi jí "vylepšovat set-top boxem". Proto mi začal hlodat červík, a začal jsem přemýšlet, zda by nebylo možné vyměnit jen signálovou desku z nějaké jiné samsung smartTV, která by podporovala DVB-T2. Neporadil by někdo desku, která by byla kompatibilní?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    132

    S ohledem na stáří televize bych volil set-top box.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2020
    Příspěvků
    6

    Děkuji za názor, proč si myslíte, že nemá smysl dát do tv desku podporující DVB-T2?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    132

    Cena provedení úpravy,( pokud by tedy byla možná) by přesáhla hodnotu televize.Navíc těžko odhadovat jak dlouho bude funkční.Neznám přesná data životnosti ,ale panuje názor že, pět let morálně, deset let technicky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2020
    Příspěvků
    6

    Úpravu si udělám sám. Cena signálové desky s dvb-t2 předpokládám okolo 2-3k. Zde bych potřeboval posvětit interfacing na video driver. Neviděl bych to tak černobíle
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    33

    Dobrý den, nevím, proč se vyhýbáte set top boxu. Já mám 2 TV, obě umí DVB-T2 ( jedna rok stará). U každé mám STB a mnohem raději se dívám přes STB. Výhody: u jedné TV mírně kvalitnější obraz, u druhé srovnatelný, lepší ovládání, možnost nahrávání, přenos nahrávek a zpracování nahrávek v PC, pro mě možnost na jeden program se dívat a druhý si třeba zároveň nahrávat... Pokud nevyhovuje DO u STB, stačí dokoupit programovatelný učící se ovladač , rozvrhnout si rozložení tlačítek podle sebe a jedním ovladačem ovládat TV i STB. Já bych to řešil tímto způsobem.
    https://www.pcnetgroup.cz/detail/ofa...537#cf-content
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2020
    Příspěvků
    6

    Dobrý den, děkuji za odpověď. Kdybych si chtěl koupit set-top box, tak jdu a koupím si ho. Chtěl bych zprávu od někoho kompetentního, kdo se je schopen vyjádřit k problému, který řeším. Další návrhy na nákup set-top boxu netřeba.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    77

    Citace Původně odesláno od PetrSmetana Zobrazit příspěvek
    Úpravu si udělám sám. Cena signálové desky s dvb-t2 předpokládám okolo 2-3k. Zde bych potřeboval posvětit interfacing na video driver. Neviděl bych to tak černobíle
    To sa rozhodne nedá. Základné dosky sú určené len pre konkrétny typ panela.


    PS: Neviem, aký si v elektronike zdatný, ale keby si to naozaj dokázal, tak túto otázku tu vôbec nepoložíš ...
    Naposledy upraveno uživatelem orlov66: 13-01-2020 v 17:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Jsou i jiné weby, např. Elektrobastlírna, kde ti snad poradí lépe a i s výběrem desky, než jen že to nejde...
    Jaká je asi souvislost mezi typem panelu a signálovou deskou ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2020
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Retiree Zobrazit příspěvek
    Jsou i jiné weby, např. Elektrobastlírna, kde ti snad poradí lépe a i s výběrem desky, než jen že to nejde...
    Jaká je asi souvislost mezi typem panelu a signálovou deskou ?
    Děkuji za tip, zkusím to tam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2020
    Příspěvků
    6

    Také nevím jak jsi v elektronice zdatný, nicméně dokázat vyměnit desku, která má standardizovaný výstup do trimming controleru není žádné raketové inženýrství - ale de facto "cvak cvak". Pak jde o to aby mi tam seděly konektory k periferiím - repro / IR / ovládací panel / PSU, ale i kdyby ne, tak se ty se dají přepájet. Jediné s čím bych si mohl užít je uchycení jiné desky do mého šasi ... ale věřím že dremel a obrnění trpělivostí bude fungovat
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 10-12-2019, 08:24
  2. Tip na MMC DVB-T2
    Od bastlir v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-03-2017, 16:01
  3. Těšíte se na vysílání ve standardu DVB-T2 v ČR?
    Od Jiří Piškula v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 09-05-2011, 07:33
  4. STB pro TVB-T2 a upgrade?
    Od petruskin v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-05-2010, 17:55
  5. DVB-T == MPEG2 upgrade na MPEG-4?
    Od KamilS v sekci DVB-T
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 05-10-2005, 10:19