Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: V TV se rozchází zvuk a obraz

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Ahoj. Mám doma cca 2 měsíce LG 43UM7500PLA. Už podruhé jsem zaznamenal, že během sledová televizního vysílání (DVB-T) dojde najednou k rozhození synchronizace obrazu se zvukem. Nejde o desetiny ale o několik vteřin. Stalo se to na ČT i na Nově. Po přepnutí na jiný kanál a zpět na původní je vše v pořádku. Samo se to ale asi nespraví, čekal jsem hodně minut a stále to běželo rozhozené. To, že měla televize občas nepatrné trhání pohybu v obraze, jako by se na okamžik obraz zpomalil a okamžitě zase zrychleně doběhl, to jsem pozoroval hned od zakoupení. Asi by si toho mnozí ani nevšimli, ale to, co popisuju na začátku, to už vidí každý. Netuším, zda to je daň za relativně levný přístroj, nebo se s tím dá něco dělat (docela pochybuju), zda to je důvod k reklamaci, který ale budu vzhledem k malé četnosti problému těžko prokazovat a mám obavu, že by to mohly dělat i jiné kusy této řady.
    Díky předem za vaše postřehy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,933

    Zkus aktualizovat firmware, pokud je nový a/nebo kontaktovat podporu LG. Případně zkus provést tovární nastavení a přeladit kanály.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Díky, zkusím napsat na podporu. Snad se na mě taky nevykašlou, jako nedávno sencor...
    V TV se nikdo nevrtal, nic se neinstalovalo, nic v menu neměnilo. Jen se nachaly naladit kanály. Nějaké věci si to víceméně samo aktualizovalo po prvním zapnutí, ani netuším co přesně. Takže je to v podstatě v továrním nastavení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,094

    U LG 43UM7450PLA jsem nic takoveho nezaznamenal.
    Zkus mrknout jakou v TV mas verzi firmware. Posledni na LG strankach je 04.70.20 (11.11.2019). I primo v TV lze provest Update. TV musi byt samozrejme pripojena k Netu.
    Pozn.: TV by se sama mela dozadovat Update - vyskoci vzdy po zapnuti okno s upozornenim - je uz jen na tobe, zda povolis. Kdyz povolis, firmware se stahne do TV a pri dalsim spusteni TV se nainstaluje. Doba instalace cca 20 sec.
    Kdyz nepomuze, tak zrejme reklamacka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Ahoj. Verzi firmware mám tu poslední. K netu ji mám připojenou od počátku. Včera mi na podpoře řekli, že by mohlo jít o nekvalitný signál DVB-T. Kontroloval jsem sílu signálu co ukazuje televize a na těchto kanálech by měla být přes 90%. Samozřejmě v okamžiku té popisované chyby mohlo teoreticky k nějakému problému dojít, to nezjistím.
    Ale ještě si do třetice u televize všiml už vícekrát dalšího problému (vím, možná už to bude znít jak sci-fi). Sleduju pořad z DVB-T a klidně i vícekrát během jednoho filmu, jindy zase vůbec, se stane, že těsně před střihem v záběru dojde ke chvilkovému zastavení obrazu. Když se to stane, je to vždy těsně před změnou záběru. Jedná se odhadem o nějaké desetiny sekudny (odhaduji). Napadají mě nějaké potíže s klíčovými snímky (?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,094

    Citace Původně odesláno od pee.tr Zobrazit příspěvek
    Kontroloval jsem sílu signálu co ukazuje televize
    Ona neni jen rozhodujici SILA signalu, ale hlavne KVALITA - to se nezminujes, co zobrazuje TV.
    Take se nezminujes, zda prijimas na svou antenu nebo STA.
    Uvaha ze strany LG by mohla byt realna - kolisani urovne prijimaneho signalu (stromy) v ceste signalu, zda nechytas odraz, atd. Take obcasne ruseni - prumyslove podniky v blizkosti, letiste, popr. i LTE.
    Citace Původně odesláno od pee.tr Zobrazit příspěvek
    je to vždy těsně před změnou záběru
    V tomto pripade musi nacist cely snimek (=vice dat) do bufferu a jestlize je prijem na hranici, tak nacteni trva dele, nez je potrebne pro real zobrazeni. Coz je mozna indicie pro spatnou kvalitu signalu.

    Vzhledem k nahodnemu vyskytu chyby bude velmi obtizne se dopidit jednoznacneho zaveru.
    Naposledy upraveno uživatelem 1hroch: 09-01-2020 v 20:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    193

    Pridam skusenost s LG 50UM7600PLB (kupena cca. pred mesiacom). Prijem Skylink cez interny sat. tuner. Cca. po 1-2 dnoch zrejme prebehne aktualizacia programov a vymazu sa programy na niektorych TP, raz programy z TP 12363V (RTVS, Barrandov...) inokedy TP 11876H (JOJ...). Ked sa to stane tak sa musi rucne spustit automaticke ladenie a vsetky programy sa obnovia a vsetko funguje az do dalsej aktualizacie, ktoru robi TV. TV ma posledny aktualny SW. Skusil som majitelovi TV vypnut automaticku aktualizaciu a bude pozorovat ci sa prestanu stracat programy. Rovnaky problem som zaznamenal u TV LG uz pred 5-7 rokmi. Pred kupou novej TV LG bol k povodnej TV pripojeny sat. prijimac Optibox Zebra, kde sa ziadne programy nestracali.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od 1hroch Zobrazit příspěvek
    Ona neni jen rozhodujici SILA signalu, ale hlavne KVALITA - to se nezminujes, co zobrazuje TV.
    Detailněji jsem to neprohledával, našel jsem funkci test signálu. Tak se podívám, jestli tam je ještě něco dalšího.
    Citace Původně odesláno od 1hroch Zobrazit příspěvek
    nezminujes, zda prijimas na svou antenu nebo STA.
    STA
    Citace Původně odesláno od 1hroch Zobrazit příspěvek
    Uvaha ze strany LG by mohla byt realna - kolisani urovne prijimaneho signalu (stromy) v ceste signalu, zda nechytas odraz, atd.
    Možné to je, rozvody jsou 40tileté (já tam bydlím 2 roky). Na střeše jsem nebyl, ale ač jde o menší sídliště na malém městečku, reálná může být ze střechy i přímá vidítelnost na vysílač vzdálený cca 27km (100kW).
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG-20200108-WA0000a.jpg 
Zobrazení: 12 
Velikost: 107.8 KB 
ID: 35156   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG-20200108-WA0001b.jpg 
Zobrazení: 5 
Velikost: 113.4 KB 
ID: 35157  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    fox fox je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    213

    Mozno by som skusil porozpravat sa s niektorym susedom, ktory taketo problemy nema a skusit pripojit Tvoju TV u neho? Ze ako sa to bude chovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,094

    pee.tr: uz jsi jen jeden klik od podrobneho zobrazeni - kliknes na pozadovany kanal a zobrazi se podrobnosti. Vsimni si u mnou porizenych nedokonalych obrazku, ze i sila signalu 34% postacuje k perfektnimu prijmu. Kvalita je ale 100%.

    STA: "rozvody jsou 40tileté" - zrejme mate seriovy rozvod - od zesilovacu jeden kabel pro jednu stoupacku, na ktere jsou jednotlive ucastnicke zasuvky. Tam muze vznikat velky problem ruseni, kdyz nejaky "prase"ucastnik si od ucastnicke zasuvky pripoji TV dvoulinkou, popr. sice koaxialem, ale ma upadene stineni, nebo sama TV ma neadekvatni nebo poskozene vstupni filtry a toto vse pak vyzaruje zpet do antenniho rozvodu. Kriticky stav muze nastat pri nejake kombinaci kanalu tebou prijimaneho a kanalu prijimaneho onim rusicem, kdy interferenci zarusi tebou prijimany kanal.

    Dalsi varianta - pokud mas z okna vyhled smerem na problematicky vysilac - zkusit vnitrni antenu - vyloucil bys STA.

    fox uvadi jednu z moznych variant ke zjisteni zavady, jenomze, kdyz ty deklarujes, ze se vyskytne pouze obcas, pak by to bylo casove narocne.
    V kazdem pripade, kdyz toto zkusis, tak u souseda, ktery je na jine stoupacce.


    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 26.jpg 
Zobrazení: 22 
Velikost: 622.2 KB 
ID: 35163Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 34.jpg 
Zobrazení: 17 
Velikost: 778.9 KB 
ID: 35162
    Naposledy upraveno uživatelem 1hroch: 10-01-2020 v 19:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Minulý týden nám přijela firma instalovat na střechu paneláku nový stožár s anténou (ta dosavadní nevyhovující zásobovala signálem současně i sousední panelák, celkem 36 bytů) a příslušným zařízením pro příjem DVB-T2. Nebyl jsem u toho, ale předpokládám, že šlo zesilovač s rozbočením pro jednotlivé stoupačky. Druhý den pak pán byl u nás a naměřil jen 47% signálu (nebyl jsem u toho), což vyhodnotil jako velkou ztrátu a je v plánu výměna zásuvek v celém paneláku. Zrovna včera jsem pak během sledování vysílání Novy zaznamenal zmiňovaný posun zvuku. Došlo k tomu tak, že 2x během několika vteřin filmu jakoby došlo k vypnutí zvuku, obraz běžel bez jakéhokoliv zadrhnutí či kostičkování, a následně už běžel zvuk mimo obraz. Po přepnutí na jiná kanál a zpět, šlo vše korektně. Nahrál jsem si to na telefon, ale bohužel až když už to bylo rozhozené. Myslíte, že by toto mohl dělat ten slabý signál? Děkuji.
    PS: výhled na vysílač je možná ze střechy, ale ne od nás z přízemí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    215

    "Druhý den pak pán byl u nás a naměřil jen 47% signálu...", to, ale ten "pán" nemyslel vážně? Úroveň signálu se měří v dB + další potřebné hodnoty pro bezproblémový příjem DVB-T/T2 signálů a nikoliv %! Tohohle "pána" i s jeho firmou co nejrychleji vypráskejte z objektu!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Nedokážu hodnotit. Nebyl jsem u toho. Je to možná největší firma s touto problematikou minimálně na okrese. Tak uvidím, co bude, až vymění zásuvky, já tu naši tady mám 2 roky. Ale prý až někdy v dubnu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    215

    To, že je nějaká firma "největší s touto problematikou minimálně na okrese", ještě neznamená, že dané problematice rozumí! Už jen to, že chce někdo provádět výměnu ÚZ starých dva roky je dost zvláštní, předpokládám, že při první výměně před uvedenou dobou byly tyto vyměněny za odpovídající typy např. EU36XX nebo ALCAD řada BM XXX. Před firmou, která se při instalacích, úpravách nebo opravách STA nebo ITA ohání hodnotami v % vyčtených někde z bargrafů v STB nebo TV přijímačích, či odkud hodnotu " 47%" signálu" čerpali, bych byl velmi, velmi obezřetný!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Chápu. Nesnažím se hodnotit, je píšu, co je mi známo a že když firma funguje čtvrt století a nekrachla, že by snad mohli něco znát.
    Zásuvku mám 2 roky já (EU 3503), když jsem si ji instaloval v rámci výměny veškerých elektro zásuvek v bytě. Jiní nájemníci je mohu mít třeba 40 let staré. Z čeho vyčítal % nevím, ale prý laicky řečeno nějaký přístroj s malou tv obrazovkou. Co mě udivilo byla infomace, že to měřil na konci kabelu k naší TV, nikoliv v zásuvce...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-05-2013, 22:10
  2. Jak zjistit, o kolik se rozchází zvuk s obrazem?
    Od Radeq_shw v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-02-2008, 18:46
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-09-2006, 20:12
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-09-2006, 11:00
  5. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-11-2005, 13:48