Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Philips PUS7304 - sekani obrazu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2016
    Příspěvků
    6

    Na uvod omluva, ze jsem tu v kratke dobe vytvoril dve temata k teto tv... Tentokrat me trapi sekani obrazu, ktere se projevuje snad u vsech zdroju - YT, Netflix, filmy z USB disku v 2160p i 1080p a osobne to vidim i u programu z anteny. Chvilku obraz bezi plynule a pak na kraticky okamzik se sekne, respektive jako by tv preskocila par framu, takze nemate pocit, ze by to bezelo dejme tomu 24 snimku/sec ale jen treba 5, a pak to zase chvilku bezi plynule. Jakoby tv nestihala, nebo v pozadi bezel nejaky proces, ktery tv neumerne vytezuje. Tv je v podstate v tovarnim nastaveni- stahnul jsem pouze Kodi. Zkousel jem si i ruzne pohrat s nastavenim natural motion -at uz ho zcela vypnout nebo ruzne urovne, ale bez vysledku. Navic kdyz ho uplne vypnu, tak treba u filmu je to naprosta silenost - jako by to nebezelo 24p/s ale podstatne min. Nize dam odkaz na YT, kde jsem se to pokusil natocit, zrovna ale mela tv dobrou chvilku a sekani se projevilo az kolem 35 vteriny - obvykle je to mnohem castejsi. Zdrojem je YT.

    https://youtu.be/Rz9ogHwEHu4
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,070

    Možné příčiny:
    "YT, Netflix" - vyšší jitter internetového propojení či jeho nestabilita
    "USB disku v 2160p i 1080p" - chybně nebo nevhodně provedený RIP a enkódování filmu
    "osobne to vidim i u programu z anteny" - špatné příjmové podmínky.

    Co přehrávání z normálního disku - BD či DVD, tam je to v pořádku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2016
    Příspěvků
    6

    Diky za odpoved. BD ani DVD bohuzel nemam, ale co se tyce internetoveho pripojeni, tak tady by nemel byt problem - tv je pripojena pres 5ghz wifi na 100mbit linku. jeste bych dodal, ze u YT jsem zkousel nastavit jen FHD rozliseni a stejne se to sekalo. Pokud jde o USB disk, tak ty konkretn filmy na PC bezi korektne, navic pokud by se jednalo o spatny rip, tak by zasek byl vzdy na stejnem konkretnim miste, ale v mem pripade je to pokazde jinak. Nekdy ten film bezi i nekolik desitek vterin plynule. dokonce jsem si kvuli tomu zkusil poridit novy usb 3.0 flash disk, ale se stejnym vysledkem. A jak rikam sekaji se i filmy v 1080... Moje predchozi TV (Samsung) nicim takovym netrpela a to stala podstatne mene a navic pred temer 5 lety. Rozhodne jsem u ni neznal nic jako sekajici se YT, prestoze bezela na stejne wifi.

    EDIT: jeste dodam, ze treba STEAM link - (streamuje se obraz ze hry, bezici na PC) bezi naprosto plynule
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    211

    Myslim, ze to bude nieco v telke. SW v TV mas aktualny? Skus pripojit k TV notas cez HDMI a pusti cez neho do TV YT a pozoruj.
    Nemas v telke v USB nieco pichnute? Disk, bezdrot. klavesnicu/mys atd.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,070

    Citace Původně odesláno od chennda Zobrazit příspěvek
    5ghz wifi na 100mbit linku.
    Je nutné používat jedno nebo druhé rozhraní, ale i ta mohou zlobit. Nicméně důležité je připojení a stabilita připojení k ISP (to mám hlavně na mysli) a v tomto případě nikoliv připojení mezi routerem a TV.

    PC x86 based a různé instalované přehrávače je zcela něco jiného než TV založená na odvozenin linuxu a jiných specifik. PC si dokáží "poradit" s různými nestandardně ripovanými videi.

    Podíval bych se po nové verzi firmare do TV, jestli je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2016
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Je nutné používat jedno nebo druhé rozhraní, ale i ta mohou zlobit. Nicméně důležité je připojení a stabilita připojení k ISP (to mám hlavně na mysli) a v tomto případě nikoliv připojení mezi routerem a TV.
    porad mam proste porovnani se starsi TV, kde s YT problem nebyl


    Citace Původně odesláno od digitivi Zobrazit příspěvek
    Nemas v telke v USB nieco pichnute?
    mam tam samozrejme ten flash disk

    Firmware aktualni je, respektive na strankach philipsu v historii aktualiazci, jsou jeste dalsi dve z 11.11. a 2.12. ale ty asi nejsou k dispozici (asi kvuli lokalizaci?), spis me napadlo zkusit starsi firmware, jen nevim jak se k nemu dostat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,070

    Citace Původně odesláno od chennda Zobrazit příspěvek
    kde s YT problem nebyl
    Před 5 lety. Možná i s jiným ISP.

    Nejlépe problém TV prověříš s připojeným přehrávadlem do HDMI.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Philips PUS7304 - seznam kanalu
    Od chennda v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-12-2019, 08:23
  2. LCD: philips 65pus6162/12 -xbox one sekani obrazu
    Od lukasvilda v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-11-2017, 18:13
  3. sekání - zmrazení obrazu
    Od nosaty63 v sekci DVB-S
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-04-2009, 08:59
  4. Sekani zvuku a obrazu
    Od McMlok v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-11-2006, 17:43
  5. Sekani obrazu z DVB-T
    Od Muzzy v sekci DVB-T
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 07-09-2005, 18:05