Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: DVB - T2 : AverTV Hybrid+FM Volar + DVB T2 STB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    9

    Dobry večer, asi nebudem prvy a hned sa ospravedlním za možno ,,blbu,, otázku ale vidim tu fundovane odpovede tak to prekusnem, k veci

    Mám AVerTV Hybrid+FM Volar (A828) https://www.svethardware.cz/recenze-...1-cast/15597-4

    a táto Tv karta obsahuje aj ,,kabelovu redukci,, ( foto 1 ) tuto som použival na grabovanie videa z DV kamery do NB.
    Otázka bolo by možné ,,prepojit,, DVB T2 STB ( SCART ) s notebookom práve za pomoci tejto TV karty a jej redukci t.j 3X Cinch / SCART a rozchodit to na NB cez aplikaciu Aver Tv ako doteraz prepnutím zdroja signálu na Kompozit prípadne S-Video

    Pred bombami od Vás vysvetlím : Tv karty na novy formát T2 maju extremne nároky na HW ktoré moj NB nezvláda, TV používam skor ako kulisu a doplnok k NB preto nakup novej TV ( nejaký blby Sencor za 3ku ) zatial nezvažujem.

    Dakujem, prípadne info doplním.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ImgW.jpg 
Zobrazení: 7 
Velikost: 34.5 KB 
ID: 35138   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: image-8306.jpg 
Zobrazení: 12 
Velikost: 73.8 KB 
ID: 35139  
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,958

    Tak možné to je. Ale je to šílený "combo". DVB-T2 používá kódování H.265/HEVC a to je náročné pokud se dekóduje SW přes CPU/GPU a pokud není v HW odpovídající HW dekodér.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    9

    ,,šílený "combo",, tak to sedí,, uvedomujem si to, ale teda šlo by to , problém bude že stále tam bude hrat ulohu HW v notebooku, t.j CPU zatažené na max ( ludia riešia používaním VLC alebo iného softu ako ponuka Avermedia , ten je náročny sám o sebe potom CPU ako problém odpada )
    Takže odpoved zatial je ,,skusit sa to može,, a uvidíme ?! Co kvalita SCART - 3x CINCH ( kedže S-VIDEO kabel som nenašiel ) na 14 palcovom display NB ? Bude to aspon ,,farebné,, ? Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,958

    Barevný to bude (pokud dobře zapojíš kompozitní kabely), proč by nebylo... když je to grabovací HW z analogovýho signálu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    9

    len som aj tu občas čítal že práve občas to maju ludia bez ,,coloru,, a odpoved mi bola nezrozumitelna ( staršie témata, zapojenaie satelitu + video + neviem ) ...takže červeny + biely + žlty stačí na audio video - u videa z DV kamery šlapalo v pohode.
    tomu ,,HW z analogu,, nerozumiem ? Signal je digital či? Karta je Hybrid Digital + Analog ale ja dostanem do NB digital nie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,958

    Máš analogové propojení přes SCART/CINCH/RCA. Takže to jde dvojí konverzí. V STB DVB-T digitální příjem avšak analogově přes SCART do grabberu a odtud zdigitalizované do NTB. Proto píší o analogu, protože u sebe budeš používat analogové propojení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    9

    ,,šílenost,, je to správne slovo chápem, ale teda má cenu skusit to t.j vypožičat niekde T2 STB + dokupit ten prepojovací SCART/CINCH kabel a až pri teste skusit ako bude reagovat HW v notebooku.

    p.s: zaujíma ma tento kabel, nešlo by s ním trochu ,,zjednodušit,, ten prevod ( čítal som že to nie je kabel určeny na prepojenie napr. novej TV a starého DVD ) že HDMI je digital a RCA je analog takže je potrebny prevodník ale tu vlastne ten ,,prostredník,, je TV karta, chápem to správne ? Dík
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: vv.jpg 
Zobrazení: 10 
Velikost: 38.6 KB 
ID: 35140  
    Naposledy upraveno uživatelem Jimmyx: 03-12-2019 v 16:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele teoren
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    34

    Zas tak šílené mi to nepřijde. Pokud funguje funguje obraz z DV kamery v pohodě, tak není důvod, proč by měl být problém s obrazem ze STB.
    Navíc pokud budeš mít STB, který má jak SCART tak HDMI, můžeš ho připojit i rovnou k monitoru nebo ke kterékoliv (i starší TV).

    Ten kabel HMDI->RCA myslím moc nepomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    9

    Ne ne, nákupu TV alebo Monitoru sa chcem práve vyhnut, ako píšem hore chcem to takto ,,komplikovane,, vybavit A) využit ešte AverTV Volar kartu ktorá super služila cele roky B) NB nové T2 karty nezvláda ......ale telka je pre mna fakt len kulisa, preto max investice do ,,prechodu,, je liter ( najlevnejšia TV ak vynechám značky ako Sencor a Orava mi vyšla na 4500,- a Monitor aj o polovicu levnejší ale je potreba ešte poriešit zvuk - jedno aj druhe ale len zbytočny krám do baraku ) alebo skusim poriešit IPTV .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,958

    Citace Původně odesláno od Jimmyx Zobrazit příspěvek
    zaujíma ma tento kabel, nešlo by s ním tr
    To vypadá, ale bůh ví co to je, pokud neznám přesně specifikace, na HDMI - komponentní RCA.
    Ono bez aktivního (napájeného s elektronikou) převodníku mezi HDMI a analogem to nejde.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 04-12-2019 v 08:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    9

    O.K takže zatial ostaneme pri prepojení SCART - 3X CINCH RCA kabel - tam som si niekde prečítal že je doležity ,,smer,,( Směr signálu je z konektorů S-video/jack do konektoru SCART ) takže kabel je asi dobre kupit ten čo ma na SCART prepajanie smeru ?
    A nemam žiadne skusenosti zapajania TV napr s VHS alebo DVD prípadne satelit ale je to tak že po pripojení si teda appku AverTV prepnem na Kompozit ( zdroj signálu ) a ladenie - ukladanie kanalov - celkové použivanie už budem riešit len cez STB ? Ako ked ma človek doma TV a tu napojenu na klasika antenu ( kablovku ) a príjem zo Skylinku získava zvolením zdroja signalu na neviem čo tam je....? Je to tak? Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,958

    Citace Původně odesláno od Jimmyx Zobrazit příspěvek
    Směr signálu je z konektorů S-video/jack do konektoru SCAR
    Snad obráceně, ne? STB/SCART -> 3xRCA/grabberUSB-PC. Na grabberu nic neladíš. Toto zapojení slouží jen pro zobrazení výstupu z STB na monitoru NTB.

    Podle níže uvedeného jsem předpokládal, že uvedený USB bazmek jsi používal k tomu grabování a bazmek má možnost navolit AV vstup, který má zobrazovat a nikoliv vstup antény, z kterého bys ladil, ale pouze DVB-T. Ladit budeš STB. Nic jiného.
    Citace Původně odesláno od Jimmyx Zobrazit příspěvek
    použival na grabovanie videa z DV kamery do NB
    Podle výše uvedeného "máš nějaké zkušenosti" s podobným zapojením, když píšešeš, že jsi "používal na grabování". Nebo to je všechno zase jinak?
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 04-12-2019 v 12:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    9

    ,,Směr signálu je z konektorů S-video/jack do konektoru SCART,, to je len okopírované - uvedené u jedného kabela čo som našiel, jasné že ja potrebujem pravy opak, len normálne som tuto poznámku u kabelov nenašiel, preto píšem že ked kupit tak ako na obrazku.
    Ten ,,usb bazmek,, má special konektor Aver na tu redukci + je tam vstup na Antenu ( ale tu by som pichol do STB )
    A ten prevod z DV kamery to bola jednoducha zaležitost prepojil kameru ( priložením kabelom 3xCINCH - do kamery niečo ako Jack ) a na TV karte zvolil Kompozit a čo som videl na displayi kamery to som videl v AverTV, zvolil kodek ( moc tam na vyber toho nebolo ) a Play.
    Zapojenie STB ale tam sa musím dostat do Settingu a ladit - ukladat tak si to len potvrdzujem že to neskončí tam, etše otazku k tomu, ak by som zobral NB a skočil k niekomu čo ma uz STB zapojeny ( naladený ) tak ja už len pripojím cez Tv kartu do NB a neladím nič nemením? Je to tak? Proste aby som to niekomu nerozkopal ten jeho setting.

    p.s: ta HW záťaž sa ako prejaví na NB ked sa appka AverTV stane len Telkou alebo Monitorom po prepnutí do Komposiv ? Dík
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: w25steehwtx4x1h1.jpg 
Zobrazení: 6 
Velikost: 30.8 KB 
ID: 35141   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ImgW.jpg 
Zobrazení: 6 
Velikost: 34.5 KB 
ID: 35142  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,958

    Citace Původně odesláno od Jimmyx Zobrazit příspěvek
    Je to tak?
    Ano.

    Citace Původně odesláno od Jimmyx Zobrazit příspěvek
    HW záťaž sa ako prejaví na NB ked sa appka AverTV
    Do výše jako potřebuje SW AverTV. Tedy pokud NTB ti nesplňuje ani minimální požadavky pro AverTV, tak ti nepojede. Rozdíl je jen v tom, že při sledování nepotřebuješ nic ukládat na disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    9

    No mne AverTv 3D ( samozrejme bez 3D ) na DVB T šlape super žiadne sekanie a zataž CPU , problém je ze nová TV karta Aver ( https://www.czc.cz/avermedia-tv-tune...192109/produkt ) pre T2 má extremne nároky na HW - procesor a grafiku, preto to riešim tímto ,,šíleným combem,, kde dufam že ta zataž sa prenesie na STB ( ako ked nový STB T2 pripojím k starej telke, tam tiež nemusím riešit či to telka zvládne ) .
    Ale zaklad momentálne je ,,skusit to,, a dostat signal do NB , zataž budem riešit až potom , použitím inym playerom a kodekmi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. problem s AVerMedia AverTV Hybrid+FM Volar na Win 7
    Od jano101 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-07-2015, 19:19
  2. STB - DVB T2 nákup.
    Od Ivan99 v sekci DVB-T
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-06-2012, 19:59
  3. AverTV Hybrid+FM Volar (A828) USB
    Od jurasko69 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-06-2009, 16:05
  4. AVerTV Hybrid+FM Volar HX
    Od SpaceHacker v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-01-2008, 23:04
  5. AVerTV Hybrid+FM Volar USB a vypnutí PC ovladačem
    Od JanHavlicek v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-03-2007, 13:10