Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Nefunkční vysílání mimo programů ČT

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    2

    Ahoj,

    chtěl bych vás tady jako odborníky požádat o radu. V době kdy jsem žil v Německu jsem si zde koupil TV Samsung UE40F6500. Tu jsem si přivezl do ČR a bohužel po zapojení nefungovalo vysílání z klasické antény. Jelikož vysílání nefungovalo ani na dalších TV v domě (používáme hlavně internetovou televizi), usoudil jsem, že bude lepší když se podívá opravář na anténu. Ten vyměnil zesilovač a všechny TV naladil, kromě té zakoupené v Německu. Na ní bohužel fungují jen kanály České televize. Komerční televize jsou v seznamu, ale nefungují. Pravděpodobně je tedy chyba někde v německé lokalizaci televizoru. Existuje nějaká hardwarová součástka, která mi to znemožňuje nebo je to čistě věc software? Opravář mi na toto nebyl schopen odpovědět.

    V televizi jsem schopný vybrat lokalizaci pouze pro Německo, Rakousko nebo Švýcarsko. Na internetu jsem našel návod na nějakou změnu regionu, ale zatím se mi to nepodařilo naklikat (https://support.unlocator.com/articl...msung-smart-tv). Může toto případně pomoci nebo jsem odkázán na set top box? Tím že jsem dal opraváři 1700Kč za opravu antíny se mi nechce hned investovat do set top boxu, když TV je celkem nová. Napadlo mě ještě nějaké přehrání firmware na českou verzi, ale o tom jsem nic nenašel.

    Mockrát díky za rady

    Lukas
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    210

    Podla modelu TV usudzujem, ze sledujes DVBT (nie T2). Takze ak chces nadalej sledovat pozemne vysielanie tak sa externemu boxu nevyhnes, nakolko sa prechadza na DVBT2, ktore tvoj TV z Nemecka asi nepodporuje. Aj ked by sa Ti to podarilo rozbehnut tak radost budes mat uz len par tyzdnov, mesiacov.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2019
    Příspěvků
    2

    No podle specifikace na heurece by televize DVBT2 podporovat měla.

    https://televize.heureka.cz/samsung-...ikace/#section
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,056

    DVB-T2 v tomto modelu a s daným FW nemusí být kompatibilní s vysílacími kodeky a hlavně nastavením streamu od distributora TV vysílání na daných kanálech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    210

    Tento televizor je tusim modelovy rok 2014 takte DVBT2 len MPEG4 nie HEVC. Naladis programy s oznacenim T2? Zrejme nie, ak ano mozes pocut max. zvuk s informaciou nepodporovane video. Ak chces vyuzivat tento TV aj nadalej pre pozemne vysielanie potrebujes box s podporou T2/HEVC. Tuner v TV naozaj neries, je to zbytocne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    1

    Dobrý den,
    Mohl by mi někdo poradit s jakýmsi problémem s anténou? Jen pro upřesnění jsem pouze amatér, montáží antén se neživým.
    Koupil jsem si anténu k televizi do pergoly (zahradního domku) https://www.alza.cz/emos-dtvo-6-lte-d4948209.htm
    Nejprve jsou zkusil vše zapojit před montáží a vše fungovalo bez problému dokonce i v uzavřené garáži. Anténu jsem dal na štít střechy a kabel zapojil v interieru přes účastnickou zásuvku koncovou a prozatím propojil zásuvku a tv originálním koaxiálním kabelem dlouhým asi cca 3m. Pak jsem zjistil že dočasnou anténu dělá ten 3m kabel. Po připojení krátkého rovnou k TV, nic nešlo naladit. Pak jsem zkoušel vyřadit účastnickou zásuvku a napojit kabel rovnou k TV a také nic. Ještě jsem zapomněl že před televizí kabel prochází nějaký zesilovačem.
    Místo účastnické zásuvky jsem kabel zkoušel jen propojit do sebe střed zvlášť a stínění také odizolované od sebe, v tomhle provedení jsem zjistil velmi lehké brnění na stínění, ale Stále nic nenalazeno.
    Až když jsem rozpojil stínění (tedy cca 30cm od televize a zesilovače) je kabel napojen pouze středovým vodičem. V tomto provedení spousta programu nalazeno na digitální pozemní signál (vše asi kromě pořadu ČT) dokonce i takové ktere nemám na velké anténě v baráku.
    Nevíte prosím někdo kde by mohl být problém. Zda se dá něco proměřit, nebo je anténa nevyhovující atd

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-07-2013, 22:07
  2. Mimo témy,...
    Od juraj08 v sekci DVB-S
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-08-2011, 10:15
  3. KMPlayer a zvuk mimo obraz
    Od jkmaxfli v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-11-2007, 15:23