Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Rozbočovač na internet MMC + XBOX

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    37

    Ahoj, prosím o radu. Mám MMC a vedle něj konzoli XBOX. Internetový router je o patro výše a já bych potřeboval vymyslet, jak dostat přes jeden kabel z routru signál jak do MMC a do XBOXu. Existuje nějaký jednoduchý rozbočovač?Nechce se mi kupovat switch, nebo spíš existuje nějaký jednoduchý pouze s dvěma výstupy?
    Jde mi o to, že herní konzole potřebuje být připojená k internetu, ale když si pak chci pustit film přes síť z PC u routeru, musím přehazovat kabel z xboxu do MMC.
    Díky za reakce
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    210

    Potřebuješ 2ks tohohle: http://krup.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=1616

    Ale pozor! Je to jen do 100 mega, takže pokud máš gigovou ETH síť pak máš smůlu. Jeden dáš na stranu routeru nebo switche a druhý pak k zařízením. Instalace jednoduchá a rychlá. Jo a ještě potřebuješ 2x ETH spojku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Raději kup switch, 100 Mbit seženeš do 200 Kč s DPH (1 Gbit do 400 Kč) a máš podstatně univerzálnější řešení, které se určitě neztratí. Ušetřených 100 Kč při použití "rozdvojek" za to myslím nestojí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    210

    Píše, že switch nechce, takže mnou navržené řešení je pro něj určitě to co hledá. Instaloval jsem u zákošů x desítek těch distributorů a vše šlape léta k naprosté spokojenosti všech. Nemá to žádnou spotřebu, odpadají známé problémy s napájecími zdroji a tím pádem o tom člověk vůbec neví. Jediná nevýhoda (jak jsem psal) je max rychlost 100 mega. Ono, switch sem, switch tam a na roční spotřebě se to určitě podepíše, přece jen nonstop +- 10W á každý switch/router jde už na ročním vyúčtování od distributora el. energie poznat! A v dnešní době je na to masa hodně citlivá, přece jen energie dost zdražuje a v peněžence mají lidi pořád stejně ne-li méně!
    Naposledy upraveno uživatelem Lumca_1: 16-11-2019 v 19:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    37

    Díky za rady. Síť mám bohužel gigovou. Pokud se ale nepletu, tak se tímto rychlost pouze sníží, což bych nijak pocítit neměl, ne? Pouze můj neznalý odhad. Hloupý dotaz, ale k čemu budu potřebovat ethernetovou spojku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    210

    K připojení obou distributorů ke stávajícímu LAN kabelu, pokud nemáš na obou koncích zásuvku. Potřebuješ přece spojit oba RJ45 konektory s distributorem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. O2TV lze přijímat na Xbox konzoli
    Od KamilZ v sekci IPTV
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-04-2017, 11:40
  2. Jaké MMC pro internet na TV.
    Od milis1 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 16-09-2011, 11:34
  3. Tv na HD filmy / xbox do 20tis
    Od Foggi v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-05-2011, 17:59
  4. Jakou TV 37" na hraní her XBox/PC ??
    Od adamoz v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-02-2008, 20:28
  5. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-09-2007, 12:35