Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Proč nejdou některé volné programy ve VU+SOLO2 ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Dobrý den. Mám VU+SOLO2, VTI 11.0.1
    Karta ICE výměna Irdeto- Skylink, parabola Astra 23.5. Kartu mám ve slotu bez modulu, čipem dolů.
    Na říjen vysílají 5 programů volně, pak jsou zase kódované.
    Proč z těchto pěti programů mohu sledovat pouze tři programy ? A zbylé dva programy jou neaktivní, respektivně se naladili, ale prostě se chovají jako kdyby byly kódované.
    Volal jsem na zákaznickou linku a bylo mi řečeno, že nemám certifikovaný přijímač od Skylinku a že si mám koupit modul Skylink pro Irdeto ICE. Ale jeden známý mi řekl, že mi žádný modul nepomůže. Protože mi nejde seznam.cz na VU+SOLO2.
    Je to pravda ?
    Proč ty dva programy z pěti nejdou ? Je to přijímačem ?
    Děkuji za případné rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,711

    Programy jedou jenom na Irdeto. Nevím, co ti obsluhuje universální čtečku (Oscam ?) , ale závada je v nastavení konfiguračních souborů - zkus prohledat ABForum, tam jsou stovky příspěvků na toto tema
    -ipp-
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Včera tu byl technik na satelity. Říkal, že když mi nejde na VU+Solo2 seznam.cz , tak mi některé programy v novém kódování nepůjdou - např. : Love Nature Hd, Cartoon Networkk. Ale programy Joj Cinema, AXN, Epic Drama mi jdou ve čtečce bez modulu. Zkoušel dát do modulu Skylink Redy mojí kartu, pak tento modul dal do slotu pro modul a nešel žádný program ( ani ČT1, ČT2, Nova ... ) ani po restartu VU. Když dal rozhraní modulu, tak to psalo, že žádný modul nebyl nalezen.
    Říkal , že bude třeba nahrát nový softwer, ale to prý neumí s tímto Linuxovým přístrojem. Já mám softwere 09.00.50.01.01.05 , verze hardwaru 8, VTI 11.0.1
    Mám nyní nastaveno oscam Ice Irdeto, ale když nastavím oscam Irdeto, tak je vše stále stejné.
    Spousty jsem se již naučil. Nahrál jsem si třeba VTI 11.0.1 , pak právě ten oscam Ice a i Irdeto. Poslal mi to prodejce. Udělal jsem si i zálohy tohoto.
    Nyní jdu studovat, jak se nahraje nový software, ten můj je již několik let starý, tak snad to pomůže.
    Zde se ptám proto, protože potřebuji trochu navést co a jak udělat. To já vím, že se zde spousty píše o tom, ale když nevím kde přesně to hledat. Tak jsem si myslel, že třeba mi poslat nějaký odkaz, kde bych se o tomto dočetl více. Děkuji. A také se bojím jen tak experimentovat, aby mi nakonec se nestalo, že to tak rozšteluji, že mi nepůjde nic. Proto se ptám, abych přesně věděl co udělat, aby mi šlo to co potřebuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,711

    Nejde jenom strčit kartu do CAM. Oscam má své konfigurační soubory a ty je nutno zeditovat, podle toho co chci dosáhnout.
    Vše, co vysílá v Cryptoworks a Irdeto současně ti pojede. Každý nový kanál má zapnuté pouze Irdeto, chtějí postupně staré karty vyřadit. Jestli si to platíš, tak kup kartu Irdeto, případně i CAM a nech si od někoho, kdo tomu rozumí nastavit konfiguraci, Pokud jsi začátečník, čeká tě trnitá cesta s nejistým výsledkem.

    VU má universální čtšku a podle toho jaké jsou nastavení CAIDs v konfigu, tak čte karty. Karta ICE je sice Irdeto, ale emuluje Cryptoworks.

    Není to jednoduvhé, zkus se podívat na konfigy na http://www.ab-forum.info/viewtopic.p...21138&start=40
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Nejde jenom strčit kartu do CAM. Oscam má své konfigurační soubory a ty je nutno zeditovat, podle toho co chci dosáhnout.
    Vše, co vysílá v Cryptoworks a Irdeto současně ti pojede. Každý nový kanál má zapnuté pouze Irdeto, chtějí postupně staré karty vyřadit. Jestli si to platíš, tak kup kartu Irdeto, případně i CAM a nech si od někoho, kdo tomu rozumí nastavit konfiguraci, Pokud jsi začátečník, čeká tě trnitá cesta s nejistým výsledkem.

    VU má universální čtšku a podle toho jaké jsou nastavení CAIDs v konfigu, tak čte karty. Karta ICE je sice Irdeto, ale emuluje Cryptoworks.

    Není to jednoduvhé, zkus se podívat na konfigy na http://www.ab-forum.info/viewtopic.p...21138&start=40
    **************************

    Včera jsem VU+SOLO2 odvezl do speciálního servisu na Linux a tam mi vše nastavili a nyní mi jde vše jak jsem potřeboval - jdou mi i ty programy co jsou na měsíc zdarma, stejná karta je tam, všechno smazali a nahráli co bylo třeba + nastavení, vše běží česky. Děkuji za snahu mi pomoci - nebylo jednoduché takový servis zde v okolí sehnat. Šest běžných servisů mi řeklo, že Linux nedělají.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,711

    Udělal jsi dobře, fakt to není pro amatery.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. VU+ Solo2 a Duo2
    Od PV_ox v sekci DVB-S
    Reakcí: 910
    Poslední příspěvek: 14-03-2019, 13:05
  2. VU+ SOLO2 infopanel
    Od martindzůr v sekci DVB-S
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-12-2015, 21:33
  3. VU+ Solo2/Duo2 nebo Xtrend ET9500
    Od PV_ox v sekci DVB-S
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 06-02-2014, 01:57
  4. DVB-S: Karta CS link - nejdou nektere programy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-09-2013, 21:03
  5. VolnÉ programy
    Od roman001 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-07-2012, 15:50