Ahoj, chci se touto cestou ujistit o správnosti mé úvahy s propojením zařízení. Jedná se o TV Sencor SLE 3225TCS, do níž chci přivést A+V signál z kombo DVD/VHS přehrávače. Přehrávač disponuje výstupy viz. přiložený snímek. Mám kabel 3xCINCH -> čtyřpólový 3,5" jack. Když jsem to zkusil přes ten komponentní výstup, obraz v TV mi nějak šikmo újíždí, je v nekoukatelné kvalitě a z levého kanálu se ozývá silné vrčení. Když jsem přes stejný kabel zkusi přenést kompozitní složky obrazu, tak se mi v TV po sw přepnutí na příslušný TV vstup nezobrazí nic. Zde to asi bude (tuším) netrefením se do správných výstupních zdířek (CINCH) a tím pak špatně seřanými daty na výstupních kontaktech Jacku.
TV má právě vstupy označené jako Mini AV in, Mini YPbPr. Dotaz zní, zda moje úvaha, že se jedná o běžný 3,5 Jack (z vnější to tak vypadá), je správná. Čekal jsem přes ten komponenentní výstup horší kvalitu, ale ne zas takou hrůzu. Čím by to mohlo být? Bude to lepší, když to zkusím ještě přes radukci SCART=>CINCH, nebo je to totéž jako přímo ten komponentní. V nejhorším vyzkouším ten Mini YPbPr, ale zde by šlo použít pouze pro DVD a nikoliv pro VCR (samozřejmě kazet asi už člověk moc nevyužije, nebo je kdyžtak zdigitalizuju). Nebo třetí varianta, vyplatí se koupit levný převodník na digitální signál a do TV to posílat přes HDMI?
Poslední část dotazu: jaké je uspořádání složek signálu YPbPr v případě, že bych použil kabel žlutý, červený, bílý CINCH a na druhém konci jack, aby to signál přenášelo, jak má? Měl jsem obavu, abych něco neodpálil, tak jsem se do bezhlavého zkoušení zapojování červeného, bílého a žlutého CINCHe do výstupních zdířek červené, zelené a modré barvy už dál nepouštěl.
Díky předem.