Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: tuner DVB-T2 k monitoru se vstupy D-sub a DVI

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    31

    Existuje na trhu tuner (adaptér, dongl) příjmu DVB-T2 signálu s napojením na nevyužívaný monitor se vstupy D-sub a DVI?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Staci ti akykolvek STB s HDMI vystupom a analogovym vystupom pre audio, ktore musis poriesit separatne, kedze DVI neprenasa audio.
    Nasledne kupis len HDMI-DVI kabel/adapter:

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 84522.jpg 
Zobrazení: 17 
Velikost: 373.8 KB 
ID: 35108
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,976

    Pokud monitor s DVI nezvládá 50Hz na vstupu, tak obyčejná pasivní přechodka toto z HDMI převést nezvládne.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 01-10-2019 v 08:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    31

    Díky všem. Jde o:
    https://www.lg.com/uk/support/suppor...t/lg-L227WT-PF
    To: RoPo - V manuálu jen uvádí -> viz příloha
    Nemáte typ na v Česku prodávaný STB pro DVB-T2?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LG_monitor.png 
Zobrazení: 21 
Velikost: 123.1 KB 
ID: 35109  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Pokud nepotřebuješ HBBTV tak bych doporučil https://www.alza.cz/sencor-sdb-5002t-d5230043.htm za 599 Kč.
    a k tomu redukci scart Dsub. asi 180 Kč. to do rozbočovače za 47 Kč

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 71163.jpg 
Zobrazení: 17 
Velikost: 9.9 KB 
ID: 35110



    A z toho druhého scart lze táhnout zvuk do analogového vstupu zesilovače. Levněji se to asi nedá zmáknout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,976

    Citace Původně odesláno od regine Zobrazit příspěvek
    V manuálu jen uvádí -> viz příloha
    Podívej se na stranu A20. Z uvedených rozlišení není ani jedno, které by z STB boxu na HDMI rozhraní pro TV vysílání bylo podporováno. Podle uváděných parametrů jednoduchá pasivní převodka HDMI -> DVI nebude s uvedeným monitorem fungovat tak, aby monitor zobrazil TV signál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    31

    To: Foolproof
    Z důvody 'velké MÓDY' nedělat jack výstupy na sluchátka, už jsem několikráte bral audio signál ze SCART.
    Akorát SENCOR mě několikráte hodně zklamal (pradávno CD přehrávač a u máti vysavač), takže určitě od jiné firmy.
    ___
    To: RoPo
    Kouknu do manuálu.
    ___
    Díky.
    Asi půjdu přímo do odborné prodejny, například
    https://www.omko.cz/
    I při výběru satelitů mi několikrát dobře poradili.
    =======
    DOPLNĚNO 2.10.2019:
    OMKO doporučen jako asi exot v nabídce STB - Zircon AIR T2 s AV analogový výstupem přes jack 3,5 mm:
    https://www.omko.cz/zircon-air-t2-dvb-t2/
    https://www.navod-k-obsluze.cz/set-t...rny-3367-navod
    nebo převodník digitálního audia REIYIN DA-01 s regulací hlasitosti (pro mé užití nákladné):
    https://www.omko.cz/prevodnik-digita...-reiyin-da-01/
    Naposledy upraveno uživatelem regine: 03-10-2019 v 19:23
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od regine Zobrazit příspěvek
    To: Foolproof
    Z důvody 'velké MÓDY' nedělat jack výstupy na sluchátka, už jsem několikráte bral audio signál ze SCART.
    Akorát SENCOR mě několikráte hodně zklamal (pradávno CD přehrávač a u máti vysavač), takže určitě od jiné firmy.
    ___
    To: RoPo
    Kouknu do manuálu.
    ___
    Díky.
    Asi půjdu přímo do odborné prodejny, například
    https://www.omko.cz/
    I při výběru satelitů mi několikrát dobře poradili.
    =======
    DOPLNĚNO 2.10.2019:
    OMKO doporučen jako asi exot v nabídce STB - Zircon AIR T2 s AV analogový výstupem přes jack 3,5 mm:
    https://www.omko.cz/zircon-air-t2-dvb-t2/
    https://www.navod-k-obsluze.cz/set-t...rny-3367-navod
    nebo převodník digitálního audia REIYIN DA-01 s regulací hlasitosti (pro mé užití nákladné):
    https://www.omko.cz/prevodnik-digita...-reiyin-da-01/
    Dobrý den, mám Hyundai Q321 32" LCD TV se zabudovným DVB-T1 tunerem z 2006. Má to DVI-D (dual link) a Scart vstupy. Koupil jsem AB Cryptobox 702T mini set top box a HDMI >> DVI-D kabel. Propojil jsem přes 3,5 jack cinchem do TV, ale stale nemam audio.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,976

    Citace Původně odesláno od Eklektik Zobrazit příspěvek
    Propojil jsem přes 3,5 jack cinchem do TV
    Ten 3.5" jack je míněn na Cryptoboxu nebo v TV?
    Jack co je na Cryptoboxu učitě není pouze 3 pólový, ale bude 4 pólový, protože obsahuje AV výstup. Tedy analogové audio a video. Kabel z Cryptoboxu by tedy měl mít jack 4 pólový a na druhém konci chinch konektory, které nejlépe bude, když píchneš do SCARTu na TV.

    Může být vlastnost, že pokud na Cryptoboxu zapojíš HDMI výstup, tak se odpojí AV výstup. Pak je propojení možné jen AV kabelem do chinch konektorů/SCARTu na TV. A naopak. Pokud vyvedeš audio/video AV výstupem, tak se odpojí HDMI výstup.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Ten 3.5" jack je míněn na Cryptoboxu nebo v TV?
    Jack co je na Cryptoboxu učitě není pouze 3 pólový, ale bude 4 pólový, protože obsahuje AV výstup. Tedy analogové audio a video. Kabel z Cryptoboxu by tedy měl mít jack 4 pólový a na druhém konci chinch konektory, které nejlépe bude, když píchneš do SCARTu na TV.

    Může být vlastnost, že pokud na Cryptoboxu zapojíš HDMI výstup, tak se odpojí AV výstup. Pak je propojení možné jen AV kabelem do chinch konektorů/SCARTu na TV. A naopak. Pokud vyvedeš audio/video AV výstupem, tak se odpojí HDMI výstup.
    3.5" jack (díra) je na Crytoboxu. Vyzkouším dnes a dám vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2019
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od Eklektik Zobrazit příspěvek
    3.5" jack (díra) je na Crytoboxu. Vyzkouším dnes a dám vědět.
    Dopadlo to dobře. HDMI>>DVI dodává pěkný signál a zvuk bez zpoždění přes cinch též dobrý.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DVB - T2 USB tuner
    Od Le_Ze v sekci DVB-T
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 15-02-2019, 17:34
  2. Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 05-11-2018, 11:09
  3. vu +solo se v2 1x dvb c t2 dual tuner
    Od marcel1980 v sekci DVB-C
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 19-02-2018, 18:26
  4. DVB​-T tuner k LCD monitoru ?
    Od MrPierc v sekci DVB-T
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-08-2011, 20:05
  5. Externi DVB-T tuner s DVI
    Od MaxReefy v sekci DVB-T
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-02-2006, 18:54