Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Gimbal a clona

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    128

    Ahoj, moje nezkusenost, budu rad, kdyz poradite. Zacal jsem natacet s gimbalem. Na co nemohu prijit je fakt, ze jak se pohybuji, tak se dramaticky meni kompozice, hlavně clona. Výsledkem je video s perfektními záběry a částmi s totálními přepaly. Za pohybu nelze měnit parametry, takže buď plánovat záběry, což jde poměrně složitě, nebo nějaká finta? ISO na automatiku? Natáčím fotakem Sony7SII. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,779

    Clonit manuálně.
    Nesnáším bezohlednost a lidskou blbost. Nejlépe můj postoj vystihuje citát Jana Wericha: Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.
    Něco k prodeji...dotazy pište sem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    128

    ještě jsem zapomněl. Používám variabilní ND filtr, takže cloním manuálně , ale zkus to nastavit, pak popoběhnout a vše má zase jiné hodnoty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    463

    Toto řeší gimbal Zhiyun Crane lab 3, mohu za chodu na rukojeti gimbalu s displayem a nasazenou GH5 měnit clonu iso čas, zapnout/vyp nahrávání+ ostření a zoom pomocí Zhyiun focus modulů.
    Naposledy upraveno uživatelem MONYS: 03-09-2019 v 16:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    128

    Pěkný kousek. Ja mám Zhiyun Weebill ten to možná asi umí taky nezkoušel jsem, protože když měníš v jednom záběru, clonu a cas, tak se ti mění parametry v rámci jednoho záběru a to musíš přeci ve filmu vidět. Takže to stejně vystřihneš a ta plynulost akce je pryč. A hlavně nastavením fotáku na slunci někdy ani nestačí, musíš mít ND filtr, nebo clonu na max, většinou však točíš akce z blízka, takže vše ostré a bokeh je pryč. Jde použít to ostřící kolečko i na ten ND filtr? Pak by to snad mohlo být plynulé při správně nastavených parametrech a použitelné i když od oka a asi ne přesně. Máš nějaké video s přechodem šero světlo v jednom plynulém záběru? Mrknul bych a zkusil se pokoušet jak píšeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    463

    Tak asi ostř. kolečko nepůjde s ND filrem tam si musíš nastavovat ručně já filtr nepoužívám ani ho nemám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    194

    Maxima:
    pri presuvani s gimbalom nie je ralne manualne menit parametre clony, iso. Ja to robím tak, ze si nastavim kompoziciu na najhorsom mieste, aby som nemal prepal a potom ju zamknem. Netocim v nejak moc extremnych podmienkach, takze tento sposob mi vyhovuje
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    128

    Marko, Dobry tip. To je urcite reseni. Diky moc, vyzkousim.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. univerzální sluneční clona ?
    Od tommmyt v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-07-2014, 07:07
  2. Sluneční clona
    Od Blow v sekci Videokamery
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-09-2008, 17:23
  3. Sluneční clona
    Od LiSt v sekci Videokamery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-11-2007, 21:16
  4. Šedá clona na obraze Divx
    Od mouty v sekci Kodeky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-06-2005, 12:50
  5. slnecna clona na PD 150
    Od HVT v sekci Videokamery
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-02-2005, 22:04