Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 39 z 39

Téma: Převod DV surového AVI z kamery HI8

  1. #31
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    Je to tak, kameru využívám jen jako A/D převodník. Tvá TRV320 to asi umí taky, ale mám dojem, že je napřed potřeba jí nějak odblokovat. Zkus a uvidíš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    19

    Tak jsem použil ten kompletní tvůj script a funguje jen pokud zneplatním řádky 2,3,14,19 a poslední 36....Jsou nutné 14,19?
    Ještě jsem musel změnit QTGMC 3.358s na QTGMC 3.357s
    Ty řádky 2,3,36 jsou asi k tomu multithreadingu, ale to nevím jak zprovoznit, testuji to na PC s Intel Core2 Duo E8400 frekvence 3.00GHz / 1333MHz FSB 6MB L2 cache.

    Kód:
    Global pd = "c:\Program Files (x86)\AviSynth+\plugins\" # cesta ke slozce pluginu Avisynth
    #http://avisynth.nl/index.php/AviSynth+#MT_Notes
    #SetFilterMTMode("DEFAULT_MT_MODE", 2) #pro AviSynth+ 
     
    Import(pd + "QTGMC 3.357s.avsi")   # http://avisynth.nl/index.php/QTGMC
    Import(pd + "SMDegrain.avsi")      # http://avisynth.nl/index.php/SMDegrain
    LoadPlugin(pd + "masktools2.dll")  # http://avisynth.nl/index.php/MaskTools2
    Loadplugin(pd + "mvtools2.dll")    # http://avisynth.nl/index.php/MVTools
    Loadplugin(pd + "nnedi3.dll")      # http://avisynth.nl/index.php/Nnedi3
    Loadplugin(pd + "RgTools.dll")     # http://avisynth.nl/index.php/RgTools
    LoadPlugin(pd + "Cnr2.dll")        # http://avisynth.nl/index.php/Cnr2
    LoadPlugin(pd + "ChromaShift.dll") # http://avisynth.nl/index.php/ChromaShift
    Import(pd + "Santiag.avsi")        # http://avisynth.nl/index.php/Santiag
    #LoadVirtualDubPlugin ("c:\Apps\VirtualDub\plugins32\Camcorder_Color_Denoise_sse2.vdf", "CCD",0) 
     
    AviSource("c:\render\111.avi").AssumeBFF() 
    #1) odstraneni sumu barevne slozky videa z videokamer
    ConvertToRGB32(interlaced=true,matrix="pc.601") 
    #CCD(30,4) 
    #2) kvalitni deinterlace
    ConvertToYV12(interlaced=true,matrix="pc.601") 
    QTGMC(Preset="Slower",EdiThreads=4,SourceMatch=3,MatchPreset="Slower",MatchPreset2="Slower",TR2=2,Lossless=2,MatchEnhance=0.8) 
    #3) oriznuti nadbytecnych okraju videa
    Crop(4,8,-10,-8) 
    #4) filtr na odstraneni barevneho sumu (pruhy a mapy)
    Cnr2("oxx",8,16,191,100,255,32,255,false) # doporucene nastaveni pro VHS/V8
    #5) lehka saturace barev
    tweak(sat=1.1,cont=1.0,bright=0,coring=false) 
    ChromaShift(C=2,L=0) # posun barev, pokud je treba
    #6) kvalitni anti-aliasing
    Santiag(strh=2,strv=2,type="nnedi3",nns=4,scaler_post="Spline64Resize",threads=0) 
    #7) roztazeni do sirky pro dosazeni PAR=1
    Spline64Resize(752, 560) 
    AssumeFPS(50)
    
    #Prefetch(4) #pro AviSynth+, http://avisynth.nl/index.php/AviSynth+#MT_Notes
    Naposledy upraveno uživatelem Tenda: 19-08-2019 v 07:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    14 a 19 slouží k omezení šumu barevné složky. Filtr je to docela účinný a ověřil jsem na tvém vzorku videa, že by bylo dobré ho použít. Využívá se tu plugin napsaný pro VirtualDub, protože neexistuje verze pro Avisynth, stáhnout se dá zde: http://acobw.narod.ru/file/ccd.zip (použiješ 32-bitovou verzi). Rozbalit ho můžeš třeba do tvé složky plugin v Avisynthu, ale je potřeba ho ve skriptu načíst příkazem LoadVirtualDubPlugin. Ve tvém případě by pak mohl řádek 14 vypadat takto:
    LoadVirtualDubPlugin (pd + "ccd_32bit.vdf", "CCD",0)

    Řádek 28 Tweak slouží k jemnému zvýraznění (saturaci) barev
    Řádek 29 ChromaShift ve tvém videu není potřeba, takže ho zneplatni.

    Řádky 3 a 36 jsou tam opravdu kvůli multithreadingu a divím se, že ti nefunguje. Pro tvůj procesor zkus snížit počet vláken na 2 "Prefetch(2)". Ověř si, jakou máš skutečně verzi Avisynthu. Vytvoř nový textový soubor s libovolným názvem a příponou .avs, např. ver.avs a do něj vlož jeden řádek s textem Version(). Tento skript otevři ve virtualdubu a měl bys vidět toto:
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: avs_version.PNG 
Zobrazení: 3 
Velikost: 54.7 KB 
ID: 35096
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    19

    Tak už mám problém jen s řádky 2, 3, 36.
    U 36 jsem snížil Prefetch na 2 ....nepomohlo

    Co ten řádek 2? Také háže chybu pokud ho povolím.

    Avisynth jsem stahoval z tvého odkazu a verze je tahle, tak nevím zda to vadí, je trochu jíná než tvůj screen:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: aviverze.jpg 
Zobrazení: 2 
Velikost: 14.9 KB 
ID: 35097  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    Řádek 2 není žádný příkaz, je to jen poznámka s odkazem na web o nastavení multithreadingu.

    Tady je odkaz na nejnovější Avisynth+ https://github.com/pinterf/AviSynthP...s/tag/r2772-MT. Dole na stránce jsou odkazy na stažení - použij ten první "AviSynthPlus-MT-r2772-with-vc_redist.exe"

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    19

    Paráda, po přeinstalaci avisynthu AviSynthPlus-MT-r2772-with-vc_redist jsou funkční i řádky 3 a 36

    Ještě se rači zeptám.....plugins http://avisynth.nl/index.php/Santiag jsem stáhnul tak, že na tomto odkazu https://forum.doom9.org/showthread.p...06#post1393006 se ukáže script santiag v1.6, tak jsem ho okopíroval do poznámkového bloku a dal koncovku santiag.AVSI a šupl do plugins....snad jsem to udělal správně.....jiné plugins jsou totiž už hotové avsi, tak jem byl zmaten.

    A je nějaký rozdíl v QTGMC 3.357s.avsi VS QTGMC 3.358s.avsi....ptám se proto že, když použiju QTGMC 3.358s.avsi, tak chyba, tak mám ve sriptu QTGMC 3.357 a je to OK.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3.358s.jpg 
Zobrazení: 5 
Velikost: 19.1 KB 
ID: 35098  
    Naposledy upraveno uživatelem Tenda: 19-08-2019 v 15:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    S tím santiagem jsi to udělal správně.
    QTGMC 3.358 je novější verze a podle té chyby to vypadá, že mu k běhu chybí plugin MDegrain1, jenže ten je snad součástí MVTools2, takže nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    19

    Stáhl jsem podle odkazu ve scriptu mvtools-2.7.41-with-depans a z jeho adresáři jsou adresáře x64 a x86..... použil jsem z adresáře x86 mvtools2.dll a už je to v pořádku a s QTGMC 3.358s to nemá problém. S mvtools2.dll z adresáře x64 to problém má s QTGMC 3.358...proč nevím.

    Takže je vše OK a mohu se dát do zpracování materiálu z Hi8 a VHS, ale asi to bude na dlouhé zimní hodiny, jak píšeš script je dosti náročný na výpočet, tak na to musím asi upgradnout lepší desku s výkonějším CPU, nejlépe i7, nebo nějaké AMD ...díky

    Ten Prefetch(2) teda nechat 2, nebo zvednout na 4 u lepšího CPU asi jen, co?
    Naposledy upraveno uživatelem Tenda: 19-08-2019 v 21:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    Avisynth máš ve 32-bitové verzi, proto i všechny pluginy musí být 32-bit (neboli x86).
    Kvůli samotnému převodu tvého videa nemusíš hned pořizovat rychlejší PC, jen se musíš smířit s tím, že to bude trvat dlouho. Nicméně neznám metodu, která by poskytla viditelně lepší výsledek než přes tento skript, takže stojí za to tomu ten čas věnovat.
    Co se týká počtu vláken, můžeš si sám zjistit, která hodnota dokáže lépe využít výkon tvého procesoru. Otevři si ve Správci úloh kartu Výkon a zkus Prefetch 2 a 4, a ta co vytíží procesor na víc procent je lepší. Případně nech převést kus videa s jednou i druhou hodnotou a změř čas převodu - ten kratší je vítěz.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Převod videa z DV kamery
    Od Renton v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-08-2009, 19:15
  2. Převod RAW DV na AVI
    Od Petr Lenz v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-05-2009, 08:49
  3. Ako na kvalitny prevod+zalohu s Hi8 analogovej kamery
    Od ygzo v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 22:09
  4. Převod z DV kamery do PC
    Od jkl123 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-12-2007, 14:26
  5. převod z DVD kamery do AVI
    Od Garp v sekci DV/HDV
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-08-2007, 12:16