Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 36 z 36

Téma: Převod DV surového AVI z kamery HI8

  1. #31
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,238

    Je to tak, kameru využívám jen jako A/D převodník. Tvá TRV320 to asi umí taky, ale mám dojem, že je napřed potřeba jí nějak odblokovat. Zkus a uvidíš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    18

    Tak jsem použil ten kompletní tvůj script a funguje jen pokud zneplatním řádky 2,3,14,19 a poslední 36....Jsou nutné 14,19?
    Ještě jsem musel změnit QTGMC 3.358s na QTGMC 3.357s
    Ty řádky 2,3,36 jsou asi k tomu multithreadingu, ale to nevím jak zprovoznit, testuji to na PC s Intel Core2 Duo E8400 frekvence 3.00GHz / 1333MHz FSB 6MB L2 cache.

    Kód:
    Global pd = "c:\Program Files (x86)\AviSynth+\plugins\" # cesta ke slozce pluginu Avisynth
    #http://avisynth.nl/index.php/AviSynth+#MT_Notes
    #SetFilterMTMode("DEFAULT_MT_MODE", 2) #pro AviSynth+ 
     
    Import(pd + "QTGMC 3.357s.avsi")   # http://avisynth.nl/index.php/QTGMC
    Import(pd + "SMDegrain.avsi")      # http://avisynth.nl/index.php/SMDegrain
    LoadPlugin(pd + "masktools2.dll")  # http://avisynth.nl/index.php/MaskTools2
    Loadplugin(pd + "mvtools2.dll")    # http://avisynth.nl/index.php/MVTools
    Loadplugin(pd + "nnedi3.dll")      # http://avisynth.nl/index.php/Nnedi3
    Loadplugin(pd + "RgTools.dll")     # http://avisynth.nl/index.php/RgTools
    LoadPlugin(pd + "Cnr2.dll")        # http://avisynth.nl/index.php/Cnr2
    LoadPlugin(pd + "ChromaShift.dll") # http://avisynth.nl/index.php/ChromaShift
    Import(pd + "Santiag.avsi")        # http://avisynth.nl/index.php/Santiag
    #LoadVirtualDubPlugin ("c:\Apps\VirtualDub\plugins32\Camcorder_Color_Denoise_sse2.vdf", "CCD",0) 
     
    AviSource("c:\render\111.avi").AssumeBFF() 
    #1) odstraneni sumu barevne slozky videa z videokamer
    ConvertToRGB32(interlaced=true,matrix="pc.601") 
    #CCD(30,4) 
    #2) kvalitni deinterlace
    ConvertToYV12(interlaced=true,matrix="pc.601") 
    QTGMC(Preset="Slower",EdiThreads=4,SourceMatch=3,MatchPreset="Slower",MatchPreset2="Slower",TR2=2,Lossless=2,MatchEnhance=0.8) 
    #3) oriznuti nadbytecnych okraju videa
    Crop(4,8,-10,-8) 
    #4) filtr na odstraneni barevneho sumu (pruhy a mapy)
    Cnr2("oxx",8,16,191,100,255,32,255,false) # doporucene nastaveni pro VHS/V8
    #5) lehka saturace barev
    tweak(sat=1.1,cont=1.0,bright=0,coring=false) 
    ChromaShift(C=2,L=0) # posun barev, pokud je treba
    #6) kvalitni anti-aliasing
    Santiag(strh=2,strv=2,type="nnedi3",nns=4,scaler_post="Spline64Resize",threads=0) 
    #7) roztazeni do sirky pro dosazeni PAR=1
    Spline64Resize(752, 560) 
    AssumeFPS(50)
    
    #Prefetch(4) #pro AviSynth+, http://avisynth.nl/index.php/AviSynth+#MT_Notes
    Naposledy upraveno uživatelem Tenda: Dnes v 07:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,238

    14 a 19 slouží k omezení šumu barevné složky. Filtr je to docela účinný a ověřil jsem na tvém vzorku videa, že by bylo dobré ho použít. Využívá se tu plugin napsaný pro VirtualDub, protože neexistuje verze pro Avisynth, stáhnout se dá zde: http://acobw.narod.ru/file/ccd.zip (použiješ 32-bitovou verzi). Rozbalit ho můžeš třeba do tvé složky plugin v Avisynthu, ale je potřeba ho ve skriptu načíst příkazem LoadVirtualDubPlugin. Ve tvém případě by pak mohl řádek 14 vypadat takto:
    LoadVirtualDubPlugin (pd + "ccd_32bit.vdf", "CCD",0)

    Řádek 28 Tweak slouží k jemnému zvýraznění (saturaci) barev
    Řádek 29 ChromaShift ve tvém videu není potřeba, takže ho zneplatni.

    Řádky 3 a 36 jsou tam opravdu kvůli multithreadingu a divím se, že ti nefunguje. Pro tvůj procesor zkus snížit počet vláken na 2 "Prefetch(2)". Ověř si, jakou máš skutečně verzi Avisynthu. Vytvoř nový textový soubor s libovolným názvem a příponou .avs, např. ver.avs a do něj vlož jeden řádek s textem Version(). Tento skript otevři ve virtualdubu a měl bys vidět toto:
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: avs_version.PNG 
Zobrazení: 2 
Velikost: 54.7 KB 
ID: 35096
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    18

    Tak už mám problém jen s řádky 2, 3, 36.
    U 36 jsem snížil Prefetch na 2 ....nepomohlo

    Co ten řádek 2? Také háže chybu pokud ho povolím.

    Avisynth jsem stahoval z tvého odkazu a verze je tahle, tak nevím zda to vadí, je trochu jíná než tvůj screen:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: aviverze.jpg 
Zobrazení: 1 
Velikost: 14.9 KB 
ID: 35097  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,238

    Řádek 2 není žádný příkaz, je to jen poznámka s odkazem na web o nastavení multithreadingu.

    Tady je odkaz na nejnovější Avisynth+ https://github.com/pinterf/AviSynthP...s/tag/r2772-MT. Dole na stránce jsou odkazy na stažení - použij ten první "AviSynthPlus-MT-r2772-with-vc_redist.exe"

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    18

    Paráda, po přeinstalaci avisynthu AviSynthPlus-MT-r2772-with-vc_redist jsou funkční i řádky 3 a 36

    Ještě se rači zeptám.....plugins http://avisynth.nl/index.php/Santiag jsem stáhnul tak, že na tomto odkazu https://forum.doom9.org/showthread.p...06#post1393006 se ukáže script santiag v1.6, tak jsem ho okopíroval do poznámkového bloku a dal koncovku santiag.AVSI a šupl do plugins....snad jsem to udělal správně.....jiné plugins jsou totiž už hotové avsi, tak jem byl zmaten.

    A je nějaký rozdíl v QTGMC 3.357s.avsi VS QTGMC 3.358s.avsi....ptám se proto že, když použiju QTGMC 3.358s.avsi, tak chyba, tak mám ve sriptu QTGMC 3.357 a je to OK.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3.358s.jpg 
Zobrazení: 0 
Velikost: 19.1 KB 
ID: 35098  
    Naposledy upraveno uživatelem Tenda: Dnes v 15:08
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Převod videa z DV kamery
    Od Renton v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-08-2009, 19:15
  2. Převod RAW DV na AVI
    Od Petr Lenz v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-05-2009, 08:49
  3. Ako na kvalitny prevod+zalohu s Hi8 analogovej kamery
    Od ygzo v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 22:09
  4. Převod z DV kamery do PC
    Od jkl123 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-12-2007, 14:26
  5. převod z DVD kamery do AVI
    Od Garp v sekci DV/HDV
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-08-2007, 12:16