Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 39

Téma: Převod DV surového AVI z kamery HI8

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    S klasickým DVD bych se už nebabral, je to dávno přežitá technologie...
    Audio kodek si zvol podle svého, kvalitativní rozdíl v tomto případě mezi aac a mp3 nebude žádný. Jsem zvyklý do kontejneru MP4 vkládat aac, protože podporuje více stop.
    Já aktuálně používám AviSynth+ (plus), páč má vylepšenou podporu miltitaskingu. Skript ti sem klidně dám, ulož si ho jako textový soubor s příponou .avs. Je potřeba stáhnout všechny pluginy uvedené v první části skriptu a upravit cestu k nim na 1. řádku. Potom můžeš zkusit otevřít tento avs ve VirtualDubu a pokud to bude v pořádku, načíst skript do enkodéru - já používám MeGui.

    Kód:
    Global pd = "c:\Program Files (x86)\AviSynth\plugins\" 
    #http://avisynth.nl/index.php/AviSynth+#MT_Notes
    SetFilterMTMode("DEFAULT_MT_MODE", 2) #pro AviSynth+
     
    Import(pd + "QTGMC 3.357s.avsi")        # http://avisynth.nl/index.php/QTGMC
    Import(pd + "SMDegrain 3.1.2.92s.avsi") # http://avisynth.nl/index.php/SMDegrain
    LoadPlugin(pd + "masktools2.dll")       # http://avisynth.nl/index.php/MaskTools2
    Loadplugin(pd + "mvtools2.dll")         # http://avisynth.nl/index.php/MVTools
    Loadplugin(pd + "nnedi3.dll")           # http://avisynth.nl/index.php/Nnedi3
    Loadplugin(pd + "RgTools.dll")          # http://avisynth.nl/index.php/RgTools
    LoadPlugin(pd + "Cnr2.dll")             # Chroma Stabilizer for analog sources, http://avisynth.nl/index.php/Cnr2
     
    AviSource("c:\render\111.avi").AssumeBFF() 
    ConvertToYV12(interlaced=true,matrix="pc.601") 
    QTGMC(Preset="Slower",EdiThreads=4,SourceMatch=3,MatchPreset="Slower",MatchPreset2="Slower",TR2=2,Lossless=2,MatchEnhance=0.8) 
    Crop(4,8,-10,-8) 
    Cnr2("oxx",8,16,191,100,255,32,255,false) 
    Spline64Resize(752, 560) 
    AssumeFPS(50) 
    
    
    Prefetch(4) #pro AviSynth+, http://avisynth.nl/index.php/AviSynth+#MT_Notes
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    19

    OK dík za script, zkusím se s tím poprat pluginy strčím stejně jako máš ty do c:\Program Files (x86)\AviSynth\plugins
    Stáhl jsem složku s pluginama z webu http://jech.webz.cz ale asi v něm není krom Cnr2 ani jeden z dalších co tam máš ty.

    QTGMC
    SMDegrain
    MaskTools2
    MVTools
    Nnedi3
    RgTools

    Našel jsem stránku kde jsou pluginy, ale ani tam není například QTGMC a je tam MaskTools2, ale když ho stáhnu, tak nevím zda stačí do plugins vložit jen tu mt_masktools.dll knihovnu nebo vše.....je tam jaksi moc složek. a nebo v té složce od jech.webz.cz jsou ty pluginy a jsou jinak pojmenované? Můžeš na to prosím mrknout. Nebo dá se někde stáhnout složka se všema pluginama komplet?
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    Ve skriptu je u každého pluginu a includy avsi v poznámce (za dvojkřížem) odkaz, odkud se dá příslušný plugin stáhnout. Pravděpodobně tam budou některé v novějších verzích než mám já, to je pak potřeba ve skriptu opravit. Do složky plugins stačí dát jen ty .dll a .avsi. Pokud nemáš AviSynth+, budeš muset vyhodit (zapoznámkovat) 3. a poslední řádek skriptu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    Ušetřím ti práci, tady jsem zabalil mé pluginy: https://drive.google.com/file/d/1X3o...ew?usp=sharing
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    19

    Díky za plugins. Ale zatím se mi nedaří.
    1 Tvoje Plugins jsem nakopíroval do c:\Program Files (x86)\AviSynth+\plugins\
    2 Uložil jsem si script na plochu a pojmenoval hi8.avs
    3 V něm jsem upravil cestu v řádku 1, přidal jsem za AviSynth plus takto "c:\Program Files (x86)\AviSynth+\plugins\" to plus proto , protože po instalaci AviSynth+(plus) mám v prografiles c:\Program Files (x86)\AviSynth+.........to plusko.
    4 Na C jsem vytvořil složku render a do ní strčil video 111.avi
    5 spustím VirtualDub 1.10.4 který se neinstaluje a pokusím se script(nevím jestli otevřít pomocí Open Video File, nebo Run Script...)

    U Open Video File hláška s řádkem 3 a u Run Script problém s řádkem 1
    Nevím jestli mohu smazat ten řádek 3 nebo jak ho upravit?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Open Video File....jpg 
Zobrazení: 6 
Velikost: 11.9 KB 
ID: 35092   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: RunScript....jpg 
Zobrazení: 5 
Velikost: 13.9 KB 
ID: 35093  
    Naposledy upraveno uživatelem Tenda: 15-08-2019 v 08:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    Ve VirtualDubu použij "Open Video File" (Ctrl+O).
    Ten 3. a poslední řádek je tam kvůli multithreadingu, oba řádky tedy nejprve zneplatni tím, že na začátku řádků napiš znak # (dvojkříž), stejně jako je to u řádku 2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    19

    OK zneplatnil jsem řádek 3 a poslední.
    Teď nemůže nejít nějaký decompressor řádek 13.
    Hledá možná codec DivX?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: V3.jpg 
Zobrazení: 2 
Velikost: 11.4 KB 
ID: 35094  
    Naposledy upraveno uživatelem Tenda: 15-08-2019 v 10:46
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    Nojo, v počítači nemáš nainstalovaný kodek wfv pro DV-Video. Stáhni si Cedocida DV Codec, někam ho rozbal, najeď myší na soubor cedocida.inf a přes pravé tlačítko zvol "Instalovat".
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    19

    Jéééé, super má obraz ve virtuaDubu. Načetl jsem script dp MeGUI zvolil file format mp4 a encoduju. Jak dlouho jsi ten kousek ode mě encodoval mně to ukazuje hodinu na to , že to má 600 MB. Ale asi to chce nějaké nastavení pro ten MeGUI? No já našel na netu http://www.sezob.cz/navody/megui_navod_nastaveni.html nastavení tohle včetně nero AAC Codec, který jsem stáhl.
    Ale možná to tak nemá být. Je tedy něco nutné zásadně nastavovat pro ten MeGUI? Nebo stačí zvolit buĎ mkv, nebo mp4 a vše ostatní default?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    Před časem jsem pro jiné fórum udělal návod pro rendering z Vegasu do x264 přes MeGui, kde jsou i nastavení, která používám. Můžeš se na to mrknout, jsou tam presety pro enkodér i muxování; pasáže s Vegasem a frameserverem můžeš přeskočit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    19

    Můžeš mi prosím ještě do toho scriptu doplnit i audio a dát mi to sem koplet?
    Ať mám celkovou šablonu a můžu si s tím hrát

    Jinak abych mohl digitalizovat Hi8 jsem musel koupit kameru s fierwire za 3000 no pak ji zase prodám.
    Ale čekají mě ještě nějaké VHS kazety, video mám v pohodě, ale jakou bys mi poradil kartu, nebo do USB převaděč za rozumný peníz?

    Díky za vše.
    Naposledy upraveno uživatelem Tenda: 16-08-2019 v 06:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    Pokud nepotřebuješ audio nijak upravovat, filtrovat, natáhni zdrojové video rovnou jako Audio input do MeGui, takto:
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ss07.gif 
Zobrazení: 11 
Velikost: 115.9 KB 
ID: 35095

    Jinak ten skript, který je uvedený výše je trochu ořezaný o některé filtry, abych ti to pro začátek zjednodušil. Celý skript najdeš tu: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post536565 Pozor, řádky 2. a 3. fungovaly pouze s Avisynthem MT, nyní používám Avisynth+ a v něm jsou pro MT potřeba výše zmíněné řádky 3. a poslední. Jestli máš vícejádrový procesor, zkus nastavit multithreading, zpracování pak bude rychlejší.

    Pro digitalizaci VHS využívám svojí starou MiniDV kameru, která má i analogový vstup a funguje velmi dobře. Třeba to ta tvá kamera taky umí - zkontroluj její parametry.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    19

    Ok s tím zvukem to tak udělám.
    No mám k dispozici dvě kamery a to Digital 8 TRV320E a CCD TR 910 E, ale díval jsem se a ani na jedné nevidím nějaký IN pro zapojení videa TRV320E má DV OUT a ta CCD TR 910 jen cinch OUT. Jak vypadá ten vstup, co to máš za typ kamery? Ani nevím , že taková kamera je co do ní můžeš tlačit signál z videa a z ní ještě do PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,242

    Co si tak pamatuju, u kamer Sony D8 se dal nějak odblokovat A/D převodník, ale je to už historie. Já mám JVC GR D-30, která to měla z výroby povolené. Ještě mám HDV kameru Canon HF G30 a přes tu to také jde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Aug 2019
    Příspěvků
    19

    A jak to přesně funguje, není to tak , že připojíš video ke kameře a musíš vhs kazetu nahrát na Hi8 a pak z kamery teprve dp PC pře DV OUT?
    Nebo je to zapojeno najednou, jedením kabelem z Videa do kamery a druhým kabelem z kamery do PC , pustím video a přes kameru to valí do pC na HDD?

    EDIT: Už jsem to našel na kameře která má AV převodník stačí v MENU kamery zapnout volbu AV → DV OUT a pak to po zapojení video > kamera pomocí cinch a kamera > PC pomocí DV OUT na forewire valí signál přímo. To by měla ta Digital 8 TRV320E zvládnout
    Naposledy upraveno uživatelem Tenda: 17-08-2019 v 14:36
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Převod videa z DV kamery
    Od Renton v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-08-2009, 19:15
  2. Převod RAW DV na AVI
    Od Petr Lenz v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-05-2009, 08:49
  3. Ako na kvalitny prevod+zalohu s Hi8 analogovej kamery
    Od ygzo v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 22:09
  4. Převod z DV kamery do PC
    Od jkl123 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-12-2007, 14:26
  5. převod z DVD kamery do AVI
    Od Garp v sekci DV/HDV
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-08-2007, 12:16