Téma: Xtreamer Prodigy Black. Je nějaká šance, používat v přístroji video z DVB-T2?
JirkaBJe mi známo, že se blíží konec nahrávání filmů přes Xtreamer Prodigy Black (podporuje jen DVB-T1). Již nyní nahrávám filmy přes Set-top box EMOS EM180 HD HEVC H265 (DVB-T2). Přes MKVTOOLNIX a AUDIDEMUX odstraňuji reklamy a filmy mají výstup *.mkv. Bohužel přes Xtreamer Prodigy mi funguje jen zvuk, bez obrazu. Chtěl bych Xtreamer Prodigy používat na ukládání filmů a sledovat nahrané filmy z Xtreamer Prodigy přes HDMI v televizi. Je nějaká šance při zachování rozumné kvality obrazu a zvuku tohoto docílit? Děkuji všem za rady.
tahlovejXtreamer nejspíš neumí kodek HEVC , používaný v DVB-T2.Takže je nutno použít jiné zařízení,např. PC s W10 a přehrávač MPC HC s aktuální verzí 1.7.17.
JirkaBJe to tak. Xtreamer Prodigy Black neumí kodek HEVC, používaný v DVB-T2. Sledování přes PC mi nevyhovuje. PC nemám u TV a chtěl jsem ještě nějak využít Xtreamer Prodigy, který je v dobrém stavu... V podstatě mám možnost po odstranění reklam, sledovat filmy přes EMOS EM180 HD HEVC H265.
V každém případě děkuji za radu. Ještě se Vás chci zeptat na Váš názor týkající se nejlepšího set-top boxu pro DVB-T/T2. Již delší čas sleduji nabídku, ale na trhu v ČR není přístroj, který by mne uspokojil (2 tunery, s HDD ), cena, až tak nerozhoduje. EMOS EM180 HD HEVC H265 jsem dostal jako bonus při objednání předplatného časopisu CHIP. Kvalita sledování videa není špatná, ale problém je s plánovaným nahráváním pořadů.
Zdraví Jirka
FoolproofHdd lze velmi snadno nahradit USB diskem.
2 tunery má Evolveo Gamma T2, TeleSystem má twin tuner a jsou i jiné
tahlovejPC můžeš mít klidně i u TV - některé miniPC(např.MELE,UMAX apod.) jsou možná menší než Prodigy.Já používám MELE PCG35 apo s výše zmíněnou konfigurací a krom toho,že je třeba hlídat volné místo na disku ( 32GB pro neustále bobtnající windowsy je málo) a občas ručně v nastavení grafiky přepnout fps(např.youtube) není se zařízením podobné konfigurace žádný problém a zvládnou všechny běžné požadavky.
JirkaBJeště mohu počkat do března 2020, takže doufám, že se objeví něco lepšího na trhu, než doposud. Evolveo Gamma T2 jsem také již procházel na internetu, ale recenze nejsou dobré, a ve fóru bastlíři stále něco vymýšlejí, připadá mi to takové české DODO... Další PC se mi nechce kupovat mám doma s notebookem 3. Chci jednoduché řešení. Nahrát pořady (2 tunery), odstranit reklamy, Flashku vrazit do STBoxu a sledovat film...Nabízí se také Technisat v různých provedeních, tak snad do března spadnou ještě ceny...