Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: VHS do PC přes HW převodník

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,184

    Ahoj. Před lety jsem koupil z druhé ruky Canopus ADVC-55, aniž bych ho dodnes vyzkoušel. Dnes jsem ho připojil k PC pomocí 6pin FireWire konektoru. Do převodníku jsem přivedl L+R+video cinch z video přehrávače do něhož je zapíchnutý SCART přechod na 3 x cinch, nastaveno na OUT. Na převodníku svítí červené status světlo, což dle google věští nějaký problém. Každopádně v cupture okně ve Vegasu stále svítí Please connct a device. Když jsem do PC připojil přes zmíněný FireWire vstup DV kameru, tak tam capture fungovalo. Po čem bych měl ještě jít? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    599

    Grabovani VHS přes Vegas mi dělal většinou problém. Grabuji přes Windv od Mourka. Funguje mi to i na Windows 10. Stahuji to přes dv kameru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,184

    WinDV také připojené video nevidí. A kameru s příslušným vstupem bohužel nemám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    599

    Zapoj kameru přímo do PC,a přepni ji na přehrávání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,184

    Citace Původně odesláno od BOBA Zobrazit příspěvek
    Zapoj kameru přímo do PC,a přepni ji na přehrávání.
    Nechápu proč, ani jak přímo. Kameru k ničemu nepotřebuju. Dal jsem jen zmínku, že grabování jako takové přes FireWire do Vegas šlape.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,238

    Nemáš k dispozici jiný zdroj analogového videa, který bys mohl připojit jiným kabelem (pro ověření ne/funkčnosti převodníku)? Třeba tebou zmíněnou kameru - určitě má výstupní konektor A/V (obvykle jack 3,5mm), k ní bys měl mít i kabel jack - 3x cinch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    599

    Citace Původně odesláno od pee.tr Zobrazit příspěvek
    Nechápu proč, ani jak přímo. Kameru k ničemu nepotřebuju. Dal jsem jen zmínku, že grabování jako takové přes FireWire do Vegas šlape.
    Omlovám se, špatně jsem si přečetl první příspěvek
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,184

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    Nemáš k dispozici jiný zdroj analogového videa, který bys mohl připojit jiným kabelem (pro ověření ne/funkčnosti převodníku)? Třeba tebou zmíněnou kameru - určitě má výstupní konektor A/V (obvykle jack 3,5mm), k ní bys měl mít i kabel jack - 3x cinch.
    Asi by to měla mít, mrknu doma, nikdy jsem to nevyužil. Díky. Případně ještě zkusím přivést jiný videopřehrávač a v nejhorším opráším odložený PC a nagrabuju to přes TV kartu, pokud to po letech ještě rozchodím.
    Přiznám se, že jsem nikdy s HW převodníky nepracoval, jsou v nich zásadní rozdíly, co se kvality týče, kdybych se rozhodl něco levnějšího pořídíit na občasné využití? Nebo někde sehnat starší DV kameru, která by to uměla?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,238

    Ještě zkontroluj, jestli máš správně nastavený dip-switch na převodníku. Já na grabování VHS používám mini-DV kameru, ale kvalita tvého převodníku by měla být také v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,184

    Na ON mám jen číslo 1.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ADVC-55_dip.png 
Zobrazení: 14 
Velikost: 46.9 KB 
ID: 35078  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,238

    To máš dobře. Nezbývá než ověřit, jestli příčinou neúspěchu není tvůj kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,184

    Tak jsem konečně připojil kabel jack-3xCinch mezi analogový výstup DV kamery a převodník. V tuto chvíli už Vegas o zařízení nějakým způsobem ví - capturing nabídne, název souboru k ukládání, ale play na kameře z vegasu nespustím a ani když ho pustím ručně na kameře, tak žádné video v preview okně vegasu nevidím (je jen černo) a ani žádné časy capturingu neběží. Nic se neuloží. Je zvláštní, že se to chová jinak, než při připojeném videu, ale výsledek je stále nula. Na převodníku stále svítilo červené světlo, jako chyba. Následně jsem zkusil ještě WinDV a ten o zařízení neví. No a poté jsem ještě zkusil jednou Vegas a najednou to funguje. Jakoby to vyžadovalo nějaký přesný postup zapínání nebo nevím. Překvapilo mě, že najednou se červené světlo z diody na převodníku změnilo poprvé na zelené, zapl jsem play na kameře a nahrávání ve Vegasu a video šlape. Moc to nechápu, ale snad se mi podaří to rozběhat ještě jednou a to i z VHS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,238

    Dobrá zpráva je, že převodník žije. Teď se zaměř na propojení videopřehrávače a převodníku. Některé videorekordéry měly výstupní cinch (žlutý) s kompozitním videem, některé měly i s-video konektor (přístroje S-VHS).
    To, že ti nejde ovládat kameru z Vegasu je logické, po tom analogovém kabelu žádný povel projít nemůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,184

    Tenhle videorekordér má jen scarty, takže já to mám tažený přes redukci scart-cinch (ač už staršího data výroby, teprve jsem ji trhal z originál zabelaného sáčku). Kabel cinch-cinch prověřím, ale také nebyl nikdy používán. Testoval jsem to neúspěšně v obou dvou scart výstupech. Zkoušel jsem na té redukci přepínat IN/OUT pro případ, že by tam bylo něco špatně. Ještě případně dovezu jiný viderekordér, ten má i přímo cinch výstupy a z něj jsem kdysi už graboval do TV karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Převod VHS kazety do PC přes TV kartu
    Od misalelek v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-07-2014, 12:41
  2. Přes co z VHS do PC/Ntb ?
    Od magelord v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-07-2009, 10:13
  3. Převod VHS-PC přes VIVO
    Od tom12345 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 28-05-2006, 21:41
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-05-2006, 10:35
  5. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-07-2005, 13:15