Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Pohyb fotky v DV

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yozefb
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    688

    Poradte mi prosim,

    chcem vo V6 robit medzi video sekveciami, pohyby po fotkach, ako to je vo filmoch zo 70-tych rokov, viem ze to budem robit cez Track motion, ide mi o to, ake velke fotky mam pouzit, co sa tyka rozmerov, aby nedochadzalo k blikaniu a poskakovaniu fotky, (predtym som pouzival de-interlace filter vo Photoshope CS, vacsinou to pomohlo) a aby kvalita bola postacujuca. (fotka bude trochu priblizena a bude sa pohybovat)

    ma 6.1 Mpix a velkost 2848 x 2136 a 24b

    Dikes vopred
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele redburger
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    512

    sevas. ja pouzivam vo videu fotky 1600x1200 nakolko mam stary fotak 2mpx. a celkom to ide.
    ja si myslim ze cim ked je vecsie rozlisenie si to mozes viac priblizit. a co sa tyka prekladania a tak...skus si najprv vyrenderovat povedzme len naky jednoduchy pohyb po fotke.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele starej_vul
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    251

    Převeď všechno přes Adobe Photoshop na 720 x 576 ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele redburger
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    512

    ta hej ale ked to da na 720 na 576 tak velmi si nebude moct dovolit priblizit a tak...a tym padom ani chodit po fotke nie ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    redburger> To je jasný, jakmile s tim chce nějak hejbat a přibližovat, tak to chce nechat co největší. Akorát co vim z ohlasu ostatnich, tak Vegas má problémy s resizem fotek. Prý to bliká a tak, já jsem to nikdy nepotřeboval, tak nevim.

    yozefb> Na co potřebuješ deinterlace ve Photoshopu? Fotka snad neni prokládaná. Spíš se to chce zamyslet, jestli má být výstup prokládaný nebo ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Krist
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    378

    me to teda nikdy neblikalo, ani kdyz jsem tam naladoval fullsize z fotaku Nevim proc to nejdriv nezkusis a pak se muzes ptat co ti vlastne nejde
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele redburger
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    512

    jj ani mne to nerobilo problemy ak som dal z fotaku....v pohode to ide....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    No me to nekdy blika...pomuze ten resize na 720x576, ale pokud mas nejaky pohyb, rozmazej tu fotku trochu ve vegasu, nech si ju porad ve velkem rozliseni a pak uz ti to nezablika! Mel jsem stejny problem. Potreboval jsem udelat pohyb po mape (vrstevnicove) a postupne se priblizovat az nakonec zajet na mape do jedne tecky, ktera se zmenila v hospodu...To blikani bylo patrne, protoze ty vrstevnice jsou hodne ostre hrany. Rozmazni to!

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yozefb
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    688

    vdaka za rady, vyskusam, dam vediet....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Kofex
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    Nikto to tu nespomenul, ale mne fotky takmer vždy blikajú pokiaľ nezapnem voľbu "Reduce interlace flicker" vo vlastnostiach každej fotky.
    A je úplne jedno o akú veľkú fotku ide.
    Pokiaľ dávam veľa fotiek, tak to zapínam naraz scriptom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele starej_vul
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    251

    Prosím Kofex:

    nemáš nějaký skript na "sharpen" do více záběru za sebou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele Kofex
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    Stiahol som síce väčšie množstvo rôznych scriptov, ale niečo podobné som medzi nimi nenašiel. Osobne používam hádam iba tucet.
    Keby som však nejaký taký script aj objavil asi by som ho nepoužíval.
    Myslím si, že akékoľvek úpravy takéhoto charakteru je vhodné spraviť ešte na nezmenšenom zdrojovom zábere a prostriedkami kvalitných grafických editorov - napr. Photoshop a tam sa aj celkom ľahko vytvárajú scripty na vhodnú hromadnú úpravu.
    Nemám dobré skúsenosti s akýmkoľvek upravovaním záberu vo veľkosti video framu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    oprava pro Starej_vul - ve Photoshopu:
    ---zobrazis okno "Action" (muzes i klavesou Alt+F9), tam uz mas prednastavene nejake action, ale ty si vytvor novou action,
    ---klikni na tu ikonku toho prelozeneho listu, hned vedle vlevo od kose (vse v tom "action" window), muzes ji dat jmeno, dej "record" a udel ten sharpen nebo jakoukoliv sekvenci ukonu s jednim obrazkem v tom Photoshopu, nakonec zmackni tlacitko "stop" v tom "action" okne

    ---dej File/Automate/Batch ...a tam dale nastavis tu akci , kterou si vytvoril, nebo jakoukoliv jinou, dale nastavis "source folder", "destination folder" , zvolis jak ty soubory maji byt pojmenovane, jakkoliv treba s nejakym extention

    takto se daji i hromadne prekonvertit soubory do jpg (Photoshop Elements na to ma primo funkci) atd ...

    dalsi oprava - starej_vul to chce asi do videa, no nevadi ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Kofex
    aha...to tak vyznelo, ze prave ten script mas...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. (docasny topic)Pohyb casti fotky vo videu
    Od AndrejR v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-06-2011, 14:47
  2. Rozmazaný/cukavý pohyb
    Od pavelz v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-01-2008, 14:50
  3. pohyb v obrazku
    Od sidbin v sekci Editace videa
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 28-01-2007, 18:51
  4. pohyb v premiere
    Od jano101 v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-09-2006, 11:33
  5. FX pre sekaný pohyb
    Od bobbix v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-01-2005, 14:54