Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: DUNE HD 4k PRO

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    33

    Ahoj všem, pořídil jsem si v únoru tento přehrávač a ač se zdál jako v té době jeden z nejsilnějších tak já s ním mám od začátku problémy. Proběhla reklamace, poslali mi nový kousek a už to chodí na 100% ale jen ve vlastním prostředí. Jakmile nainstaluji KODI a doplňky tak se zdá že vše funguje tak jak má ale jen ve verzi 17.6 tuším. V nastavení jsme nastavil neaktualizovat, pouze v případě odsouhlasení. Jakmile vypnu přehrávač a následující den jej zapnu a spouštím KODI, vidím že se mi automaticky instaluje nová LEILA verze kde mi všeho všudy fungují snad jen 3-4 tlačítka. Všechno ostatní musím na ovladači přepínat na režim myš a to je hrozná pakárna, takže KODI odinstaluji, nainstaluji starou verzi KRYPTON 17.6 tuším a instaluji vše znovu včetně dopňků. Už mě to ale unavuje tak používám starší přehrávač od MINIXE kde vše funguje jak má ale už není tak svižný jako to DUNE. Rád bych se dopracoval k nějakému výsledku kde bych 100% zprovoznil KODI a Minixe mohl odpojit a na jeho HDMI dát zase něco jinýho. /mám v TV jen 3 HDMI vstupy/
    Je mi jedno jakou mám verzi ale jestli mi tam pořád bude chodit ta nepožadovaná aktualizace, tak bych potřeboval nějaký nápad nebo návod jak to plnohodnotně ovládat z ovladače který byl v balení společně s tím přehrávačem. Děkuji moc za vaše postřehy, rady, nápady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    Hmm Hmm je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,736

    Jako majitele bych se Tě chtěl zeptat jaký ten přehrávač je z hlediska kvality přehrávání a proč vlastně to KODI tak vyžaduješ? Na jejich nadstavbě to pořádně a plynule nefičí? Můžeš potvrdit dostupné informace, že menu je československy (něco CZ, něco SK) a že malé soubory s nízkou kvalitou (pod 720p) těžko pochopitelně mažou (velmi neostré) a poškubávají? Je to dost drahá věcičky a takové neduhy (včetně Tebou popisovaného) k tomu za tu cenu nepatří.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    33

    Ano, menu je spíše slovenské, s nízkou kvalitou neočekávám nic extra a tak k tomu přistupuju ale když tak přemýšlím tak máš asi pravdu. Koupil jsem si to tehdy jako úplnou novinku, jednou jsem to reklamoval a dostal nový kus. Tehdy jsem KODI nerozchodil vůbec, hned se to restartovalo, tenhle kousek KODI spustí ale aby se to dalo v klidu používat to určitě ne (díky tomu ovládání) V KODI (ve verzi 17.6) mám problém se zvukem 5.1, 7.1 apod. (v DUNE jako takovým problém nemám) To u MINIXU ten problém nemám, problém je že už úplně. nestíhá vyšší datovej tok.
    Reklamace DUNE byla taky kapitola sama pro sebe. (jednou vráceno z reklamace jako opravený- jisteže nebylo, podruhé když jsem to tam posílal tak jsem jim napsal že jestli mi ho pošlou ten stejný kousek zpátky, ať ho rovnou hodí do popelnice.
    Proč tak chci KODI? Jednoduše je to pro mě uživatelsky příjemný a doplňky videa jsou taky super.
    Takže v KODI mi to nikdy kloudně neběželo a když jo tak ne na 100%, v prostředí DUNE to špape hodně dobře, problém mám pouze s titulkama - diakritikou. To bych přusuzoval právě té československé verzi možná. Nejsem ale žádnej pokročilej uživatel a je dost možný že by si s tím většina z vás poradila.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    373

    Mno kdysi dávno za dob Xtreameru (BTW ještě stále jeden funkční kousek mám i když jej už dávno nepoužívám) byla značka DUNE asi to nejlepší co by člověk mohl mít. Ale dnes bohužel smysluplnost přístroje za 8 000,- , který má zjevně spoustu problémů, mi poněkud uniká.
    Vše co umí (a navíc jen papírově) Dune HD 4k Pro, umí zcela bezproblémově i jakýkoliv box s Amlogic Soc S905X nebo S912 za 40 - 50 USD (900 - 1200 Kč) podle modelu.
    A modely se síťovkou 1Gbit případně modely bez Gbit síťovky s USB GBit adaptérem přehrají i ultra vysoké datové toky (JellyFish 140Mbit/sec).
    Nebo mi něco uniká? Co navíc má DUNE za 7000,- Kč navíc?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,715

    Moje historická Dune BD Prime 3.0 umí ne navíc, ale mimo BluRay i se všemi opičkami, které k tomu patří a ovládat hlobku 3D titulků, proto ještě nebyla vyřazena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    33

    Kupoval jsem kvůli 4k a hardware upgradu. Nevyšlo to, resp. s KODI to nevyšlo. Na svojí platformě až na ty titulky nemám výhrady. Obecně nemám na MMC štěstí, tenkrát jsem kupovla něco z Číny asi za 5500 kč (což je taky dost), hardwarově pecka ale soft podpora mizerná, tak mi leží v šuplíku. Skoro bych řekl že když jsem si to koupil, zlomili nad tím výrobci hůl a už neuděllai žádnej firmware
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Citace Původně odesláno od haky73 Zobrazit příspěvek
    Nevyšlo to, resp. s KODI to nevyšlo
    vies to nejako exaktnejsie objasnit? Ak kupujes HW z Ciny, na 99% je sw (android), prvy a zaroven posledny, ktory v nom uvidis.

    Pre korektnu funkcnost je nutne tam nahodit CoreELEC/LibreELEC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    vies to nejako exaktnejsie objasnit? Ak kupujes HW z Ciny, na 99% je sw (android), prvy a zaroven posledny, ktory v nom uvidis.

    Pre korektnu funkcnost je nutne tam nahodit CoreELEC/LibreELEC.
    ten z Číny mě netrápí, ten už mám druhým rokem v šuplíku. DUNE jsem kupoval od oficiálního zástupce v ČR. V DUNE resp. v KODI mi funguje ovládání jen pomocí "myšl" na ovladači. Mimo KODI, DUNE funguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2019
    Příspěvků
    1

    zdravim, mám s dune ten samý problém a navíc mi nejde ani využít apku pro ovládáni kodi v dune přes mobil která u levného evolveo m4 šlape a problém by se vyřešil. nevím jestli je to obecný problém u dune ale mě nejde v nastavení kodi v dune, povolit dálkové ovládání přes http, v evolveo to jde, zkoušel jsi něco podobného?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    45

    Zdravím.
    Tak jak to dopadlo s Kodi? Mi z Eurostar Ostrava odpověděli:
    "Dobrý den. Verze 17.x podporovaná je. Další novější verze nejsou zcela otestovány a nelze tedy zaručit kompatibilitu. KODI je doplňková aplikace třetí strany a výrobce DUNE tedy neručí za její podporu ani správnou funkčnost."
    Naposledy upraveno uživatelem danton: 10-10-2019 v 00:50 Důvod: 02
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    33

    To jsou normálně šupáci, jak je podporovaná. To DUNE je tak chytrý, že když mu nahraju starou verzi KODI se kterou mi všechno funguje a zakáži aktualizaci, tak se mi stejně za nějakou dobu uprgraduje na nejnovější verzi a mám zase zkaženou náladu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    45

    Úspěšně jsem ho vrátil a až teď jsem spokojený po koupi Zidoo Z9S Ultra-HD 4K HD. Taky celohliníková konstrukce. Procesor Realtek 1296 (Dune má starší Realtek 1295). A navíc jsem 3000.- Kč ušetřil a mám se stejnými parametry + funkční Kodi 18.4 (Dune jen 17.6 a polofunkční). Nemluvě o příslušenství které u Dune sice bylo uvedeno v manuálu i na krabici, ale není i podle dovozce. Kabel SATA 3.0 a AV - cinch/jack. Což je minimálně 200.- Kč k dobru. Nemluvě o podsvětleném D.O. které je součástí a ne "dokup si".
    https://www.neven.cz/kategorie/dum-a...ltra-hd-4k-hd/
    Dune HD PRO 4k mě prostě zklamal. Šel jsem do něj, protože mám Dune HD Duo 4K a ten je perfektní, akorát drahý a nemá android pro Kodi.
    Naposledy upraveno uživatelem danton: 19-11-2019 v 16:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    33

    To co jsi si pořídil, má už KODI v sobě?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    45

    Nemá. Asi to nechávají na zákazníkovi, protože na jejich stránkách je ke stažení jejich optimalizovaný https://www.zidoo.tv/Support/release_apk.html ve všech verzích, plně funkční. Mám i nainstalovaný origo KODI 18.4 a nevidím rozdíl. Mimo úvodního loga. Pak se už objeví KODI 18.4 se vším všudy.
    A protože jsem bohatý, koupil jsem i Zidoo Z10, naprosto stejný, ale má šachtu pro HDD. A jak jsem velký stěžovatel, zatím si nemám na co stěžovat... Snad jen na to, že funguje jak má.

    P.S.: Nejsem tajný agent Zidoo, ale obyčejný spotřebitel.
    Naposledy upraveno uživatelem danton: 19-11-2019 v 16:35
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HTPC - současný výstup dvěma kabely na 4K TV a HDMI reciever pro HD audio
    Od Lukke v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-02-2019, 15:16
  2. Malý test videa - Evolve, Vu Solo 4k, Dune BD Prime
    Od Foolproof v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-01-2017, 13:24
  3. Dune HD Solo 4K
    Od Lord.of.the.ping v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-08-2016, 05:47
  4. Dune HD Pro
    Od stani v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-04-2012, 19:34
  5. Dune HD - editace HD TS
    Od Nikoloki v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2012, 10:14