Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: nejde příjem kanálů s HD stanicemi

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,190

    Ahoj. Bydlím necelé dva roky v panelovém domě v přízemí. Při rekonstrukci došlo i na TV zásuvku. Koupil jsem takovou, která je na faktuře oznčena jako EU 3503 koncová TOU-1. https://shop.emos.cz/2501000100-ucas...asuvka-eu-3503. Ode mě už dál nikam kabel nevede.
    I protože máme malou LCD, nijak jsem příjem zásadně neřešil. Stačilo, že příjem základních kanálů fungoval v SD (jinak televize HDčka umí). Časem jsem ale přišel na to, že mi chybí regionální TV, která vysílá na kanále, který mi TV nezachytí ani 1% síly signálu. Stejně tak nezachytí signál žádného z kanálů, kde se nacházejí HD programy ČT (jižní Čechy - Kleť). Sousedi nad námi jsou úplně mimo, ti řeknou, že to ještě nezkoušeli, že neví a ten ještě o patro výš tvrdí, že mu HD běží. Ale právě on před pár lety zásadně rekonstruoval byt, tak mám podezření, jestli nevložil do zdi špatnou zásuvku, kterou nepustí signál dál. Údajně je možný, že by něco zásuvkou prošlo a to by na SD mohlo stačit (tvrdí kamarád elektrikář). SD mi sice nevypadává, ale síla signálu je slabá (cca 20-30% zobrazuje TV). Než budu blíže zkoumat u sousedů nade mnou, chtěl bych vědět, jak mohu vizuelně poznat, jestli mají spávnou zásuvku. Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Je to jednoduché - spolehlivě to nepoznáš. Někdy to lze s určitým % pravděpodobnosti poznat tak, že koncová nemá dva šroubky, ale to záleží na konstrukci.
    Nejjednodušeji to poznáš tak, že si dohodneš někoho, kdo by to změřil , případně že tam zkusíš vrazit zásuvku, o které 100% víš, že průběžná je. Klidně to ale i tak průběžná být může a chyba je jinde - někde je trochu cvaknutý kabel nebo je třeba jen špatně spočítán a nastaven výstup ze zesilovače atd.

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    210

    Obrať se na zodpovědnou osobu BD nebo SVJ a ta zjedná nápravu - zavolá firmu, která má STA na starosti! Ty v žádném případě do rozvodu STA nezasahuj, sankce jsou po takovýchto "homodomo opravách" nemalé!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,190

    Družstvo je totálně neschopné (vše trvá roky) a SVJ se teprve zakládá, ač již mělo dávno fungovat. V baráku je vše z roku výstavby 1980, tedy převážně nefungující nebo před smrtí. Co si člověk sám neudělá, to nemá a většina nájmeníků bude raději po chodbě chodit s baterkou, než by vyměnili žárovku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    210

    Pokud je BD "totálně neschopné" jak uvádíš, pak je docela možné, že STA není funkční tak jak by měla a to co přijímáš (případně přijímají sousedé) je pouze nějaký zbytkový signál, který se do rozvodů STA dostává, případně přijímaš na účastnickou TV šňůru mezi ÚZ a TV, pokud není koax dobře odstíněn (což nesplňuje 95% zakoupeních těchto šňůr někde v hypermarketech apod.). Jediná (politicky správná) cesta je ta kdy BD nechá STA uvést do provozuschopného stavu odbornou firmou a to včetně stoupacích vedení. Ona i ta výměna žárovky ve společných prostorách bytových domů má svá pravidla a měla by ji provádět ustanovená (pověřená) osoba a nikoliv někdo z běžných uživatelů bytů!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,190

    Vzhledem k tomu, že prvotní dotaz jsem psal na základě dat, která mi uvízla v mé děravé paměti ještě někdy z podzima loňského roku, chtěl bych upřesnit věc. Nejde jen o to, že nejde naladit kanály s HD kanály. Jde i o to, že nejde naladit kanál s multiplexem 4. Multiplexy 1, 2 a 3 fungují. Víc nic.
    Mux 1 - vysílač Kleť - kanál 49 H -100kW
    Mux 2 - vysílač Kleť - kanál 39 H -100kW
    Mux 3 - vysílač Kleť - kanál 22 H -100kW
    Mux 4 - vysílač Kleť - kanál 25 H - 63kW
    Mux 7 - vysílač Kleť - kanál 42 H - 63kW
    Mux 8 - vysílač Včelná - kanál 34 H -10kW
    Mux 11 - vysílač Kleť - kanál 50 H -10kW
    Mux 12 - vysílač Kleť - kanál 27 H -100kW
    Mux 13 - vysílač Kleť - kanál 32 H -60kW
    (zdroj info: parabola.cz)
    Naposledy upraveno uživatelem pee.tr: 24-05-2019 v 00:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    210

    Znova, nech zavolat firmu, která má STA na starosti (pokud taková je, pokud ne, ať vedení SVJ/BD nějakou objedná, případně vypíše tendr- osloví odborné firmy), protože v té vaší STA není očividně něco v pořádku! Psát do diskusí na netu je naprosto bezpředmětné, nikdo zde nemá křišťálovou kouli, aby odhalil příčinu proč není ta STA vč. ÚPS funkční!
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-02-2013, 04:15
  2. HD Ready TV vs. příjem HD televize
    Od xarx v sekci DVB-T
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-10-2009, 21:13
  3. Prijem kanalu z Astra 3A
    Od Pepus v sekci DVB-S
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-05-2006, 11:43
  4. Problém se stanicemi
    Od kaldap v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-03-2006, 20:03
  5. nejde zvuk po přepnutí kanálu - WinFast TV2000XP
    Od petr_v v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-03-2005, 21:24