Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Editace videa z autokamery

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Nyny_cz
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    22

    Zdravím,
    mám v autě kameru MiVue™ J85 viz: https://www.mio.com/cs_cz/products/d...ries/mivue-j85

    Když video z SDkarty překopíruju do počítače, tak ho normálně přehraju v jakémkoliv přehrávači, ale když to video natáhnu do editačního programu (zkoušel jsem Pinnacle Studio, Corel video Studio, Sony Vegas, editor videa z Windows 10), tak už po importu videa, nejde zvuk, samozřejmě, že když ho upravím a vyexportuju, tak je také bez zvuku.

    Neporadil by mi někdo, kde hledat příčinu proč zvuk zmizí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,770

    Nepodporovaný audio kodek střižnou. Informace o videosouboru např. z přehrávače VLC nebo např. přes program MediaInfo ti napoví víc, v jakém kodeku je audio enkódováno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Nyny_cz
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    22

    Výpis z Media Info vypadá takto:

    Hlavní
    Celý název a cesta : D:\Videa\Autokamera\FILE190413-165329F.MP4
    Formát : MPEG-4
    Format_Profile : QuickTime
    CodecID/String : qt 0000.02 (qt )
    Velikost souboru : 149 MiB
    Duration/String : 1 min 12 s
    Celkový BitRate : 17,3 Mb/s

    Video
    ID : 1
    Formát : AVC
    Formát/ : Advanced Video Codec
    Format_Profile : Baseline@L4
    Format_Settings : 1 Ref Frames
    Format_Settings_CABAC/String : Ne
    Format_Settings_RefFrames/String : 1 frame
    Format_Settings_GOP : M=1, N=15
    CodecID : avc1
    / : Advanced Video Coding
    Duration/String : 1 min 12 s
    Bit rate : 17,0 Mb/s
    Šířka : 1 920pixely
    Výška : 1 080pixely
    Poměr stran : 16:9
    Frame rate : 29,970 (30000/1001) FPS
    ColorSpace : YUV
    ChromaSubsampling/String : 4:2:0
    BitDepth/String : 8 bits
    ScanType/String : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.274
    StreamSize/String : 147 MiB (98%)
    Jazyk : English
    Codec configuration box : avcC

    Audio
    ID : 2
    Formát : ADPCM
    CodecID : 11
    / : Intel
    Duration/String : 1 min 12 s
    Source_Duration/String : 1 min 12 s
    Bit rate : 256 kb/s
    BitRate_Nominal/String : 272 kb/s
    Kanál(y) : 2 kanály
    Channel layout : L R
    Sampling rate : 32,0 kHz
    StreamSize/String : 2,20 MiB (1%)
    Source_StreamSize/String : 2,34 MiB (2%)
    Jazyk : English
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,701

    ADPCM je zřejmě komprimovaný wav od Microsoftů, ale variant je moc. Je to základní výbava Windows, takže by měl hrát v čemkoliv.
    Značkové střižny jako Vegas a pod DirectShow filtry ze systemu neuznávají, výsledek bývá tristní.

    Zkus CyberlinkPowerDirector, ten se většinou nebojí. Kdyby se ti nedařilo, uploadni kousek a zkusíme to pořešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,074

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    CyberlinkPowerDirector
    Ted je dokonce gratis k mani:
    https://sharewareonsale.com/s/cyberl...rdirector-sale
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Nyny_cz
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    22

    Moc děkuju za rady, vyzkouším to, a dám vědět, jak to dopadlo.

    Edit: Tak když do PowerDirectoru natáhnu video, a dám si ho přehrát, tak obraz i zvuk fungují normálně. Jakmile ale udělám export do čehokoliv, tak zvuk zmizí a výsledné video je bez zvuku.
    Naposledy upraveno uživatelem Nyny_cz: 04-05-2019 v 22:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,074

    Po renderu Mediainfo detekuje audio jako co?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Nyny_cz
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    22

    Hlavní
    Celý název a cesta : D:\Produce.mp4
    Formát : MPEG-4
    Format_Profile : Sony PSP
    CodecID/String : MSNV (MSNV/isom/mp42)
    Velikost souboru : 1,09 GiB
    Duration/String : 3 min 0 s
    Celkový BitRate : 51,9 Mb/s
    Encoded date : UTC 2019-05-04 21:36:57
    Tagged date : UTC 2019-05-04 21:36:57

    Video
    ID : 1
    Formát : AVC
    Formát/ : Advanced Video Codec
    Format_Profile : High@L5.1
    Format_Settings : CABAC / 2 Ref Frames
    Format_Settings_CABAC/String : Ano
    Format_Settings_RefFrames/String : 2 frame
    Format_Settings_GOP : M=3, N=13
    CodecID : avc1
    / : Advanced Video Coding
    Duration/String : 3 min 0 s
    Bit rate : 51,5 Mb/s
    Šířka : 4 096pixely
    Výška : 2 160pixely
    Poměr stran : 16:9
    Frame rate : 25,000 FPS
    ColorSpace : YUV
    ChromaSubsampling/String : 4:2:0
    BitDepth/String : 8 bits
    ScanType/String : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.233
    StreamSize/String : 1,08 GiB (99%)
    Jazyk : English
    Encoded date : UTC 2019-05-04 21:36:57
    Tagged date : UTC 2019-05-04 21:36:57
    Codec configuration box : avcC

    Audio
    ID : 2
    Formát : AAC LC
    Formát/ : Advanced Audio Codec Low Complexity
    CodecID : mp4a-40-2
    Duration/String : 3 min 0 s
    Source_Duration/String : 3 min 0 s
    Bit rate : 384 kb/s
    Kanál(y) : 2 kanály
    Channel layout : L R
    Sampling rate : 48,0 kHz
    Frame rate : 46,875 FPS (1024 SPF)
    StreamSize/String : 8,25 MiB (1%)
    Source_StreamSize/String : 8,25 MiB (1%)
    Jazyk : English
    Encoded date : UTC 2019-05-04 21:36:57
    Tagged date : UTC 2019-05-04 21:36:57
    mdhd_Duration : 180309
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,701

    To nehraje proto, protože asi nemáš kodek AAC, ovšem co si nastavíš na výstupu, to tam máš. Nastav výstup na AC3, na kvalitu nemá vliv, na rychlost renderu taky ne.

    Nastavené to máš blbě. Já vidím oproti původnímu že je to 4k, zvýšený datový tok, změna FPS (to přece muselo řvát o změnu už při projektu) atd.
    Pokud budeš jenom stříhat a nebudeš do toho strkat různé blbosti, tak to má funkci SVRT, která nastaví výstup na parametry tak, aby se to nepředělávalo.

    Sežere to a to je důležité, nyní už je to ve tvých rukou.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Editace videa z gopro hero 3
    Od Pili88 v sekci Editace videa
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 02-10-2015, 09:52
  2. Problém s dokončením editace videa
    Od Hipi v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-03-2015, 21:10
  3. Zrychlení editace HD videa
    Od plch v sekci Editace videa
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 25-10-2012, 17:10
  4. editace videa
    Od matesspeedfire v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-08-2010, 06:30
  5. Editace videa na DVD
    Od LHolub v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-04-2006, 22:57