Jaké aktuálně koupit MMC?
Ahoj,
dosluhuje mě eGreat R300 (seká se, je pomalý, menu škaredé, neumí H265). Mám v něm disk 2TB 3,5".
Co teď koupit, aby to mělo:
- možnost připojit externí disk přes USB.
- výstup zvuku (alespoň optiku) Když by nebyl, tak to budu tahat přes HDMI televize a z TV optikou do zesilovače.
- zvukový výstup i přes optiku stačí pouze PCM do sluchátek
- podpora H.265, 4K je asi samozřejmostí
- možnost připojit k internetu kabelem (v nejhorším stačí i wifi)
- rychlé svižné menu, žádné sekání a čekání
- možnost 100% NETLFLIXu, HBO GO, ...
- podpora MKV, 3D, interních i externích titulků
CENA: do nebo kolem 3000kč.
Co jsem tak našel:
- DI-WAY AND-23 PRO
- Evolveo MultiMedia Box M8 MMBX-M8-HDR
- TESLA MEDIABOX QX8 PRO
Díky za vaše doporučení
dosluhuje mě eGreat R300 (seká se, je pomalý, menu škaredé, neumí H265). Mám v něm disk 2TB 3,5".
Co teď koupit, aby to mělo:
- možnost připojit externí disk přes USB.
- výstup zvuku (alespoň optiku) Když by nebyl, tak to budu tahat přes HDMI televize a z TV optikou do zesilovače.
- zvukový výstup i přes optiku stačí pouze PCM do sluchátek
- podpora H.265, 4K je asi samozřejmostí
- možnost připojit k internetu kabelem (v nejhorším stačí i wifi)
- rychlé svižné menu, žádné sekání a čekání
- možnost 100% NETLFLIXu, HBO GO, ...
- podpora MKV, 3D, interních i externích titulků
CENA: do nebo kolem 3000kč.
Co jsem tak našel:
- DI-WAY AND-23 PRO
- Evolveo MultiMedia Box M8 MMBX-M8-HDR
- TESLA MEDIABOX QX8 PRO
Díky za vaše doporučení
Pred par dnami mi doslo z Ciny : VONTAR X98 PRO Smart TV Box Android 7.1 3GB 32GB Amlogic S912 Octa Core 2.4G/5GHz Wifi 4K Media player X98pro Set top box fakt podarena vecicka a ma vsetko to co pozadujes :-) cena 64 EUR
A půjde mi tam bez problému HBO GO CZ (včetně CZ titulků). A na čem funguješ? Android nebo KODI. Všichni tu totiž straší, že přehrávat filmy v MKV s různými snímky/s se obraz trhá a lepší je koupit krabičku a fungovat na KODI. Tak jsem z toho celkem zmatený.
Som trochu zaciatocknik v tychto vyrazoch Android alebo KODI :-) Takze mam ho 4 dni doma a skusam nastavujem to postupne. MKV mi najprv nesiel zvuk ale stacilo v nastaveniach zmenit dekodovanie a slape to paradne. Cez KODI som si vsimol obcas "rozsypany caj " , filmy prehravam cez DLNA / NAS / takze v skrinke je moznost aj iny prahravac a ten frci OK vcera odskusane. FULL HD a MKV ziadny problem. HBO GO CZ som este neskusal kedze v TV v kabli mam HBO koplet cez operatora. Ale skusim to nainstalovat. NETLFLIX tam nie je ziadny probem .
Takže když budu chtít něco z ČR, můžu klidně vzít toto?
DI-WAY AND-23 PRO s čipem Amlogic S912
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A bude to taky dobrá volba?
A bude to taky dobrá volba?
[QUOTE=marshalx;537418]Všichni tu totiž straší, že přehrávat filmy v MKV s různými snímky/s se obraz trhá[/QUOTE]
Ještě jsem nepotkal Android TV box, který b korektně přehrával videoobsah bez cukání obrazu - neboli aby uměl upravit automaticky a korektně snímkovou frekvenci výstupu na HDMI dle snímkové frekvence zdroje (filmu). Nejvíce je to viditelné u filmů s frekvencí 24p (24 fps), což jsou prakticky všechny.
Upřesňuji - obraz se netrhá, ale cuká :-(
Jedinou výjimkou je prý Nvidia TVShield, ale to nelze považovat za android krabičku.
[QUOTE=marshalx;537418]a lepší je koupit krabičku a fungovat na KODI[/QUOTE]
Upřesňuji - nejde ani tak o KODI. Jde hlavně o celý operační systém krabičky (nad kterým běží KODI). A jedná se o CoreELEC. Tam vše běží bez problémů, korektně a plynule včetně 4K HDR. Ale nevím, zda pod KODI jede HBO GO a NETFLIX nebo přesněji, zda pro KODI pro ně existují funkční doplňky.
Ještě jsem nepotkal Android TV box, který b korektně přehrával videoobsah bez cukání obrazu - neboli aby uměl upravit automaticky a korektně snímkovou frekvenci výstupu na HDMI dle snímkové frekvence zdroje (filmu). Nejvíce je to viditelné u filmů s frekvencí 24p (24 fps), což jsou prakticky všechny.
Upřesňuji - obraz se netrhá, ale cuká :-(
Jedinou výjimkou je prý Nvidia TVShield, ale to nelze považovat za android krabičku.
[QUOTE=marshalx;537418]a lepší je koupit krabičku a fungovat na KODI[/QUOTE]
Upřesňuji - nejde ani tak o KODI. Jde hlavně o celý operační systém krabičky (nad kterým běží KODI). A jedná se o CoreELEC. Tam vše běží bez problémů, korektně a plynule včetně 4K HDR. Ale nevím, zda pod KODI jede HBO GO a NETFLIX nebo přesněji, zda pro KODI pro ně existují funkční doplňky.
Nerad se k těmto tématům vyjadřuji, je zde na foru toho napsáno tolik, stačí číst.
Dnes má každý stroj HDMI výstup, takže (to marshalx) dycinky do receiveru a z něj do TV, jinak je i když má TV ARC nebo optiku pohžbeno 7.1 a taky HD formáty.
O receiveru není ve výbavě ani zmínka, bez něj je to naprosto jedno co koupíš, nepoznáš rozdíl..
Kupovat různé i když levné exoty je sázka do loterie, s postupujícím časem budou růst nároky na výstup a pokud na tu krabičku nebude odpovídající verze CoreElecu či LibreElecu a pod. jednoúčelových systemů tak co dál.
Mít doma zgarba a přitom si platit HBO Go, Netflix, atp.když existují mnohem lepší alternativy je trošku scestné, raději připlatím za lepší stroje.
Pokud se jedná o to, aby to přehrálo na úrovni třeba jako tablet mé ženy, pak stačí fakt cosi za 50 dolarů. Ten tablet lze zrcadlit na TV atp.
Dnes má každý stroj HDMI výstup, takže (to marshalx) dycinky do receiveru a z něj do TV, jinak je i když má TV ARC nebo optiku pohžbeno 7.1 a taky HD formáty.
O receiveru není ve výbavě ani zmínka, bez něj je to naprosto jedno co koupíš, nepoznáš rozdíl..
Kupovat různé i když levné exoty je sázka do loterie, s postupujícím časem budou růst nároky na výstup a pokud na tu krabičku nebude odpovídající verze CoreElecu či LibreElecu a pod. jednoúčelových systemů tak co dál.
Mít doma zgarba a přitom si platit HBO Go, Netflix, atp.když existují mnohem lepší alternativy je trošku scestné, raději připlatím za lepší stroje.
Pokud se jedná o to, aby to přehrálo na úrovni třeba jako tablet mé ženy, pak stačí fakt cosi za 50 dolarů. Ten tablet lze zrcadlit na TV atp.
[QUOTE=marshalx;537420]Takže když budu chtít něco z ČR, můžu klidně vzít toto?
A bude to taky dobrá volba?[/QUOTE]
Teoreticky ano to co kupis je vlastne jedno :-) Vyzera to tak ze zalezi na nastaveniach playeru ako takeho. cely vikend som to testoval :-) a prisiel som na to ze par kliknuti v nastaveniach obrazu Kodi playera ale obraz ma aj tak obcas jemne cuknutie / som narocny pozorovatel /. Ale ak to pustim cez AirPin tak to ide super nadhera / 1920x1080 mkv subor / ale zase bez zvuku :-) Ak tam zapnem softwarove resp HW dekodovanie tak obraz sa jemne zmeni ale OK No vyzera to na dalsie sedenie a skusanie :-) Vsetko to pustam cez DLNA z ineho zdroja v byte. Takze dalsie laborovanie ma caka mozno s inym playerom VLC resp POT player.
Takze doplnam : vsetko bezi ako ma bez trhania a perfektnym obrazom a zvukom. Trvalo to sice 3 dni testovania ahladania chyby :-) Velky problem vlastne sposoboval samotny TV Samsung, bolo nutne vypnut : Motion plus. A hlavne to vypnut v profile cez HDMI. :-) Takze vsetko ide super.
A bude to taky dobrá volba?[/QUOTE]
Teoreticky ano to co kupis je vlastne jedno :-) Vyzera to tak ze zalezi na nastaveniach playeru ako takeho. cely vikend som to testoval :-) a prisiel som na to ze par kliknuti v nastaveniach obrazu Kodi playera ale obraz ma aj tak obcas jemne cuknutie / som narocny pozorovatel /. Ale ak to pustim cez AirPin tak to ide super nadhera / 1920x1080 mkv subor / ale zase bez zvuku :-) Ak tam zapnem softwarove resp HW dekodovanie tak obraz sa jemne zmeni ale OK No vyzera to na dalsie sedenie a skusanie :-) Vsetko to pustam cez DLNA z ineho zdroja v byte. Takze dalsie laborovanie ma caka mozno s inym playerom VLC resp POT player.
Takze doplnam : vsetko bezi ako ma bez trhania a perfektnym obrazom a zvukom. Trvalo to sice 3 dni testovania ahladania chyby :-) Velky problem vlastne sposoboval samotny TV Samsung, bolo nutne vypnut : Motion plus. A hlavne to vypnut v profile cez HDMI. :-) Takze vsetko ide super.