Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 36

Téma: Novinka Beelink GT-1 K "king"

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,452

    Ak je podmienka gigabit, potom jedine S912. S poslednou verziou CoreELEC by to mohlo fungovat spolahlivo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    11

    Ja by som potreboval len nejaky konkretny tip ktory by bol najvhodnejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    69

    Konkrétny tip dostaneš ťažko, výrobcov je veľa. Vyber si sám podľa svojich cenových možností. Ja mám už druhý rok X96 s procesorom S905X a som s ním veľmi spokojný. Kupoval som ho z aliexpressu za 38 EUR. Neviem, ako dlho vydrží, pretože má nedostatočné chladenie. Bežne má procesor teplotu 69 °C a pri pozeraní filmu UHD s HDR vybehne na 80 °C.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    11

    vybral so toto... bude to bezat v pohode?
    https://www.aliexpress.com/item/Orig...AbTest=ae803_3

    Este je tu novinka ODROID-N2 neoplati sa ist uz skor do toho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,452

    Vyber si nejaky nejaky popularny model, nieco z toho, co je na zozname CoreElec tu (https://coreelec.org/#download, zvol download/ new device a pozri si zoznam zariadeni)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    401

    Citace Původně odesláno od Mirecz Zobrazit příspěvek
    vybral so toto... bude to bezat v pohode?
    H96 Pro Plus s S912 si myslím, že bude běžet v pohodě. V seznamu "oficiálně" podporovaných modelů CoreELEc je.
    Je zde malá otázka, na kterou zatím nikdo nedovede 100% odpovědět, zda modely s S912 budou nadále podporovány s novými verzemi KODI (19 a více). Někde jsem četl že ne a jinde zase, že podpora S912 bude i nadále pokračovat.

    Do modelů S922X (Ondroid N2) bych zatím nešel. CoreELEC je pro tyto modely zatím jen v experimentální fázi s mnoho nedořešenými problémy. Takže na to je ještě dost času.
    Takže jak píše vivid.sk - Chceš-li mít jistotu, že bude vše bez potíží šlapat, vybírej z podporovaných modelů dle svých preferencí čí dle fóra zde nebo na ofiko fóru CoreELECu kdo co má a co mu funguje.

    BTW: Výběr je to fakt hodně osobní záležitost a každý to má jinak. a kritéria jsou hodně odlišná. Například podle mne je nejlepší varianta s nejlepším poměrem výkon/cena s rozumným předpokladem podpory funkčnosti do budoucna je stále S905X, ke kterému se (když by náhodou nestíhala 100Mbit síť) připojí USB Gbit adaptér. Ten přes USB2 bude dávat spolehlivě cca 200MBit, což je opravdu naprosto dostačující pro všechny představitelné UHD 4K Ripy.
    Naposledy upraveno uživatelem whitesak: 22-05-2019 v 07:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    69

    Práve na fóre CoreELECu prebehla debata o výbere procesora v súvislosti s prehrávaním 4K s HDR s požiadavkou na 1G LAN. A práve vývojári CoreELECu procesor S912 nedoporučujú kvôli nejakým problémom. Naopak najlepšou možnosťou, aj s výhľadom do budúcnosti, je Odroid N2. Alebo lacnejšia možnosť S905X s USB LAN adaptérom, ktorý zvýši rýchlosť na cca 300M, čo na 4K HDR plne postačuje. Podotýkam, že ja na svojej X96 prehrávam úplne bez problémov 4K s HDR zo svojho NASu bez adaptéra s rýchlosťou 100M.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od orlov66 Zobrazit příspěvek
    Podotýkam, že ja na svojej X96 prehrávam úplne bez problémov 4K s HDR zo svojho NASu bez adaptéra s rýchlosťou 100M.
    no jasné , maximálne tak 4K rip s dátovým tokom 20 Mbit/s.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    to Orlov66
    Zkus potrénovat něco z http://jell.yfish.us/ a pak napiš až k jakému bitrate jsi došel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,452

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    o jasné , maximálne tak 4K rip s dátovým tokom 20 Mbit/s.
    Jarino, bez strandy, na tych boxoch realne pretlacis 90mbit 92.5* Mbit cez LAN. Samozrejme, ziadne video nema CBR konstantne, bitrate kolise, v pripade extremnych peakov to vies poriesit 500MB bufferom. Otestovane, ze 4K UHD orignaly s priemernym bitratom 60-70mbit bez probemov funguju.

    V pripade, ze uzivatel pozaduje z nejakeho dovodu vyssiu rezervu, ako tu uz bolo napisane, spolahlivo to poriesi externy LAN gigabit adapter.

    *aktualne odmerane
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 22-05-2019 v 21:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    69

    Je to tak, ako píše vivid.sk. Schválne som si stiahol tie testovacie videa do môjho NASu - 120M prehral plynulo, 140M už cukalo. A určite pomáha aj buffer 1GB v RAM. Mimochodom, max. možný bitrate na Bluray pre 4K HEVC je 128 MBits.
    Naposledy upraveno uživatelem orlov66: 23-05-2019 v 16:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Jul 2019
    Příspěvků
    3

    Ahoj lidi,

    jak to vypadá s tím výběrem boxu? Už jste vybrali? Já jen že bych se rád vrátil k původní diskuzi
    Jsem nyní "hrdým" majitelem Beelink GT King a měl bych pár dotazů a postřehů. Teď nevím, zda to tedy zkusit ještě reinkarnovat zde, nebo mám raději založit úplně nové vlákno?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    6

    Přimlouvám se za aktuální vlákno....

    Tato šikovná krabička mě dost zajímá a chci se zeptat. Umí na ní KODI posílat DTS HD MA/ True HD jako passthrough?...tedy bitstream, který následně dekoduje až AV Receiver?...nebo v horším případě to dekoduje a pošle ven samo KODI.

    Díky za odpověď!
    Naposledy upraveno uživatelem eMeS: 26-08-2019 v 11:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    401

    DTS HD MA/ True HD jako passthrough - tedy bitstream, který následně dekóduje až AV Receiver, umí již delší dobu stabilní verze CoreELEC i na boxech s procesory S905X, S912.
    Co se týče Beelink GT-1 King má nový procesor S922X. Pro tento SoC je nyní CoreELEC k dispozici zatím jen "nočních", tedy potenciálně nestabilních sestaveních. Čekáme na zkušenosti uživatelů, zatím je informací o použitelnosti málo.
    A jak tento box funguje s originál stock Androidem je také otázka, ale osobně na Androidu nevěřím na bezproblémový provoz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Jul 2019
    Příspěvků
    3

    Tak koukám, že tady budu spíš za BFU
    Ale tak dva postřehy, které se v recenzích (hlavně na youtube) nedozvíte vám "pustím".
    1) Box se dodává se dvěma různými dálkovými ovladači. Jeden (černošedý) nemá fci airmouse, druhý (černočerný) airmause má. Většina nadšených recenzentů na youtube je právě z toho ovladače nadšená, že je to součást balení atd... ale bacha na to. Mě dorazila samozřejmě verze bez airmouse ovladače. Už jsem objednal dva ovladače další, ale ještě leží nevybalené, neb teď nenám čas si s tím hrát.
    2) HDMI kabel, který je součástí balení neumí HDMI-CEC. Tedy alespon verze, kterou jsem dostal já, ale našel jsem, že tento problém řešilo už více lidí v některých diskuzích pod youtube recenzema. taková blbost, kolik mi to zas vzalo času než jsem na to přišel
    No a teď to nejdůležitější. Tahle krabička "kudy chodí, tudy se chlubí" Widevine L1. To byl i důvod, proč jsem se rozhodl ke koupi, protože prostě HBO GO. Tak L1 to skutečně má, ale HBO GO na tom stejně pustíte jen v SD rozlišení. (Stejně tak asi Netflix, Amazon prime atd, opět vycházím z youtube recenzí, neb jinou službu než HBO GO nemám).
    A teď co s tím? Tohle už možná je na nové vlákno, protože tohle se netýká jen GT Kingu, ale obecně všech android boxů. Co jsem se zatím dopátral, tak problém je zřejmě v tom, že v boxu je nainstalovný android nikoli android TV. (proto tohle funguje na Shield TV, nebo ma Xiaomi Mi Boxech). Máte s tím někdo zkušenost a podařilo se to někomu rozlousknout? Pomohlo by třeba nainstalovat apku HBO GO pro android TV? A jde to vůbec? Nebo by to vyřešil CoreELEC?
    Toto je teď pro mě problém číslo jedna. Až a jestli to vůbec někdy v dohledné době vyřeším, začnu také řešit fíčury jako passthrough audio apod
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2012, 22:06
  2. antena analog -> DVB-T tuner "prevodnik" ???
    Od DamaGer v sekci Bastlení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-02-2008, 16:38
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-07-2007, 19:08
  4. Full HD LCD Sharp 37", 42", 52" a 65"
    Od CyberTec v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-10-2006, 21:06