Téma: Matrox RTX100 + Premiere Pro 1.5
Neviete niekto poradit fintu ako stabilizovat spolupracu tychto dvoch nepodarkov ? Comp mam uplne novy + vsetky najnovsie ovladace a firmwary.(P4 3.2 HT + chipset Intel875P + 1GB RAM + grafika ATI 128 FireGL) Aj pri najednoduchsom projekte kde je iba jedna stopa videa bez efektov mi to dokaze parkrat zamrznut a pomoze uz len restart. Je to jedina kombinacia ,ktora dokaze este v dnesnej dobe a uz slusnej stabilite WIN XP uplny freeze efect :-) Neviem ci je chyba v Premiere alebo v RTX. Skusat Premieru bez karty nemam cas ani zaujem, radsej projekt spravim vo Vegase .Premiera bez hardware je fakt ubohy software v porovnani s VEGAS. Tiez sa mi neda s Premierou slusne rozchodit profi studiova zvukova karta RME HDSP Multiface. Ono nakoniec projekty v Premiere vetsinou uspesne dokoncim ,ale vela krokov musim po restarte opakovat a to sa mi moc profesionalne nezda.Nechcem kupovat novu RT kartu lebo vykonovo mi to postacuje ale rad by som to trochu zostabilizoval.
Mel jsem stejnej problem. VYresil to az silnejsi ZDROJ! Podle me mas tak 300W. Chce to tak 500W a kvalitni znacku. Vsechny ty komponenty co mas hodne zerou. Jinak Premiera je pro me jeden z NEj na strihani videa. PAk uz jen AVID.
Tak zdroj mam 450W znackovy a je umiestnený v thermaltake Shark hlinikovej bedni.
Neviem ci by 50W naviac vyriesilo problem :-?
A chces povedat ze tebe Premiera s RTX vobec neblbne a ani raz nezamrzla ???
Ja mam podozrenie na funkciu autosave.Myslim,ze Premiera nezvlada vela prikazov v jednom case a ked napr. rychlo posuniem videostopu na ine miesto a zrovna vtedy sa aj uklada projekt tak to zdochne !
Ale je to iba teoria ( este to musim otestovat )
Neviem ci by 50W naviac vyriesilo problem :-?
A chces povedat ze tebe Premiera s RTX vobec neblbne a ani raz nezamrzla ???
Ja mam podozrenie na funkciu autosave.Myslim,ze Premiera nezvlada vela prikazov v jednom case a ked napr. rychlo posuniem videostopu na ine miesto a zrovna vtedy sa aj uklada projekt tak to zdochne !
Ale je to iba teoria ( este to musim otestovat )
Vždyť ten Matrox je dělanej přímo pro Premiere. Pokud máš všechny instalačky od Matroxu, tak to musí běžet. Minim. konfigurace je daleko menší než máš Ty. Zavolej si k dodavateli, a on Ti poradí.
Problem co mam ja ma myslim kazdy pouzivatel Matrox RTX !
To dokazuju aj stale nove prispeky na Matrox diskusnom fore.
Tento Freeze efekt dokaze vyriesit asi iba Matrox ale tam sa tvaria ,ze sa nic nedeje :((
To dokazuju aj stale nove prispeky na Matrox diskusnom fore.
Tento Freeze efekt dokaze vyriesit asi iba Matrox ale tam sa tvaria ,ze sa nic nedeje :((
v čem nabíráš zdrojové video?? v Matrox tools???
Ano v Matrox X.tools
Mam skusit nieco ine ?
Mam skusit nieco ine ?
Tak ako ?
Uz niekto vyriesil tento problem ?
Zatial ma napada iba jedine riesenie a to Canopus !!!
Este par mesiacov pockam ci sa v Matroxe nezobudia a potom dovidenia.
Najviac ma udivuje ,ze ta karta sa stale predava :-I
To ludom nevadi,ze im pri praci bezne zamrza PC :((
Uz niekto vyriesil tento problem ?
Zatial ma napada iba jedine riesenie a to Canopus !!!
Este par mesiacov pockam ci sa v Matroxe nezobudia a potom dovidenia.
Najviac ma udivuje ,ze ta karta sa stale predava :-I
To ludom nevadi,ze im pri praci bezne zamrza PC :((
Stratoss:
To že se ta karta prodává znamená že je asi dobrá. Tvoje problémy mohou souviset i z konfigurací PC. Zavolej do Gia www.gio.cz
a nech si zalovat pana Tumpacha. On Ti přesně poradí co s tím, a taky Ti řekne s čím si Matrox nerozumí. Vím že má problémy s některýma deskama.
Pokud chceš i nadále dělat v Premiere, tak Canopus není řešení. Teda záleží co od Canopusu. Já uvažoval o kartě DVX s Ediusem 3 s tím, že bych stříhal v Premiere, protože si myslím, že je lepší.. Jenže tato karta je primárně určena pouze pro Edius, i když má plug-in pro použití z Premiere. V Syntexu mi potvrdili, že sice s Premiere jede, ale má mizernou podporu, a dokonce s ní nejede ani RT. Ovšem použít se dá.
Jedě s Ediusem jede v RT
To že se ta karta prodává znamená že je asi dobrá. Tvoje problémy mohou souviset i z konfigurací PC. Zavolej do Gia www.gio.cz
a nech si zalovat pana Tumpacha. On Ti přesně poradí co s tím, a taky Ti řekne s čím si Matrox nerozumí. Vím že má problémy s některýma deskama.
Pokud chceš i nadále dělat v Premiere, tak Canopus není řešení. Teda záleží co od Canopusu. Já uvažoval o kartě DVX s Ediusem 3 s tím, že bych stříhal v Premiere, protože si myslím, že je lepší.. Jenže tato karta je primárně určena pouze pro Edius, i když má plug-in pro použití z Premiere. V Syntexu mi potvrdili, že sice s Premiere jede, ale má mizernou podporu, a dokonce s ní nejede ani RT. Ovšem použít se dá.
Jedě s Ediusem jede v RT
No to si pis, ze by si spravil lepsie s Ediusom ako s Premierou. \/
StayMan by €RikŁ€
Ty zase malinko kecáš Stayi viď ? Na každým fóru si můžeš pročítat hafo spokojených příspěvků o Ediusu - ale na jablíčkách ! ! ! :-R To samé platí např. o Liquidu ! Ve Widlích jsem moc šťastných uživatelů Ediusu nepotkal ! :-)
To, že jsi měl osobní problém s ňákou blbě cracknutou trialovou verzí Premiere v časech Za krále klacka (rozuměj minulé století) Tě zřejmě pasovalo na znalce tohoto softu, že ? :-E
Stratoss
Canopus Raptor a PremierePro 1.5 je moje vyzkoušená kombinace - naprosto bez problémů !
Ty zase malinko kecáš Stayi viď ? Na každým fóru si můžeš pročítat hafo spokojených příspěvků o Ediusu - ale na jablíčkách ! ! ! :-R To samé platí např. o Liquidu ! Ve Widlích jsem moc šťastných uživatelů Ediusu nepotkal ! :-)
To, že jsi měl osobní problém s ňákou blbě cracknutou trialovou verzí Premiere v časech Za krále klacka (rozuměj minulé století) Tě zřejmě pasovalo na znalce tohoto softu, že ? :-E
Stratoss
Canopus Raptor a PremierePro 1.5 je moje vyzkoušená kombinace - naprosto bez problémů !
Stayman:
Věř že vím o čem píšu. Mám Edius doma. Má sice některé výhody které AP nemá, ale jde jen o drobnosti, a navíc pouze v ovládání.
Modena:
Premiere jede bez problémů s DV Raptorem a i s DV Stormem. Problém je pouze ten, že žádná z těchto karet se už nevyrábí. Pokud Stratoss trvá na Canopusu a AP, připadá v úvahu pouze karta DVX která nahrazuje DV Raptor. A ta s Premiere nejede RT. Pouze s Ediusem. Proto taky doporučují na tuto kartu minim. P4 3Ghz aby se s tím dalo efektivně pracovat.
Věř že vím o čem píšu. Mám Edius doma. Má sice některé výhody které AP nemá, ale jde jen o drobnosti, a navíc pouze v ovládání.
Modena:
Premiere jede bez problémů s DV Raptorem a i s DV Stormem. Problém je pouze ten, že žádná z těchto karet se už nevyrábí. Pokud Stratoss trvá na Canopusu a AP, připadá v úvahu pouze karta DVX která nahrazuje DV Raptor. A ta s Premiere nejede RT. Pouze s Ediusem. Proto taky doporučují na tuto kartu minim. P4 3Ghz aby se s tím dalo efektivně pracovat.
Ked kupim Canopus tak uz nieco co vie RT stih HDV.
A na podpore AP vobec netrvam.
Radsej zacnem s Ediusom a mam istotu max. kompatibility.
Krtek : Dakujem za kontakt, ale ani nemam moc chut laborovat nad Matroxom.Tato firma je vzdy pozadu a nechce sa mi cele hardwarove aj softwarove vybavenie prisposobovat takej sracke :-k
Ved v Matroxe nepoznaju ani co je to ASIO driver.
Mam zvukovku RME za 40.000 a ked striham s Matroxom musim mat navolenu zvukovku co je na zakladnej doske :-G
A na podpore AP vobec netrvam.
Radsej zacnem s Ediusom a mam istotu max. kompatibility.
Krtek : Dakujem za kontakt, ale ani nemam moc chut laborovat nad Matroxom.Tato firma je vzdy pozadu a nechce sa mi cele hardwarove aj softwarove vybavenie prisposobovat takej sracke :-k
Ved v Matroxe nepoznaju ani co je to ASIO driver.
Mam zvukovku RME za 40.000 a ked striham s Matroxom musim mat navolenu zvukovku co je na zakladnej doske :-G
... :Mam zvukovku RME za 40.000 a ked striham s Matroxom musim mat navolenu zvukovku co je na zakladnej doske
9-)
Já nám RTX100 a SB Audigy2 a žádná zvukovka na desce není potřeba ani ji nemám nikde"navolenou" !! \/
9-)
Já nám RTX100 a SB Audigy2 a žádná zvukovka na desce není potřeba ani ji nemám nikde"navolenou" !! \/
SB Audigy2 nie je profi zvukovka !
V ziadnom studiu ani amaterskom taku kartu nikto normalny nepouziva \/
Samozrejme zvukovo je to trochu lepsie ako tie zabudovane na doskach :-I
V Matroxe asi nerataju , ze by ten ich smejd niekto pouzil v profesionalnej zostave. Jeden blbec sa vsak nasiel a som to ja :-(((
V ziadnom studiu ani amaterskom taku kartu nikto normalny nepouziva \/
Samozrejme zvukovo je to trochu lepsie ako tie zabudovane na doskach :-I
V Matroxe asi nerataju , ze by ten ich smejd niekto pouzil v profesionalnej zostave. Jeden blbec sa vsak nasiel a som to ja :-(((
No vidíš, na co ti je zvukovka za 40t když ji nevyužiješ (netvrdil jsem že Audigy je profi, ale rozhodně pro mé účely tvorby videa bohatě postačuje
a dodnes si nikdo ze zákazníků nestěžoval). Jen tak na okraj - za profi video sestavu já osobně považuji systémy v rádů stovek tisíc a né semipoloprofi sestavy s kartami typu Canopus nebo Martox a buhvícoještě. :-)-
a dodnes si nikdo ze zákazníků nestěžoval). Jen tak na okraj - za profi video sestavu já osobně považuji systémy v rádů stovek tisíc a né semipoloprofi sestavy s kartami typu Canopus nebo Martox a buhvícoještě. :-)-
Tu zvukovku mam kvoli tomu , ze nahravam aj hudbu !
Ale to je ten najmensi problem co mam s Matroxom.
Oznacenia vyrokov ako semipoloprofi ma pekne seru.
Ked niekto kupuje striznu tak si asi nechce iba lepsie zostrihat svoju dovolenku ,ale rata s profesionalnym riesenim.Samozrejme vybava a vykon umerny cene!
Tak nech to robia poriadne ,alebo sa na to vyseru :((
Alebo to mam chapat tak, ze ked ta strizna nestala 200.000.- tak je v norme ak nespolupracuje s polvicou vyrabaneho PC hardwaru a sem tam to zamrzne!
Ved predsa staci restartovat a mozem pokracovat v praci :-G
Ale to je ten najmensi problem co mam s Matroxom.
Oznacenia vyrokov ako semipoloprofi ma pekne seru.
Ked niekto kupuje striznu tak si asi nechce iba lepsie zostrihat svoju dovolenku ,ale rata s profesionalnym riesenim.Samozrejme vybava a vykon umerny cene!
Tak nech to robia poriadne ,alebo sa na to vyseru :((
Alebo to mam chapat tak, ze ked ta strizna nestala 200.000.- tak je v norme ak nespolupracuje s polvicou vyrabaneho PC hardwaru a sem tam to zamrzne!
Ved predsa staci restartovat a mozem pokracovat v praci :-G
Jako já, - mám jeden komp na stříhání a druhej na hudbu a ostatní. Do toho na video sekni Audigy a máš vystaráno. :-!!!
Tvůj výrok "nespolupracuje s polvicou vyrabaneho PC hardwaru a sem tam to zamrzne!" celkem sedí. ZA ty prachy co stojí tahle karta je v profi
sféře tak maximálně breakout box. Koukni na profi ceny na:
http://www.globalmediapro.com/do/category/playout
a pochopíš.
Tvůj výrok "nespolupracuje s polvicou vyrabaneho PC hardwaru a sem tam to zamrzne!" celkem sedí. ZA ty prachy co stojí tahle karta je v profi
sféře tak maximálně breakout box. Koukni na profi ceny na:
http://www.globalmediapro.com/do/category/playout
a pochopíš.
Co to ma spolocne s cenou ?
Su aj TV karty za 1500.- aj studiove zvukovky za 5000.- a vsetko to funguje ako ma bez restartovania a zamrzania \/
Je jasne ze Matrox je lacnejsie riesenie a beriem ze ma mensi RT vykon a menej kvalitnejsi vystup ( preto aj nizka cena )
Ale ze aj to malo co ponuka funguje len niekedy tak to je vrchol :((
Su aj TV karty za 1500.- aj studiove zvukovky za 5000.- a vsetko to funguje ako ma bez restartovania a zamrzania \/
Je jasne ze Matrox je lacnejsie riesenie a beriem ze ma mensi RT vykon a menej kvalitnejsi vystup ( preto aj nizka cena )
Ale ze aj to malo co ponuka funguje len niekedy tak to je vrchol :((
ZA obdobné peníze stejně nic jiného není - vyber si: Martox, Canopus, Pinnacle.
Já jsem s Martoxkou celkem spokojený, představy se sice úplně nenaplnily, ale pořád je epší než Fast, kterej jsem měl předtím (a taky nebyl dokonalej). Kupoval jsem ji vlastně jen kvůli 3 věcem: barevné korekce v reálném čase, expot do MPEG-2 v realtime, a klíčování a rotace obrazu v realtime.
Já jsem s Martoxkou celkem spokojený, představy se sice úplně nenaplnily, ale pořád je epší než Fast, kterej jsem měl předtím (a taky nebyl dokonalej). Kupoval jsem ji vlastně jen kvůli 3 věcem: barevné korekce v reálném čase, expot do MPEG-2 v realtime, a klíčování a rotace obrazu v realtime.
Fast měl nějaký problémy z vypadáváním klipů, ale to vyřešil poslední ovladač. Jinak je celkem stabilní i když s dnešníma kartama se srovnávat nedá.
Ak je tu niekto komu bude MatroxRTX stacit tak ja ho prave predavam.
cena ?
Denis: Viz bazar
za 12 T SKK je to supercena, proč se sakra nerozhod už v únoru když jsem ji kupoval já??
Problem nestability Matrox RTX som uz vyriesil B-)
Konflikt je v USB !!!
Za posledny tyzden mi to nezamrzlo ani raz !
Keby som uz netocil v HDV tak ju ani nemusim predavat :-I
Konflikt je v USB !!!
Za posledny tyzden mi to nezamrzlo ani raz !
Keby som uz netocil v HDV tak ju ani nemusim predavat :-I