Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: script 50p

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Ahoj. Mam kratke video z mobilu 1080p 23,97 fps. Jak by vypadal script na prevod do 1080p 50 fps ?

    Predem diky.
    Maxima
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Dříve jsem používal filtr MFlowFps z pluginu MVTools, ale teď používám skript InterFrame2, protože mi subjektivně dává lepší výsledek. Tady je skript, kterým převádím videa z mobilu 29,97 fps na 50 fps:

    Kód:
    Global pd = "c:\Program Files (x86)\AviSynth\plugins\"
    Setmemorymax(1024)
    SetMTMode(5)
    
    
    LoadPlugin(pd + "LSMASHSource.dll")      # http://avisynth.nl/index.php/LSMASHSource
    Import(pd + "interframe2.avsi")          # https://www.spirton.com/category/interframe/
    LoadPlugin(pd + "svpflow1.dll")
    LoadPlugin(pd + "svpflow2.dll")
    
    
    LSMASHVideoSource("d:\Projects\Mobil\20180528_165210.mp4")
    #AssumeFPS(30)
    InterFrame(NewNum=50,NewDen=1,cores=4)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Saxel diky. MVTools mam, ale ty nove neznam, musim doma postahovat knihovny a vyzkousim.
    Maxima
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Saxel. Slape to,diky. Vysledek jsem neporovnaval, ale vypada na první pohled slusne. Nechodi mi radek SetMTode (), tak jsem ho vyhodil. Mozna nekorektni knihovna ztazeno z jiného zdroje, z avisynth webu neslo, nevim proc. Predpokladam, ze to potřebuje tu knihovnu mt.dll
    Maxima
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Používám neoficiální build Avisynthu 2.6.0 MT, který má vylepšenou podporu Multithreadingu, viz odkaz: https://forum.doom9.org/showthread.php?t=148782.
    Je sice méně stabilní, ale umožňuje lepší využití výkonu CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Saxel, tak ted mam asi v kompu zmatek. Urcite jsem nainstaloval verzi 2.6. Protože to doporucoval Ai pro ty BAT soubory. Ale včera jsem se dival do adresare a mam tam v C:\Program Files (x86) slozku Avisytnh 2.58. Je mozne, ze když jsem zapomnel odinstalovat verzi 2.58, ze tam nekde je i ta 2.6 a systém ted nevi co a jak? Nebo ze tu starou verzi to preinstalovalo a tvari se jako 2.58 ? Nechci do toho vrtat protože ty BAT funguji a trochu trvalo nez jsem to odladil. Co jsem mohl zblbnout, ze by se ta 2.6 verze nainstalovala do stavajici slozky s nazvem 2.58 i po jeji idinstalaci, uz si nepamatuji?
    Maxima
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Instalovanou verzi zjistíš tímto skriptem:

    Kód:
    Version(BlankClip(width=640, height=480, pixel_type="YV24"))
    
    function Version(clip bg, bool "showbg")
    {
        showbg = Default(showbg, false)
        bg = (showbg) ? bg : BlankClip(bg, color=$404040)
        v=Version
        m=v.ConvertToRGB32.ColorKeyMask($404040, 0).ShowAlpha
        Overlay(bg, v, mask=m.Blur(0.2),
        \       x=(bg.Width/2-v.Width/2), 
        \       y=(bg.Height/2-v.Height/2))
        return Last
    }
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Saxel Diky moc, mam verzi 2.6 asi jsem jen nechal stary nazev slozky . Kde mam chybu, když mi 64b Virtual Dub2 nebere zadne skripty (32b v pohode) ? Pretazeni samotného videa mysi do VD2 64b nacte normalne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Pro 64bit VirtualDub bys musel použít 64bit Avisynth a k němu 64-bitové pluginy. S Avisynthem prostě používej VirtualDub 32bit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Jasne, diky. Vim, ze je to nekenecne téma, ale muzes prozradit jake používáš kodeky (filtry), pripadne nastaveni? Je jich mraky ruzne Litle, Shark, Megapack atd. Dle tvých zkusenosti uz to mas asi vychytane. Ja jedu pokus omyl, když se nekde něco zadrhne.
    Maxima
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Žádné "balíky" kodeků neinstaluju, je to kontraproduktivní. Co si pamatuju, tak jsem do systému přidal jen SolveigMM splitter, LAV filtr/splitter, Quicktime, nějaký DV kodek a losless UtVideo kodek. Další de/en-kodéry mají v sobě aplikace, které používám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Jasne, to jsem pocitil, když tam instalujes ruzne kodeky a pak jsou kolize. Jinak ten VD jsem rozchodil, nebyl to avisynth ani kodeky, nakonec to bylo v internich filtrech VD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    134

    Ahoj, ještě se vratim k dotazu. Pouzivam na prevod 4K4096x2160 23,976p video do 1920x1080 50p nasleduji script. Ve VirtualDub 2.

    Global pd = "c:\Program Files (x86)\AviSynth\plugins\"
    Setmemorymax(1024)
    #SetMTMode(3)
    LoadPlugin(pd + "LSMASHSource.dll") # http://avisynth.nl/index.php/LSMASHSource
    Import(pd + "interframe2.avsi") # https://www.spirton.com/category/interframe/
    LoadPlugin(pd + "svpflow1.dll")
    LoadPlugin(pd + "svpflow2.dll")
    LSMASHVideoSource("C:\Video\Dron 4K 24p.MP4")
    AssumeFPS(25)
    InterFrame(NewNum=50,NewDen=1,cores=12)

    Co me zlobi: ze scriptu je videt, ze když povolim SetMode, tak video nenacte, proto je zde vynechano nevim důvod proc. Také je zvlastni, ze script normalne při prvnim nactenim jede, ale když nactu třeba po druhé, nekdy po treti, tak VD nahlasi bud problém s buferem, nebo nekorektni rozmer a spadne.
    Kde mam chybku ?

    Maxima.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,105

    Kdyz jsem laboroval s prevody VHS - viz

    Take jsem mel problem - presne uz nevim, ale tusim, ze bud se script nenacetl nebo pri vlastnim renderu VD vytuhnul.
    Vystrel do tmy - za pokus stoji:
    SetMTMode(5)
    Pro poradek - VirtualDub2 32bit - build 41552, Avisynth 260MT.

    Pozn.: - moc dobry script - ted jsem vyzkousel pro prevod 30p -> 50p
    Naposledy upraveno uživatelem 1hroch: 22-05-2019 v 19:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Souhlas s 1hroch. InterFrame používá spoustu filtrů, což způsobuje nestabilitu při nastavení "rychlejších" MT módů. Použitím SetMTMode(5) bude sice výpočet pomalejší, ale nemělo by to padat, viz popis http://avisynth.nl/index.php/MT
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. script 4K 30P to FHD 50P (to Ai )
    Od maxima v sekci Editace videa
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 27-02-2018, 14:31
  2. AVS script do TMPGenc
    Od taborsky2004 v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-01-2010, 21:26
  3. Kto vie naprog. SCRIPT do VEGAS 5
    Od MOJE v sekci Editace videa
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-03-2006, 12:15
  4. Kto vie programovať SCRIPT do VEGAS ???
    Od MOJE v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-11-2005, 12:30
  5. Naprogramovanie SCRIPT do VEGAS5
    Od MOJE v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-04-2005, 14:25