Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 22 z 22

Téma: smart rendering AVCHD videa v Vegas movie studio 15 platinum

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Souhlas s ai, ale :
    AVCHD je formát jako DVDVideo, BluRay nebo třeba VideoCD. To znamená, že je to jakási adresářová struktura někým definovaná. Tím pádem pokud se některý z parametrů videí liší od definice není to AVCHD. MTS je kontejner a ten lze přehrát i samostatně bez použití struktury AVCHD.
    Výrazu smartrendering se používá tam, kde se jedná pouze o střih a to programy zvládají téměř všechny.

    Já dělám jenom jednoduché věci, používám CyberlinkPowerDirector a SVRT funkce funguje i na HEVC celkem spolehlivě, je třeba se vlomit do configů a dodefinovat parametry formátů, aby je sežral, je to dostupné na foru Cyberlinku.
    U ostatních jen co jsem četl. CPD to umí už velmi dávno.S výkonnou grafikou je i rekomprese velmi rychlá a HD funguje jako dříve SD.
    Pinnacle používá rendering na pozadí, takž když střihač přemýšlí, program rendruje.
    TMPEG si to automaticky rozsekává jakobz na menší části podle střihu, renderuje každou zvlášt a ty potom spojuje, ale zatím jsem to netestoval.
    Dík za názor, ten Cyberlink PowerDirector se mi zdál být intuitivní a cenově přijatelný, takže uvažuji o jeho koupi pokud to vegas movie studio, na které jsem zvyklý, opravdu neumí. Jen jsem někde na fóru četl výše uvedené problémy se SVRT v poslední verzi CPD (při vložení jakéhokoliv přechodu nebo jen fotky do projektu vše kompletně přepočítával a SVRT jako by nefungoval, po vymazání fotky nebo přechodu z projektu SVRT fungoval korektně??), ale snad se to dá nějak doladit. T
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,760

    Citace Původně odesláno od tjur Zobrazit příspěvek
    Měl by MP4 formát proti AVCHD nějakou výhodu?
    Čti zde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    236

    Dovolím si špitnout k problému "smart rendering":
    Tuto funkci má Vegas Pro jen při práci s formátem XDCAM EX. U dalších formátů tato funkce není podporována a Vegas vždy otrocky přepočítá celý projekt snímek po snímku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    122

    Ja jsem také stále zacatecnik, ale tady jsem se hodne naucil. Když budes naslouchat Foolproof, Ai a podobnym, tak se hodne naucis, diky nim jsem tam kde jsem i když stále na zacatku. Nepochopil jsem ten cil, jestli archivace nebo slusny vystup, ale jak bych to jako amater delal ja. Koupil bych trochu profi soft (to je hlavni prostředí cele práce, nesetrit), neznam ten Cyberlink, ale na Erpea.cz mají Vegas 14 pro za 3.000,-. coz je za ty peníze slusny a hlavne umi frameserver.
    https://www.erpea.eu/cena-vegas-pro-...tdkvumh2fr7ad1
    Dále bych vzhledem k tomu co pises pouzil ten AVCHD 50p, MP4 25p s 12Mbps mi pripada malo. Strih (plati pro střižnu, která neumi proxy) Vypreparoval bych video stream a ulozil na HDD. Tento soubor zkonvertoval třeba tim Handbrak (je to freeware) do MP4 a dal mu stejny nazev jako to AVCHD, (nebo, pouzil vytvorene proxy soubory ve Vegasu, který to umi, zmensene stejne soubory). Do strizny bych natahl ten MP4 se stejnym nazvem a normalne strihal (plynulejsi strih nez AVCHD) nedelam s tim, ale cetl jsem ze jsou s tim problémy. Když hotovo, ulozit projekt a zavrit program. Nasledne zmenit nazev toho MP4 , třeba o pismeno méně. Když otevres projekt zahlasi, ze ho nemůže najit. Pak bych oznacil ten soubor AVCHD a strizna nacte vse co si strihal ale s tim originálem AVCHD. Když AVCHD striha soft v pohode na vse nahore zapomen, dnesni zelezo uz to asi zvlada, nevim jak si na tom.
    Vystup. Tech variant je vice, dle pouziti. Bud interni mainconcept, nepouzivam, nebo slozitejsi, vystup frameserver, ulozit vystupni malinky soubor na HDD, tento scriptem do Virtual dubu (freeware), kompres přes cokoli pro prehravani z HDD na PC (VD,vždy bude kontejner avi), nebo do MeGui (slozitejsi instalace a nastaveni, ale jednou udelas a pak jede, tady ale muzes nastavovat vystup pro nasledne autorizovani pomoci TSMuxer se specifikací pro DVD, Bluray apod.). Nebo BAT soubory, to je tady nekde popsano mezi mnou a Ai asi nejslozitejsi rozchodit, ale nejlepší výsledek a uzasna jednoduchost práce, tedy po tom nastaveni. Nebo vystup nekomprimovany a ten v Handbreak do MP4. Musis rozhodnout v cem budes prehravat, dle toho bude metoda vystupu. Budesli delat Blu ray popisu, dnes lidi moc nedelaji ja jsem konzerva delam placky.
    Archivace, delam jednu kopii originalu, tedy to tvoje AVCHD , když to v budoucnu budes potrebovat pro nejaky strih a jednu kopii výsledného filmu v MP4 z toho vystupu vyse. Vyhoda, muzes kdykoli udelat nove Bluray, když se fyzicky ztrati , nebo poskodi placka (z toho MP4, u me H264 stremu). Pouzivam na to 10 TB HDD a mam asi vystarano na furt a zaloha zalohy (mnohokrat se historicky vyplatilo). Když delas par věci rocne asi staci 4-6TB, dnes nestoji moc. Ty beztratove kodeky jak psal Ai jsou super ale pro praci a ne pro archivaci jsou mega velke a ani tech 10 TB ti nebude casem stacit. Když jsem je testoval nejlepe pomer velikost kvalita byl UTvideo kodek. Trochu jsem se rozepsal, ale za ty leta po tech radach tady a jinde moje cesta, mozna ti pomuze.
    Maxima
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od maxima Zobrazit příspěvek
    Ja jsem také stále zacatecnik, ale tady jsem se hodne naucil. Když budes naslouchat Foolproof, Ai a podobnym, tak se hodne naucis, diky nim jsem tam kde jsem i když stále na zacatku. Nepochopil jsem ten cil, jestli archivace nebo slusny vystup, ale jak bych to jako amater delal ja. Koupil bych trochu profi soft (to je hlavni prostředí cele práce, nesetrit), neznam ten Cyberlink, ale na Erpea.cz mají Vegas 14 pro za 3.000,-. coz je za ty peníze slusny a hlavne umi frameserver.
    https://www.erpea.eu/cena-vegas-pro-...tdkvumh2fr7ad1
    Dále bych vzhledem k tomu co pises pouzil ten AVCHD 50p, MP4 25p s 12Mbps mi pripada malo. Strih (plati pro střižnu, která neumi proxy) Vypreparoval bych video stream a ulozil na HDD. Tento soubor zkonvertoval třeba tim Handbrak (je to freeware) do MP4 a dal mu stejny nazev jako to AVCHD, (nebo, pouzil vytvorene proxy soubory ve Vegasu, který to umi, zmensene stejne soubory). Do strizny bych natahl ten MP4 se stejnym nazvem a normalne strihal (plynulejsi strih nez AVCHD) nedelam s tim, ale cetl jsem ze jsou s tim problémy. Když hotovo, ulozit projekt a zavrit program. Nasledne zmenit nazev toho MP4 , třeba o pismeno méně. Když otevres projekt zahlasi, ze ho nemůže najit. Pak bych oznacil ten soubor AVCHD a strizna nacte vse co si strihal ale s tim originálem AVCHD. Když AVCHD striha soft v pohode na vse nahore zapomen, dnesni zelezo uz to asi zvlada, nevim jak si na tom.
    Vystup. Tech variant je vice, dle pouziti. Bud interni mainconcept, nepouzivam, nebo slozitejsi, vystup frameserver, ulozit vystupni malinky soubor na HDD, tento scriptem do Virtual dubu (freeware), kompres přes cokoli pro prehravani z HDD na PC (VD,vždy bude kontejner avi), nebo do MeGui (slozitejsi instalace a nastaveni, ale jednou udelas a pak jede, tady ale muzes nastavovat vystup pro nasledne autorizovani pomoci TSMuxer se specifikací pro DVD, Bluray apod.). Nebo BAT soubory, to je tady nekde popsano mezi mnou a Ai asi nejslozitejsi rozchodit, ale nejlepší výsledek a uzasna jednoduchost práce, tedy po tom nastaveni. Nebo vystup nekomprimovany a ten v Handbreak do MP4. Musis rozhodnout v cem budes prehravat, dle toho bude metoda vystupu. Budesli delat Blu ray popisu, dnes lidi moc nedelaji ja jsem konzerva delam placky.
    Archivace, delam jednu kopii originalu, tedy to tvoje AVCHD , když to v budoucnu budes potrebovat pro nejaky strih a jednu kopii výsledného filmu v MP4 z toho vystupu vyse. Vyhoda, muzes kdykoli udelat nove Bluray, když se fyzicky ztrati , nebo poskodi placka (z toho MP4, u me H264 stremu). Pouzivam na to 10 TB HDD a mam asi vystarano na furt a zaloha zalohy (mnohokrat se historicky vyplatilo). Když delas par věci rocne asi staci 4-6TB, dnes nestoji moc. Ty beztratove kodeky jak psal Ai jsou super ale pro praci a ne pro archivaci jsou mega velke a ani tech 10 TB ti nebude casem stacit. Když jsem je testoval nejlepe pomer velikost kvalita byl UTvideo kodek. Trochu jsem se rozepsal, ale za ty leta po tech radach tady a jinde moje cesta, mozna ti pomuze.
    Maxima
    Díky za rady. Ten Vegas pro 14 ve výprodeji na Erpea jsem také zaregistroval, ale myslel jsem, že pro můj amatérský střih domácího videa by stačilo jednodušší movie studio. Jako výstup nepálím Bluray disky, ale jen video soubory pro prezentaci rodině na TV a zálohu na HDD v co nejlepší (původní) kvalitě - proto jsem požadoval ten smart rendering, abych nemusel zálohovat zdrojová videa, ale pouze výsledné sestřihané video v +- stejné/podobné kvalitě. Doufal jsem, že by to mohl díky smart renderingu nějaký program (třeba ten PowerDirector, když ne Vegas) relativně snadno zvládnout... Každopádně ještě jednou díky za rady a vlastní zkušenosti. T

    ---------- Doplněno v 18:06 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:03 ----------

    Citace Původně odesláno od jobro Zobrazit příspěvek
    Dovolím si špitnout k problému "smart rendering":
    Tuto funkci má Vegas Pro jen při práci s formátem XDCAM EX. U dalších formátů tato funkce není podporována a Vegas vždy otrocky přepočítá celý projekt snímek po snímku.
    Díky a zkušenosti se smart renderingem AVCHD videa u jiných programů jako třeba PowerDirector či Corel Video Studio nemáš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    122

    Ted je to vic jasne. Na zacatku jsem delal stejne. Co když budes nekdy v budoucnu chtit udelat film třeba jak rostou deti. Budes mit sestrihany materiál a spousty neopakovatelných zaberu budou pryc.
    Budes do budoucna omezeny, protože realny strih v case te vede vystrihnout věci, které v te době vidíš jinak, nebo se nehodi. Budes potrebovat něco na prostrihy, dobove zabery okoli, věci, domacnost, krajina, lidi jsou nenavratne pryc. To uvidíš az za několik let. Vždy bych archivoval puvodni soubor a výsledek, par tera navíc je par stokorun, ale historii nevrátíš. Smart je fakt honba nikam, dnesni konverze je na spickove urovni, to jsem resil když byl SD materiál, ale dnes při FHD, 4K
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,732

    Vegas Pro verze EDIT (verze bez DVD Architecta) a jeste s necim jinym (posledne treba i Sound Forge) lze poridit celkem pravidelne uz ted za $20 nebo $25 zde: https://www.humblebundle.com/. Beze srandy, je to legit. Meli tam Vegas Pro 14 v lete, pred par tydny Vegas 15 Pro Edit.

    Tak tam pravidelne vzdy kouknete, akce trva vzdy asi tyden, tak kazdy den v tydnu nekdy a nepropasnete to. Magic zrejme ma v planu ustalit Vegas pred Premierou, jinak si to neumim vysvetlit. Funguje to tak, ze se zaregistrujete s emailem a stahnete to. Pokud tomu rozumim, tak to jde na dobrocinne ucely nejaky ten podil. Cenu si zvolite, ale jak jsem podotknul je tam vzdy ta minimalni, posledne $25.
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Sony Vegas Pro vs. VEGAS Movie Studio HD PLATINUM ?
    Od krucipisek_oldd v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-10-2011, 13:37
  2. Vegas movie studio 10 - sekání avchd videa
    Od Nemec79 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-12-2010, 20:58
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 19:45
  4. Vegas Movie Studio Platinum -> DVD
    Od mcak v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-02-2008, 12:01
  5. Vegas Movie Studio™ Platinum 8 - bude stačit?
    Od siSINka v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-02-2008, 09:12