Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: smart rendering AVCHD videa v Vegas movie studio 15 platinum

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    9

    Dobrý den,
    Mám nový foťák Sony alpha A7 a chtěl bych se zeptat, zda umí Vegas movie studio 15 Platinum tzv. smart rendering AVCHD videa (1920x1080 50p .mts soubory) z tohoto foťáku, jako to uměl můj starý Vegas 10 pro HDV video (z Canon HV30). Tedy zda reenkoduje jen přechody a titulky … ale nedotčené/nezměněné pasáže videa nepřepočítává, nechá být v původní kvalitě. Má s tím nějaký uživatel tohoto programu praktické zkušenosti, a jaké je pak nastavení parametrů výstupního formátu, souboru? Pokud Vegas movie studio smart rendering pro AVCHD neumí, jaký amatérský střihový program za rozumnou cenu (kolem 2000Kč) by to dokázal? Díky všem odborníkům za radu. Tom
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    193

    tjur:bohuzial Vegas nepodporuje smart rendering h264 ani v pro verzii.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od marko65 Zobrazit příspěvek
    tjur:bohuzial Vegas nepodporuje smart rendering h264 ani v pro verzii.
    a který amatérský program by to tedy dokázal? Který používáte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,666

    Hm...
    TMPEG,Corel,Pinnacle,Cyberlink,Adobe a mnoho dalších.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Hm...
    TMPEG,Corel,Pinnacle,Cyberlink,Adobe a mnoho dalších.
    nejsem si zcela jistý, ale Pinnacle a Adobe Premiere Elements AVCHD smart rendering asi neumí. U Cyberlink PowerDirector jsem u poslední verze (17) zachytil nějaké problémy se SVRT funkcí (při vložení jediné fotky či přechodu do videa snad vše při renderingu přepočítával, takže žádný smart rendering pak nebyl funkční...) a u poslední verze Corel Video Studia byly také nějaké problémy při AVCHD smart renderingu, který snad nějak souvisely se zapnutou hardwarovou akcelerací a konfliktem s posledními NVIDIA graf. kartou??? Chtěl bych proto než nějaký soft koupím znát praktické zkušenosti uživatelů. Doposud jsem měl Veras Movie studio, ale to snad v nejnovější verzi dle marko65 AVCHD smart rendering stále nepodporuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,730

    DVavi a HDV bylo striktne definovano, a v kamerach se pouzivalo skoro vyhradne ve sve dobe, tak smart render byl jaksi k dispozici i pro ne. Dneska je venku spoustu avc, ktere se lisi , nejsou totozne, tak to vzdali, nebo lepe receno, nejsou levne alternativy tech exportnich pluginu, ktere tyto programy pouzivaji (MainConcept aj).

    Nelam si s tim hlavu, kamera je solidni, tak zaznam doufam ma velke rezervy. Muzes exportovat video jako nejaky lossless na archiv. Utvideo napriklad. Nainstaluj ten kodek a pak jej najdes nekde pod Video For Windows avi. To ma tu vyhodu, ze si pak muzes enkodovat i hned nejake MP4 z toho lossless , kde pouzijes x264 enkoder 1pass a treba CRF 17 , kde dosahnes lepsich kompresi nez vestavene enkodery v kteremkoliv editacnim softu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,666

    Souhlas s ai, ale :
    AVCHD je formát jako DVDVideo, BluRay nebo třeba VideoCD. To znamená, že je to jakási adresářová struktura někým definovaná. Tím pádem pokud se některý z parametrů videí liší od definice není to AVCHD. MTS je kontejner a ten lze přehrát i samostatně bez použití struktury AVCHD.
    Výrazu smartrendering se používá tam, kde se jedná pouze o střih a to programy zvládají téměř všechny.

    Já dělám jenom jednoduché věci, používám CyberlinkPowerDirector a SVRT funkce funguje i na HEVC celkem spolehlivě, je třeba se vlomit do configů a dodefinovat parametry formátů, aby je sežral, je to dostupné na foru Cyberlinku.
    U ostatních jen co jsem četl. CPD to umí už velmi dávno.S výkonnou grafikou je i rekomprese velmi rychlá a HD funguje jako dříve SD.
    Pinnacle používá rendering na pozadí, takž když střihač přemýšlí, program rendruje.
    TMPEG si to automaticky rozsekává jakobz na menší části podle střihu, renderuje každou zvlášt a ty potom spojuje, ale zatím jsem to netestoval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,730

    dobre vedet, ze s tim CyberlinkPowerDirector se to mozna da vyladit, mozna i na jeho video,

    treba by i smart rendering s jednoduchym strihem rozchodil i s Avidemuxem, pokud by klasicky nespadnul, jak to s nim byva , nekdy to zkratka vyjde ... ale to je jen na jednoduche mazani useku atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,666

    Pouze na střih mi také funguje VideoRedo. AviDemux jsem zkusil na úpravu nějakých videí z YT, ale krachuje na AAC zvuku, dá tam ticho
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    116

    Ahoj,
    Smart render jsem opustil s Canon HV 30. Ty Sony kamery dneska mají takove moznosti nastaveni, ze vse doladuji v postprodukci aby výsledek byl nekde jinde nez surovy zaznam, gama, grading, Luts, softwareve vyvazeni bile atd. Když se podivam na puvodni zaznam a po postprodukci, tak me ten smart nedava zadny smysl. Pro smart nepotrebuji takovy fotak. Nevim jak A7 ja mam A7SII, ale bude to dost podobne. Neumi nahodou ta A7 MP4 ?
    Maxim
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od maxima Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    Smart render jsem opustil s Canon HV 30. Ty Sony kamery dneska mají takove moznosti nastaveni, ze vse doladuji v postprodukci aby výsledek byl nekde jinde nez surovy zaznam, gama, grading, Luts, softwareve vyvazeni bile atd. Když se podivam na puvodni zaznam a po postprodukci, tak me ten smart nedava zadny smysl. Pro smart nepotrebuji takovy fotak. Nevim jak A7 ja mam A7SII, ale bude to dost podobne. Neumi nahodou ta A7 MP4 ?
    Maxim
    Ano u Sony Alpha A7 je možnost výběru natáčení videa buď AVCHD 1920x1080 nebo MP4 1440x1080. Měl by MP4 formát proti AVCHD nějakou výhodu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2016
    Příspěvků
    116

    Me se s MP4 lepe dela, nemá zadnou strukturu, proste jeden soubor a všechny softy placene neplacene s tim umi. Na strizne to jede jak po masle.
    Ale spis nez rozmer je aspoň pro me dulezity počet progresivnich snimku, jestli to nataci v 50p, tak bych to radeji delal v MP4. Plynuly pohyb, nestrobuje atd.Pri nataceni to není pro akci v terenu takovy problém, nase amaterske zabery pak snesou nejakou tu chybku a výsledek vypada vic nez slusne.
    Resize na 1980 50p pro prehravani z HDD, nebo 50p 1270 pro BD není potom zadny problém. Kdysi me ai presvedcil delat 1270 50p a musim rict zadny rozdil.
    A hlavne da se to palit jako BD na DVD pro prehravani v Blu ray prehravaci, tedy do velikosti 4,7 Gb na singl DVD. Dnes mam desitky filmu s timto formatem a na 60" TV lahůdka k pokoukani. Od te doby zadny smart render a jiné. Proste uz resim jen obsah, scenar, sdeleni , komentare uz zadny drahoceny cas na technikalie. Obcas se samozrejme něco zmeni (H265) tak to vyzkousim,ale vždy se vratim k osvedcenemu, není cas a výsledek je super. Ne jen pro me ale i pro divaky.
    Maxima.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    DVavi a HDV bylo striktne definovano, a v kamerach se pouzivalo skoro vyhradne ve sve dobe, tak smart render byl jaksi k dispozici i pro ne. Dneska je venku spoustu avc, ktere se lisi , nejsou totozne, tak to vzdali, nebo lepe receno, nejsou levne alternativy tech exportnich pluginu, ktere tyto programy pouzivaji (MainConcept aj).

    Nelam si s tim hlavu, kamera je solidni, tak zaznam doufam ma velke rezervy. Muzes exportovat video jako nejaky lossless na archiv. Utvideo napriklad. Nainstaluj ten kodek a pak jej najdes nekde pod Video For Windows avi. To ma tu vyhodu, ze si pak muzes enkodovat i hned nejake MP4 z toho lossless , kde pouzijes x264 enkoder 1pass a treba CRF 17 , kde dosahnes lepsich kompresi nez vestavene enkodery v kteremkoliv editacnim softu.
    Dík za radu, ale jsem v tomto směru začátečník, tak si nejsem jist, zda tomu správně rozumím. UT video codec nainstaluji na PC, video z A7 tedy sestříhám ve Vegas movie studio a při renderingu uvidím v nabídce Vegasu UT video codec přes který bezztrátově vyrenderuji video? Nebo musím z Vegasu video přes nějaký frameserver poslat do UT video codec suite a tam bezztrátově encoduji výsledné video? Nebo to funguje v reále ještě jinak? Díky T.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od maxima Zobrazit příspěvek
    Me se s MP4 lepe dela, nemá zadnou strukturu, proste jeden soubor a všechny softy placene neplacene s tim umi. Na strizne to jede jak po masle.
    Ale spis nez rozmer je aspoň pro me dulezity počet progresivnich snimku, jestli to nataci v 50p, tak bych to radeji delal v MP4. Plynuly pohyb, nestrobuje atd.Pri nataceni to není pro akci v terenu takovy problém, nase amaterske zabery pak snesou nejakou tu chybku a výsledek vypada vic nez slusne.
    Resize na 1980 50p pro prehravani z HDD, nebo 50p 1270 pro BD není potom zadny problém. Kdysi me ai presvedcil delat 1270 50p a musim rict zadny rozdil.
    A hlavne da se to palit jako BD na DVD pro prehravani v Blu ray prehravaci, tedy do velikosti 4,7 Gb na singl DVD. Dnes mam desitky filmu s timto formatem a na 60" TV lahůdka k pokoukani. Od te doby zadny smart render a jiné. Proste uz resim jen obsah, scenar, sdeleni , komentare uz zadny drahoceny cas na technikalie. Obcas se samozrejme něco zmeni (H265) tak to vyzkousim,ale vždy se vratim k osvedcenemu, není cas a výsledek je super. Ne jen pro me ale i pro divaky.
    Maxima.
    U AVCHD videa mám možnosti nastavení záznamu na 50i, 50p, 25p s bitrate 17-28Mbps, ale u MP4 formátu je jen 25p s 12Mbps.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,730

    Citace Původně odesláno od tjur Zobrazit příspěvek
    UT video codec nainstaluji na PC, video z A7 tedy sestříhám ve Vegas movie studio a při renderingu uvidím v nabídce Vegasu UT video codec přes který bezztrátově vyrenderuji video?
    Ano, ovsem nikdy jsem to v Movie Studio verzi nezkousel (nebo si to nepamatuju), jen s Vegas Pro verzi, ale ty nabidky kodeku doufam nebudou blokovanev te studio verzi.

    Frame server by umoznil vynechat ten prostredni krok s renderem lossless, ale ty mozna chces neco archivovat, jestli tomu rozumim, video beze strat, tak ten lossless bys mohl archivovat. I kdyz...., jsou to strasne velke soubory, prakticky bys musel rozsirovat sve diskove kapacity a dalsi na zalohy. Maxima uz to naznacil, a specialne tva kamera by mela mit velke realne rozliseni v zaznamu blizici se ke skutecnym 1080 radkum, tak bys mohl uchovavat jen MP4. Dobre a s rezervou kodovane MP4 s dostatecnym, konfortnim datovym tokem.


    Krome lossless kodeku tady jsou jeste takove "skoro" bezestratove (lossless) kodeky, jako ProRez nebo Cineform. Pokud by jsi volil tedy ten prostrednik k archivaci. Ty kodeky umoznuji jakysi rozptyl v bitrate, ktery by jsi mohl zvolit. A nemusely by byt tak velke (trosku mensi) nez skutecne lossless kodeky ,novejsi -> utvideo, magicYUV nebo ty starsi ->huffyuv, lagarith

    No a to bezestratove AVI nebo skoro bezestratove by jsi treba nacetl do Handbrake enkoderu a uselal by jsi s jednim pruchodem s CRF metodou CRF 16 nebo 17 sve MP4 z toho AVI. Ale jak jsem podotknul, zacinal by jsi manipulovat s silene velkymi soubory.
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 14-01-2019 v 19:27
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sony Vegas Pro vs. VEGAS Movie Studio HD PLATINUM ?
    Od krucipisek_oldd v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-10-2011, 14:37
  2. Vegas movie studio 10 - sekání avchd videa
    Od Nemec79 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-12-2010, 21:58
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 20:45
  4. Vegas Movie Studio Platinum -> DVD
    Od mcak v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-02-2008, 13:01
  5. Vegas Movie Studio™ Platinum 8 - bude stačit?
    Od siSINka v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-02-2008, 10:12