Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Příjem kódování Irdeto CAID 0624 na přijímači Vantage

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    267

    Mám satelitní příjímač Vantage HD-8000 a řeším otázku, zda pro příjem kódování Irdeto CAID 0624, které Skylink zavedl v případě kanálů SEZNAM.TV a Prima Krimi (možná už je jich více), je nutno kupovat nový přijímač (nejlépe Linuxový) nebo zda to jde vyřešit na tom stávajícím změnou firmware. Jde mi o to, že nechci kupovat certifikovaný dekódovací modul, protože ten neumožňuje souběžné dekódování více programů a rád bych to vyřešil právě změnou firmware (pokud takový existuje) a s pomocí vestavěné UNI čtečky. Jak to řešíte vy, máte na zprovoznění těchto programů nějaký recept?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2018
    Příspěvků
    5

    Na Vantage HD-8000 je riešenie len dokúpiť modul.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    267

    Takže to nejde řešit ani s nějakým tím alternativním firmware, jako je třeba Jepsen? Já jsem tento software nikdy neviděl, takže neznám jeho vlastnosti, co umí. Z diskuzí pouze vím, že existuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2018
    Příspěvků
    5

    Jepsen tento problém nerieši ani poslední soft Beldigital ktorý je roku 2012 podpora pre tento box dávno skončila preto je riešenie buď modul alebo nový box.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    267

    Když je to takhle, tak asi půjdu do nového boxu. Nemáš zkušenost, jak jsou na tom přijímače VU+? Mají to tam softwarově pořešené a funkční? Co případně jiného bys doporučil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2018
    Příspěvků
    5

    Všetko zaleží od operátora ak pristúpi na vyššie zabezpečenie modul bude nutný aj do VU+ zatiaľ idú ICE a staršia serie Irdeta.Na tému čo iné doporučiť je ťažko odpovedať zaleží aký box to má byť a približná cena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    267

    Co se týká typu boxu, chtěl bych dvoutunerový s možností souběžného dekódování více programů, což většinou splňovali pouze linuxové přístroje. Navíc je tam možnost nějakého posunu ve funkčnosti, že se to časem může zlepšovat. Co se týká ceny, pokud by se něco rozumného dalo pořídit do 5 tisíc, bylo by to ideální. Stávající box stál 11 tisíc a vypadá to, že ho po necelých 10 letech budu muset vyhodit, takže se ta investice ani neoplatila.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    27

    zdravím Radka,
    asi bych si ještě koupil např. Smit CA modul (TSbohemia.cz za 729,- Kč) - jeden nebo 2 ks podle počtu karet ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Citace Původně odesláno od radek.kovacik Zobrazit příspěvek
    pokud by se něco rozumného dalo pořídit do 5 tisíc, bylo by to ideální.
    Nieje to do 5k, ale jemne prevysuje, mas vsak k dispozicii FBC tunery (t.j. 2 fyzicke, 6 virtualnych) a mozes sledovat povedzme 4x PIP (aj z roznych TP) priamo na TV, pripadne rozne kombinovat, streamovat (doma ci mimo domu), atd. Do STB idu len dva fyzicke kable z LNB.


    https://satelitni-prijimace.heureka.cz/vu-plus-uno-4k/#

    Akurat maj na pamati, ze okamzite ako Skylink zapne uniblok na vsetky kanaly, s danou fukcionalitou si skoncil (vyhrazal sa tym uz koncom minuleho roka, nastastie zatial vsetko funguje)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    267

    Co myslíš tím uniblokem na všechny kanály?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Ze sa z kariet ICE / Irdeto stanu defacto karty Irdeto M7, t.j. nebude ich mozne pouzivat v UNI citackach.
    Riesilo sa to pred viac ako rokom, zatial je klud, ale skor ci neskor to urcite pride:
    https://www.parabola.cz/clanky/6217/...ator-skylinku/
    https://www.parabola.cz/zpravicky/28...zpeceni-karet/
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    267

    Citace Původně odesláno od cikan Zobrazit příspěvek
    zdravím Radka,
    asi bych si ještě koupil např. Smit CA modul (TSbohemia.cz za 729,- Kč) - jeden nebo 2 ks podle počtu karet ...
    Já mám pouze jednu kartu, ale chci mít právě možnost dekódovat souběžně více programů ze stejné karty. To je přesně to, co se probíralo v tom rozhovoru, na který vivid.sk poslal odkaz. Tento modul zvládne alespoň ty dva programy?

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Akurat maj na pamati, ze okamzite ako Skylink zapne uniblok na vsetky kanaly, s danou fukcionalitou si skoncil
    Myslíš, že to nepůjde nijak softwarově obejít?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Citace Původně odesláno od radek.kovacik Zobrazit příspěvek
    Tento modul zvládne alespoň ty dva programy?
    Diskutovalo sa o tom hodne, takze napisem resume: tieto (a obdobne) moduly zvladnu dekodovat dva programy, len z jedneho TP. Ak uz tieto info nie su aktualne a existuje iny sposob, snad to niekto opravi.

    Citace Původně odesláno od radek.kovacik Zobrazit příspěvek
    Myslíš, že to nepůjde nijak softwarově obejít?
    Uvidime. Budem(e) to tiez riesit, ked situacia nastane (debaty o tom, ake je dolezite mat v boxe dalsi CI slot(y) pre dalsiu kartu(y) su tu minimalne 10 rokov, doteraz ale UNI citacky bez problemov funguju, paradoxne mnohi uzivatelia vymenili STB uz par krat ale z inych dovodov).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    tieto (a obdobne) moduly zvladnu dekodovat dva programy, len z jedneho TP.
    Já to z dřívějších diskuzí chápal tak, že to není omezení těchto modulů, ale přijímače, který jim nedokáže "naservírovat" správně více TP.

    Zaujal mě ale tento modul. Na rozdíl od modulů pro kabelovky, které umí dekódovat více TP, ale se kterými si naše běžné Linux přijímače neporadí, tak s tímto údajně ano a má umět i M7 karty: https://www.hityshop.cz/ca-modul-del...tm_term=253957

    Nedávno se o něm diskutovalo na parabole: https://www.parabola.cz/forum/topic-96774/
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 24-11-2018 v 10:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    KamilZ> ano, je to tako pises, nekorektne som to formuloval. V kazdom pripade, ak to bude aktualne (zo strany skylinku), myslim ze podobnych tem na danu temu tu bude viacero.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 07-04-2017, 07:46
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-06-2012, 21:19
  3. DVB-S Opticum 7500CW a příjem IRDETO
    Od johnis111 v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-11-2011, 20:12
  4. Vantage 1100S a karta Irdeto
    Od Petrcep v sekci DVB-S
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 06-08-2011, 13:56
  5. Výpadky kódování HD na Skylinku
    Od JOSCER v sekci DVB-S
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 29-06-2011, 21:34