Zobrazení PC v domácí síti
Přeji hezký den. Zkusím s dotazem do tohoto klubu:
Domácí síť - LAN Ethernet
PC1 - název PETR-PC
PC2 - název PETR-PC-N
hesla stejná (nevím zda to není nějaký problém)
na ethernetu je ještě MMC (multimediální centrum u TV)
a NASku
Oba PC: W10-Pro 64
Nastavené sdílené složky na novém PC stejně jako na starém
Na starém PC v "Síti" vidím seskupení:
Další zařízení: MMC
Multimediální zařízení: NAS, TV, Satelitní přijímač, MMC
Počítač: NAS, PETR-PC, PETR-PC-N
Síťová infrastruktura: Router
Na novém PC v "Síti" vidím seskupení:
Další zařízení: MMC, Router
Skupinu "Počítač" tam vůbec nemám zobrazenou!?
Ale!: Na novém PC jsem vytvořil zástupce s adresou \\PETR-PC\ a na starý PC se do sdílených složek dostanu
a na starém PC sice v "Síti" vidím nové PC, ale při otevření mi píše chybu připojení
Nelze se připojit na počítač v domácí síti chyba 0x80070035
K tomu všemu - z mobilu i tabletu je dostanu v pohodě jak na nový tak na starý PC.
A z MMC na starý ano ale na nový ne. MMC ho dokonce na síti někdy vidí a někdy ne.
Nové PC má v domácí síti pevnou IP adresu
Poradí někdo něco jak tuto situaci řešit?
Děkuji
Domácí síť - LAN Ethernet
PC1 - název PETR-PC
PC2 - název PETR-PC-N
hesla stejná (nevím zda to není nějaký problém)
na ethernetu je ještě MMC (multimediální centrum u TV)
a NASku
Oba PC: W10-Pro 64
Nastavené sdílené složky na novém PC stejně jako na starém
Na starém PC v "Síti" vidím seskupení:
Další zařízení: MMC
Počítač: NAS, PETR-PC, PETR-PC-N
Na novém PC v "Síti" vidím seskupení:
Další zařízení: MMC, Router
Skupinu "Počítač" tam vůbec nemám zobrazenou!?
Ale!: Na novém PC jsem vytvořil zástupce s adresou \\PETR-PC\ a na starý PC se do sdílených složek dostanu
a na starém PC sice v "Síti" vidím nové PC, ale při otevření mi píše chybu připojení
Nelze se připojit na počítač v domácí síti chyba 0x80070035
K tomu všemu - z mobilu i tabletu je dostanu v pohodě jak na nový tak na starý PC.
A z MMC na starý ano ale na nový ne. MMC ho dokonce na síti někdy vidí a někdy ne.
Nové PC má v domácí síti pevnou IP adresu
Poradí někdo něco jak tuto situaci řešit?
Děkuji
To může mít tak 100 různých důvodů. To, co vidíš v "Síti" není podstatné, často to kraví.
1) Máš síťový profil nastaven na privátní a ne veřejné?
2) Co pro sdílení používáš? Jméno/heslo nebo šílenost "Domácí sít"? Pokud to druhé, tak to zruš a přejdi na jméno/heslo.
3) Funguje Ti na nové PC přístup přes IP?
4) Máš povolen SMB1 (Ovládací panely - Programy a funkce - Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows - Podpora pro protokol sdílení souborů SMB 1.0/CIFS - Klient SMB 1.0/CIFS)?
5) Používáš nějaké heslo, nemáš ho prázdné? Pokud ho máš prázdné, máš povolen přístup přes síť i přes prázdné heslo?
1) Máš síťový profil nastaven na privátní a ne veřejné?
2) Co pro sdílení používáš? Jméno/heslo nebo šílenost "Domácí sít"? Pokud to druhé, tak to zruš a přejdi na jméno/heslo.
3) Funguje Ti na nové PC přístup přes IP?
4) Máš povolen SMB1 (Ovládací panely - Programy a funkce - Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows - Podpora pro protokol sdílení souborů SMB 1.0/CIFS - Klient SMB 1.0/CIFS)?
5) Používáš nějaké heslo, nemáš ho prázdné? Pokud ho máš prázdné, máš povolen přístup přes síť i přes prázdné heslo?
Já vím, že to může být xx příčin.
Profil privátní
Používám jmeno a heslo
název skupiny je výchozí: "WORKGROUP"
Přes IP přístup k novému PC nejde
zbytek ještě kouknu
nyní musím jet vyzvednout syna ...
Profil privátní
Používám jmeno a heslo
název skupiny je výchozí: "WORKGROUP"
Přes IP přístup k novému PC nejde
zbytek ještě kouknu
nyní musím jet vyzvednout syna ...
Nevím, kolik má router vstupů, podle popisu musí mít alespoň 5 , jinak jsou budou spojeny PC napřímo.:-?, což múže u kabelu, který není křížený dělat problémy.
Můj názor, jinak postup je na https://appuals.com/error-0x80070035-the-network-path-was-not-found/, je třeba zkusit vše.
Můj názor, jinak postup je na https://appuals.com/error-0x80070035-the-network-path-was-not-found/, je třeba zkusit vše.
Zatím nic. :-(
Zkouším postupně věci zde popsané
https://appuals.com/error-0x80070035-the-network-path-was-not-found/
ale zatím také nic
Zkouším postupně věci zde popsané
https://appuals.com/error-0x80070035-the-network-path-was-not-found/
ale zatím také nic
používám na obou PC DHCP, na routeru je nastaveno start adress 192.168.1.100 a stop na 192.168.1.199
OK, takze (pevne) adresy su priradovane cez DHCP na urovni routra - OK.
Nejake antiviry, firewally na novom PC?
Ake mas verzie W10, na oboch rovnake ? (myslim ciselne, napriklad 1803 atd)
Nejake antiviry, firewally na novom PC?
Ake mas verzie W10, na oboch rovnake ? (myslim ciselne, napriklad 1803 atd)
Nový PC:
Operating System: Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 17763.134 (1809/RS5)
Starý PC:
Operating System: Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 17134.407 (1803/RS4)
---------- Doplněno v 22:53 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:52 ----------
na novém PC je v podstatě zatím čistá instalace.
Mám tam nainstalován Chrome a ovladače pro zvukovku a grafickou kartu
---------- Doplněno v 22:56 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:52 ----------
tato sestava - zdědil jsem ji po synovi (kupoval po 4 letech lepší ...)
https://www.czc.cz/801momj068h9d9cqdftc7hrnu8/seznam
Operating System: Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 17763.134 (1809/RS5)
Starý PC:
Operating System: Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 17134.407 (1803/RS4)
---------- Doplněno v 22:53 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:52 ----------
na novém PC je v podstatě zatím čistá instalace.
Mám tam nainstalován Chrome a ovladače pro zvukovku a grafickou kartu
---------- Doplněno v 22:56 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:52 ----------
tato sestava - zdědil jsem ji po synovi (kupoval po 4 letech lepší ...)
https://www.czc.cz/801momj068h9d9cqdftc7hrnu8/seznam
Skus aj stary PC aktualizovat. V tychto dnoch by uz mal byt (znovu)vypusteny release na 1809. Ci to pomoze, to netusim. Ale aspon bude rovnaky sw a oboch strojoch.
Malá změna. Dnes ráno jsem se na nové PC dostal z MMC (Multimediálního centra - Mede8er). Nic jsem přitom přes noc neměnil a počítač byl celou noc zapnutý. Normálně na mě vyskočilo, po odkliknutí názvu nového pc v síti, přihlašovací údaje (jméno a heslo) a pak jsem se dostal na všechny sdílené složky. Včera to vždy psalo "Logon Fail". Ze starého PC se ale na nový nedostanu.
Koneckonců to nevadí tolik. jde jen o přechodné období, kdy jsem chtěl vidět z jednoho PC na na druhé, než kompletně nastavím vše na nové, kopírovat soubory mezi nimi mohu...
Koneckonců to nevadí tolik. jde jen o přechodné období, kdy jsem chtěl vidět z jednoho PC na na druhé, než kompletně nastavím vše na nové, kopírovat soubory mezi nimi mohu...
1. Nemenil si hesla na tom novom PC? Skus na starom (z kt. sa nevies prihlasit) pozriet trezor, ci nema zapamatane stare heslo. Ak ano, tak ho zmaz a skus sa cez Prieskumnika dostat na ten novy - mal by si opatovne vypytat meno a heslo (meno davaj v tvare nazov_noveho_pc\meno_uzivatela alebo IP_noveho_PC\meno_uzivatela).
2. Na PC, z kt. sa tam nevies dostat, skus spustit s admin pravami cmd a prikaz ipconfig /flushdns a znova sa na ten novy prihlasit, ako je uvedene v bode 1.
2. Na PC, z kt. sa tam nevies dostat, skus spustit s admin pravami cmd a prikaz ipconfig /flushdns a znova sa na ten novy prihlasit, ako je uvedene v bode 1.