Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nefunguje prehravanie online filmov na Samsungu

SamsungP (3)|6.11.2018 14:07
Zdravím.

Mam otázku a predom sa ospravedlňujem že sa do toho nerozumiem.

Zakúpil som si televízor Samsung UE49NU7372 Séria 7 (2018). Nešlo mi nejak vyslovene o nadupanú televíziu nakoľko nemám žiaden set box na programy ani nič podobné. Bral som si ju vyslovene kvôli pozeraniu online filmov a serialov na rôznych webových stránkach kde sa daju filmy sledovať zadarmo.

Púsťame si s priateľkou takto u nej filmy večer na staršom samsungu a ide to bezproblemov.

Každopádne som si ju teda zakúpil a tá moja s tým prehrávaním problem má.
Keď sa snažím zapnúť si online film na akejkoľvek stránke tak po odklikaní reklám sa mi zjaví veľké X a týmto textom :

The media playback was aborted due to a corruption problem or because the media used features your browser did not support.

Volál som do Samsungu kde mi na inforlinke povedali že od roku 2018 už ich telky nepodporuju prehravanie videi cez web. prehliadač a preto mi to nejde.

Zvláštne ale je že na väčšine stránok sú stále filmy nahraté na 2 serveroch. Hlavný Openload a sekundárny streamango.
Tú vetu mi hádže iba pri tom prvom. Ten druhý mi funguje. Problém je že väčšina filmov je práve na tom prvom, na tom druhom je ich menej,

Ak to telka nemá podporovať akoto že ide ten druhý server? Je nejaká možnosť zmeniť niečo v nastaveniach aby mi to prehrávalo aj cez ten Openload a nehádzalo tú vetu?

Skúšal som iný samsung kde to funguje normálne, na LG to funguje taktiež, na panassonic tiež. Tak nechápem prečo mne nie. Televíziu som si kúpoval len kkvoli občasnému pozretiu filmov tak ma to štve že mi ich nechce prehráť a cez ten druhý server je ich naozaj oveľa menej.

Poprípade ak sa to nedá nijako obísť tak pomohlo by mi dokúpiť niečo ako Google Chromecast 2 ? Teda nejaký mini PC ? Šlo by to už potom cez niečo takéto? alebo by ste odporúčili niečo iné?

Dúfam že sa to bude ale dať nejak obísť aby to vedela prehrať tá telka sama.

Ďakujem za odpoveď.
Foolproof (2713)|6.11.2018 16:11
Openload používá JWPlayer, to má speciální API, ne každý browser si s tím rozumí.

Dporučil bych MM krabičku, Kodi, účet na Webshare a StreamCinema......
SamsungP (3)|7.11.2018 08:43
Tak to museli zablokovať to API oni nejak v systéme lebo iné straršie samsungy to prehrávajú bez problémov. Ta pani v samsungu mi povedala že postupne to ajtak plánuju vypnúť aj u starších modelov pomocou aktualizácie tak kto máte Samsungy pozor nato.

Škoda že sa to nedá nejak obísť. Každopádne ďakujem za radu. Náhodou nejaky odkaz na návod ako spojazdniť a čo to je ta MM krabička a kodi nemáš?

Ďakujem
RoPo (6061)|7.11.2018 08:58
MM je zkratka pro "multimediální". Typů jak na MM, tak kodi i tady na fóru je habaděj. Prohledej.
SamsungP (3)|7.11.2018 09:15
Ano už to na tom fóre presne hľadám a čítam rady. Tých prístrojov je habadej ako vidím. Tie kodi ešte musím pochopiť čo vlastne sú/robia.

Každopádne som trocha naštvaný že 3 telky v pohode prehrajú tieto online filmy ( LG, panassonic aj starší samsung ) a ja som povedal v predajni že chcem vyslovene telku na prehrávanie online filmov takže niečo aby to šlo a oni mi predajú taký kde to nejde.

A teraz môžem ivestovať dalšie peniaze a čas aby som to rozbehal inak. To bude nateraz asi ľahšie si to púštať cez HDMI kabel s notebooku...

Alebo si musím ešte naštudovať ako funguje to DLNA. ak to dobre chápem tak by to malo prepojiť PC s TV a spustiť film na TV cez PC. Len zatial neviem ako a či sa to vstahuje aj na tieto online filmy zo stránky alebo len stiahnuté filmy v PC
RoPo (6061)|7.11.2018 13:14
[QUOTE=SamsungP;535710]chcem vyslovene telku na prehrávanie online filmov[/QUOTE]

Tohle ti nikdo nezaručí v překotné době vývoje a změn formátů a nároků na HW zdroje přehrávače. TV má výkon omezený a slabý. Universálnost hledej vždy v externím přehrávači. A i ten budeš časem měnit.

Od TV vždy chtěj jen kvalitní zobrazení. To že má něco "chytrého" navíc je sice bonus, ale ne universální a časově stálý.