Zdravím Vás vážení Freak uživatelé. Již nějakou dobu zvažuji zakoupení kamery. Jsem především filmový a videoklipový točič. Po prokousávání se tunami gigabytů informací na webech a recenzích, stejně jako i osobních rozhovorech jsem na vážkách. Potřeboval bych třeba poradit či posunout nějakým směrem. V první řadě bych měl asi zmínit částku kde se mohu pohybovat ta je cca max do 150k. Někteří doporučují to, jiní zase ono. To co bych od kamery očekával je 4K, ale i zároveň FULL HD rozlišení videa, ale také slow motion v přijatelném rozlišení čili aspoň FULL HD. Nejvíce mě asi zaujaly Sony alpha A9, či jsem dost studoval i Sony Pxw FS5. Jestli mě někdo posune ještě i jinam budu rád. Taky jde o to, co je lepší pořídit zda Fullframe či super 35. Čemu by kdo z vás dal přednost a proč. Mám v tom trošku guláš. Původně jsem si totiž myslel, že super 35 je plný formát, ale byl jsem vyveden z omylu. Zase na druhé straně plný formát je převážně jsem zjištoval buď u zrcadlovek či bezzrcadlovek(třeba ta sony) ale zase je to přece jen foťák, není to v prvé řadě videokamera. Nevím, nevím, tápu a tak mě napadlo napsat zde. Snad by někdo se našel kdo by mě někam navedl. Vždy jsem tady našel nějaké odpovědi, které mi pomohly. Za případné nápady budu vděčen.